Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

A középfokú intézménybe történő beiratkozás e-Ügyintézésen belüli adminisztrálásának az előfeltétele, hogy az intézményi rendszerben a következő tanévre beiratkozott tanulók adatai a KRÉTA Adminisztrációs moduljában a KIFIR-import menüpontban importálásra kerüljenek.

FIGYELEM! A KIFIR-ből exportált táblázat feltöltéséhez az Adminisztrációs modulban a tanévkijelző legördülő menüben (a főmenüsor bal felső sarkánál található lefelé mutató kis fekete nyil) át kell váltani a következő tanévbe (ekkor kék színűre vált a modul fejléce), majd az Importálások főmenüpontban végezhető el a feltöltés:

Image Removed

Az importálás során megnyíló ellenőrző ablakban célszerű ellenőrizni az importálandó adatokat:

Image Removed

 Az e-Ügyintézési modul intézményi felületén a Folyamatban lévő ügyek-nyitóoldalon találjuk meg a szülők / törvényes képviselők által online benyújtott beiratkozási kérelmeket, amelyeket egyesével kiválasztva Teendők-fülön végezzük el azokat a résztevékenységeket, amelyek a beiratkozáshoz szükségesek.

Image Removed

(Az ügyirat megnyitása az ügyiratszámot tartalmazzó sorra rákattintva végezhető el)

Amikor végeztünk a résztevékenység elvégzésével a résztevékenység sorának végén található jelölőnégyzetet bepipáljuk. A résztevékenységek elvégzése több munkamenetben is elvégezhető, de a munkamenet(ek) végén ne felejtsük el a Image Removed - gombra kattintva a rögzített adatainkat elmenteni:

Image Removed

A feladat-listában található linkekre kattintva, közvetlenül a KRÉTA-rendszer azon felületeire juthatunk, ahol az adott a középfokú beiratkozáshoz szükséges résztevékenységet tudjuk elvégezni. A KIR-rendszerben történő adatrögzítéshez a link a KIR-rendszer belépő oldalára navigál.

A beiratkozással kapcsolatos összes teendőnk elvégzését követően a Határozat-fülön tudjuk a beiratkozási kérelmet lezárni a kérelem elfogadásával vagy elutasításával.

Image Removed

A döntésünket meghozva a Image Removed - gombra kattintva tudjuk véglegesíteni a beiratkozási folyamatot. Amennyiben a Image Removed - gombra kattintunk, akkor a döntést követően már nincs lehetőségünk további dokumentumot csatolni az ügyirathoz és a beiratkozási ügy lezárul, a továbbiakban a kezdőképernyő Folyamatban lévő ügyek- táblázatban az adott beiratkozási ügy csak abban az esetben fog megjelenni, ha bejelöljük, hogy a Lezárt ügyek is jelenjenek meg a táblázatban:

Image Removed

A középfokú beiratkozás a kérelem elfogadása esetén Visszaigazolással zárul, amelyet a Határozat fülön a Megtekintés gombra kattintva tudunk letölteni:

...

Bevezető

A KRÉTA rendszer e-Ügyintézés modul Beiratkozás Középfokú Intézménybe (BKI) folyamat döntés/határozathozatal adminisztrációját az alábbiak figyelembe vételével végezzék.

BKI Kérelem kiválasztása

Az alábbi képernyő szerint a “Folymatban lévő ügyek” menüpontban kiválasztjuk a BKI kérelmet.

Image Added

BKI Kérelem határozathozatal

A kérelem megnyitása után az ügyhöz tartozó „Határozat” TAB-on az alábbi képernyők szerint végighaladva és a mezőket kitöltve meghozzuk a “Döntés”-t.

Image Added

Image Added

Teendők kezelése 

A Döntés meghozatala után lehet átmenni a „Teendők” TAB-ra az alábbi képernyő szerint, és amennyiben szükséges, ott lehet további feladatokat (teendőket) kiosztani.

A “Tanulói jogviszony létrehozása KRÉTA-ban” feladatot a rendszer elvégzi és automatikusan “Kész”-re állítja azt. Ezt a teendőt csak abban az esetben kell elvégezni és készre jelenteni manuálisan, ha a döntéshozatalt követően nem látjuk a hozzá tartozó “Kész” négyzetben a pipát.

Image Added