Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Info
titleEllenőrizzék, hogy az elektronikus ügyeket kezelő munkatársak rendelkeznek-e EÜGYINTÉZŐ jogosultsággal!

Amennyiben a KRÉTA-rendszer Adminisztrációs - moduljának a főmenüsorában nem látható az e-@-Ügyintézés főmenüpont, kérjük ellenőrizni szíveskedjenek, hogy a beiratkozási kérelmeket kezelő felhasználó rendelkezik-e eügyintézői jogosultsággal.

A felvett nebulóknál az Adminisztrációs modulban Fe-(Felvett)-státusz esetén egyes vagy többes kijelölést követően tudunk a nebulók részére felvételi értesítőt generálni a Image Added - gombra kattintva. A sikeres műveletet a tanuló Státusz - oszlopában fekete körben lévő pipa jelzi. Amennyiben a tanuló beiratkozása nem elektronikusan történt meg a rendszerben, akkor ügyiratszámot is generál a program a művelet folyamán:

Image Added

Az e-Ügyintézési modul intézményi felületén a Folyamatban lévő ügyek-nyitóoldalon találjuk meg a szülők / gondviselők által online benyújtott beiratkozási kérelmeket vagy a program által generált ügyiratszámokat a felvett tanulókhoz. Az ügyiratszámra kattintva tudjuk megnyitni az ügyiratot szerkesztésre:

 


Info
titleFigyelem!

Amennyiben az e-Ügyintézés intézményi beállítások menüpontjában (a bal oldali panelon az utolsó menüpontban) a BAI - folyamathoz nem rendeltünk hozzá egy adott ügyintézőt, akkor a Folyamatban lévő ügyek felületen a táblázat felett található legördülő menüben a Saját ügyeim mutatása - opciót váltsuk át a Minden ügy mutatása - opcióra!

Az ügytípusok ügyintézőhöz történő hozzárendeléséről itt olvashatók további részletes információk:   Az e-Ügyintézés beállításai

A beiratkozási feladatok Adminisztrációs - modulban történő elvégzését követően a Határozatok-fülön tudunk elfogadó- illetve elutasító határozatot létrehozni, amelyek automatikusan megjelennek a szülők / gondviselők e-Ügyintézési felületén:Image RemovedBAI-folyamat esetén a csillaggal megjelölt kötelezően kitöltendő mezőket manuálisan NEM kell kitöltenünk, mert ezt a Image Added - gombra történő rákattintást követően a program automatikusan elvégezte helyettünk. A felület alján található ELŐNÉZET - gombra kattintva tudjuk ellenőrizni, hogy a létrehozott felvételi értesítőben minden adat helyesen szerepel-e. Az ELŐNÉZET megtekintésekor még a dokumentum nem kap iktatószámot (az csak a döntést követően kerül rá a dokumentumra):

Image Added

Amennyiben a felvételi értesítőn minden adatot rendben találunk, akkor a Image Added - gombra kattintva tudjuk a beiratkozási folyamatot véglegesíteni. A letölthető / kinyomtatható felvételi értesítőre ekkor rákerül az iktatószám illetve az értesítőben megadott tanulói belépési azonosítók is létrejönnek a tanulóhoz hozzárendelve a rendszerben. A végleges dokumentumot a MEGTEKINTÉS - gombra kattintva tudjuk megtekinteni / letölteni pdf - formátumban:

Image Added


A beiratkozással kapcsolatos, folyamatosan frissített Gyakran ismételt kérdések (GYIK) ezen az oldalon találhatók:    GYIK

...