Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Hogyan kell bejelentkezni a rendszerbe? 

A Nemzeti Felnőttképzési és Szakképzési Hivatal által küldött levélben szerepel a felhasználónév és jelszó, amely segítségével be tud lépni a programba.

Mi a teendő az első bejelentkezés után? 

Első lépésként a rendszerben szereplő emailcímét kell megerősítenia  felhasználónak. Kérjük ellenőrizze - és ha szükséges módosítsa - az emailcímét, majd kattintson a MENTÉS gombra! A rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott emailcímre, az ebben szereplő linkre kattintva tudja az emailcímét megerősíteni!

Nem kaptam visszaigazoló emailt, mi a teendő? 

Amennnyiben nem kapta meg a visszaigazoló emailt kérjük ellenőrizze a postaládájában a "Levélszemét" vagy "Átnézendők" mappákat is, hogy ott esetleg megjelenik-e a visszaigazoló email, valamint kérjük ellenőrizze a program felületén, hogy biztosan jó emailcímet állított be és a jobb felső sarokban látható boríték ikonra kattintva, küldje el újra a visszaigazoló email kérését. 

Abban az esetben ha továbbra sem kapja meg a visszaigazoló emailt, próbálja meg egy másik emailcím megadásával a levélküdést. 

Nem jelenik meg az Adatfeltöltés funkció. Mi lehet a probléma? 

Az Adatfeltöltés funkció csak az emailcím megerősítése után jelenik meg, tehát első lépésként meg kell erősítenie az emailcímét!

Az adatoknál tévesen szerepelnek a cég adatai. Tudom-e ezeket módosítani? 

A MER rendszerben szereplő céges adatok az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által megküldött adatforrásból kerültek a programba betöltésre, ezen adatok módosítására - az emailcím kivételével - a felhasználónak nincs lehetősége. Ilyen esetben kérjük írja meg az ugyfelszolgalat@ekreta.hu emailcímre a helyesnek vélt adatokat szíveskedjenek megküldeni, amelyet - megfelelő jogszabályi ellenőrzés után - továbbítunk az NSZFH munkatársainak,  és ha szükséges módosítjuk a rendszerben.

Tájékoztatjuk, hogy a rendszerben történő adatfeltöltést az esetlegesen tévesen szereplő adatok nem befolyásolják, az adatszolgáltatást így is teljesíthetik. 

Hogyan kell az adatokat feltölteni? 

Az adatfeltöltéshez töltse le a képernyő jobb felső sarkában szerepló SABLON... gombra kattintva az Excel formátumú sablonfájlt, majd az adatok kitöltése után a FÁJL CSATOLÁSA gombra kattintva csatolja az adatszolgáltatáshoz a fájlt, majd a FÁJL FELTÖLTÉSE gombra kattintva feltöltheti az adatokat. 

Az Adafeltöltés funkcióban a "Jelenleg nem lehet adatot feltölteni" üzenet jelenik meg. 

Ha a "Jelenleg nem lehet adatot feltölteni", akkor kérjük próbálja meg egy későbbi időpontban az adatfeltöltést.

Abban az esetben ha éppen feltöltötte az adatokat - akkor a feldolgozás végéig - nem tud újabb adatot szolgáltatni! 

Az Adatfeltöltés funkcióban a FELTÖLTÖTT lapra kattintva nézheti meg a feltöltött dokumentumokat és azok feldolgozási állapotát. 

Mit jelent a Sikertelen feldolgozás üzenet? 

Abban az esetben ha a "Sikertelen feldolgozás" üzenetet látja, akkor a rendszer nem tudta betölteni az adatokat. Ilyenkor ellenőrizze, hogy a sablonfájl alapján töltötte-e ki az adatokat! Kérjük, hogy a sablonfájl szerkezetét nem módosítsa oszlopok törlésével vagy hozzáadásával, mert ez az adatfeldolgozás sikertelenségét okozza!

Hogyan kell kitölteni a sablontáblázatot? 

Minden esetben töltse le a táblázat sablont és a kitöltésénélé kérjük különösen ügyeljen az alábbiakra: 

  • Ne szúrjanak be új oszlopot a táblázatba!
  • Minden álláshirdetés egy sorban szerepeljen, függetlenül attól, hogy hány főt keresnek!
  • A hirdetések szövege egy cellában legyen függetlenül attól, hogy hány soros a szöveg.
  • Ne legyenek üres sorok a táblázatban ill. ne legyen olyan sorok amelyek valamelyik mezője nincsen kitöltve!
  • A Válalkozás típusa oszlopot minden esetben a Mezők leírás munkapalon található értékkészletből töltsék ki! (Mikro, KKV, multi-nacionális)
  • Munkavégzés helye oszlopot is minden esetben a Mezők leírás munkapalon található értékkészletből töltsék ki! Ide a megyék megnevezését vagy a Budapest szöveget lehet csak beírni. (Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Budapest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala)
  • A FEOR mezőbe csak egy darab 4 jegyű FEOR számot írjanak be, ha több FEOR szám is tartozhat a hirdetéshez, akkor a legrelevánsabb értéket!

A külföldi álláshirdetéseket fel kell-e tünteni a táblázatban? 

Nem. A MER rendszerbe csak a Magyarországon meghírdetett álláshirdetések adatait kell feltüntetni!

Mi a teendő ha nincs meghirdetett álláshirdetésem vagy más okból nem tudok adatot szolgáltatni?

Ha nincs álláshirdetése vagy más okból nem kell adatot szolgáltatnia a cégnek, akkor ezt kérjük jelezze - az ok megjelölésével - az ugyfelszolgalat@ekreta.hu címre írt levélben. Ilyen esetben nem kell adatszolgáltatást feltöltenie és más teendője nincsen!

Ha egy álláshirdetésben több munkavállalót is keresünk, akkor ezt elég egyszer feltölteni a rendszerbe? 

Igen. A meghirdetett álláshirdetések esetében - ha egy pozícióra több munkavállalót is keresnek - akkor elég egyszer feltüntetni a táblázatban, függetlenül attól, hogy hány személyt keresnek a pozícióra. 

Az adatszolgáltatási kötelezettséget milyen időszakra kell teljesíteni?

Az adatszolgáltatásokat negyedévente kell teljesíteni, az előző negeyedéves álláshirdetések adataival. A 2022. január 31-ig feltöltött adatszolgáltatás a 2021. év utolsó negyedéves adatait tartalmazza.

Az adatszolgáltatásokat milyen időszakonként kell teljesíteni a MER rendszerbe?

Az adatszolgáltatást negyedévente kell teljesíteniük, ha az előző negyedévben keletkezett adatszolgáltatási kötelezettségük. Abban az esetben ha megerősítették az e-mail címüket, akkor a rendszer figyelmeztető üzenetet fog küldeni az adatszolgáltatás esedékességéről.

Fel lehet-e tölteni az álláshirdetést akkor, ha a munkavégzés helye Magyarországon van, de a hirdetés szövege más nyelvű (pl. német vagy angol)?

Igen. Az álláshirdetések szövegének idegen nyelvű megjelenítée nem okoz problémát a rendszerbe, ezek az álláshirdetések is megjeleníhetők, statisztikailag feldolgozhatók, abban az esetben ah a többi adat releváns, pl. magyarországi munkavégzés helye van megjelölve. A külföldi helyszínű munkavégzéseket azonban nem kell feltüntetni a táblázatba.