Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A Tanóra naplózása során a 'Tanóra naplózása' ablak bal oldali harmadik fülén van lehetősége a pedagógusnak a leadott órához házi feladatot rögzíteni. A berögzítés előtt ki kell választanunk egy határidőt, amely nem lehet korábban a holnapi napnál! A felület használata megegyezik a feljegyzéskészítő programok használatával (karakterformázások, karakter- és karakterháttér-színezési, sorkiegyenlítési, felsorolás-beszúrási funkciókkal):

A MENTÉS-t követően a házi feladat megjelenik az eEllenőrzőben és a MobilApplikációban is, amelyhez ha ez engedélyezve van az adminisztrációs rendszerben, a diákok is rögzíthetnek hozzászólásokat.


Azok a tanórák, melyekre Házi feladat került rögzítésre, akár a múltban, akár a jövőben, kis "házacska" ikonnal kerülnek kiemelésre mind a pedagógusi, mind a tanulói/gondviselői felületeken.


Tanulói hozzászólások beállítása


 A házi feladatokhoz történő tanulói hozzászólások beállításáról alább további információk találhatóak!

Ennek eléréséhez első lépésben az Adminisztrációs rendszerben a Nyilvántartás menü, Beállítások blokkjának, Testreszabás menüpontjában, Az elektronikus napló korlátozásainak beállításai csoportban található Diák általi házi feladatok rögzítésének lehetősége kapcsolót kell IGEN értékre állítani.

Abban az esetben ha az iskolában - az fentiekben leírtak szerint - központilag engedélyezték a diákok házi feladat rögzítési lehetőségét, akkor ezt még a pedagógusok külön-külön is beállíthatják vagy tilthatják a saját óráikra vonatkozólag Az elektronikus naplóba belépve a Profilbeállítások funkcióban lehet pedagógusonként is szabályozni, hogy a tanulók írhatnak-e a pedagógus által kiadott házi feladathoz hozzászólásokat ill. vehetnek-e fel házi feladatokat. 

Itt adható meg az is, hogy a pedagógus kapjon-e email értesítést arról, ha egy tanuló új hozzászólást rögzít valamelyik tanórájának házi feladatához. A házi feladattal kapcsolatos értesítések a pedagógus munkahelyi (nem a publikus) email címére érkeznek, melyet az intézményi adminisztrációs rendszerben, valamint a pedagógus profilbeállításai kötött is meg lehet adni vagy módosítani.Házi feladat rögzítése, szaktanári felületen

A KRÉTA (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) e-Napló modul tanóra felületen a szaktanárnak lehetősége van házi feladat rögzítésére órájához, amelynek szerkesztési lehetőségeit mutatja be az alábbi videó. Minden pedagógus saját maga eldöntheti, hogy a saját óráival kapcsolatban letiltja-e azt a funkciót, mely segítségével a tanulóknak val lehetőségük egy adott tanórához saját maguknak is a házi feladat rögzítésére.


Házi feladathoz rögzített tanulói hozzászólás törlése

Az alábbi videóban megtekinthető, ha a KRÉTA rendszerben az Intézmény és a Szaktanár által is engedélyezett funkcióval tanulók a házi feladathoz megjegyzést, hozzászólást rögzíthetnek, azt hogyan lehet a felületről eltávolítani.

Tanulói hozzászólások

Fontos tudni, hogy a házi feladatokhoz tanulói hozzászólást csak tanulói belépéssel lehet írni, abban az esetben ha az intézmény ill. a pedagógus ezt engedélyezte. Szülői, gondviselői belépéssel nem lehet hozzászólást rögzíteni a házi feladathoz!