Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Mire szolgál az Osztálypénz kezelése funkció? 

Az intézményhez közvetlenül nem kapcsolható, ám a tanulókat érintő anyagi hozzájárulásokkal (osztálykarácsony, tánctanfolyam, ruhabérlés, fényképkészítés stb.) kapcsolatos díjak kezelésének folyamata. A modul segítségével a folyamat alanyai online, akár mobil applikáción keresztül is kezelhetik a tanulókat érintő nem intézményhez kapcsolható pénzügyi vonzatú tevékenységeket. Az SZMK előírások kezelése a bal oldali menüsáv „Osztálypénz kezelés” menüpontjára kattintva érhető el. Az „SZMK előírások” képernyőn megjelenő listában láthatók a létrehozott előírások, amely lista szűrhető és rendezhető-.

Egyelőírás sorára kattintva megjelenik az előírás megtekintésére szolgáló képernyő, ahol az előírás részletei olvashatók, módosíthatók, az adott előírás törölhető, illetve lezárható.

Kik az osztálypénz kezelésének résztvevői? 

A folyamatnak intézményi résztvevője nincs, csupán az SZMK képviselő és a gondviselő vesz részt benne. A gondviselők megállapodhatnak a tanulmányokhoz szorosan nem kapcsolódó, de az aktív iskolai életben előforduló költségek rendezéséhez osztálypénz gyűjtésében. A befizetés minden esetben önkéntes alapon történik. Az ezzel kapcsolatos feladatok elvégzésére egy, a szülők által közösen választott SZMK képviselőt bíznak meg.