Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A KRÉTA rendszerben lehetőség van a tanulók által is házi feladatokat rögzíteni a tanórákhoz, illetve az órarendben szereplő órákhoz a mobil applikáció keretein belül is.

Ennek eléréséhez az Adminisztrációs rendszerben a Nyilvántartás menü, Beállítások blokkjának, Testreszabás menüpontjában. Az elektronikus napló korlátozásainak beállításai csoportban található Diák általi házi feladatok rögzítésének lehetősége kapcsolót kell IGEN értékre állítani. Ha az iskolában központilag engedélyezték a diákok házi feladat rögzítési lehetőségét, akkor ezt még a pedagógusok külön-külön is beállíthatják vagy tilthatják a saját óráikra vonatkozólag a Tanári belépésük esetén elérhető Profilbeállításokban. Itt adható meg az is, hogy a pedagógus kapjon-e email értesítést arról, ha egy tanuló új hozzászólást rögzít valamelyik tanórájának házi feladatához. A házi feladattal kapcsolatos értesítések a pedagógus munkahelyi (nem a publikus) email címére érkeznek, melyet az intézményi adminisztrációs rendszerben, valamint a pedagógus profilbeállításai kötött is meg lehet adni vagy módosítani.


A házi feladatokat az Órarend menüpontban, a megfelelő óra kiválasztása után, a Házi feladatok fülre kattintva lehet megtekinteni, és megfelelő beállítások mellett szerkeszteni.

Amelyik órához az órát tartó pedagógus már rögzített házi feladatot, annál megjelenik a tantárgy neve mellett, a jobb oldalon egy kis táska ikon. Az órát kiválasztva az óra adatai mellett, a megadott házi feladat is olvasható lesz.


Ha egy órát kiválasztva lehetőségünk van házi feladatot rögzíteni, akkor a képernyő alján, a Részletek fül mellett a Házi feladatok fül is megjelenik. Ezt választva olvashatjuk a saját, és a többi tanuló által már rögzített házi feladatokat, megjegyzéseket. A felület tetején jobboldalt található plusz jelet megérintve adhatunk hozzá új hozzászólást. A szöveg megadása után a szintén jobb felső sarokban található ikont érintve lehet menteni a bejegyzést.

      

A saját hozzászólásainkat a kuka ikon megérintésével lehet törölni, amely ezután áthúzva fog megjelenni. Az órát tartó pedagógus is eltüntetheti az órájához kapcsolódó bejegyzéseket az órájának naplózásakor. Ilyenkor a "Tanár által törölve" felirat lesz olvasható a megjegyzés szövege helyett.

KRÉTA e-Ellenőrző Android mobiltelefonon - Házi feladat