Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Felhasználók létrehozása a Tankerületi / Szakképzési Centrum Poszeidon Rendszerében 

Lépjünk be adminisztrátori jogosultsággal a Poszeidon Tankerületi Adminisztrációs rendszerébe (az ún. "vastag kliensbe")

Fontos tudni, hogy új felhasználót csak a Tankerületek által használt Poszeidon tankerületi adminisztrációs rendszerben lehet létrehozni.

A menüsorból válasszuk ki a Adminisztráció, majd az Alkalmazottak menüpontot.Kattintsunk az Új gombra, ezzel elkezdhetjük kitölteni az új felhasználó adatait.A zöld színű mezők kitöltése kötelező.Töltsük ki értelemszerűen az összes kötelező mezőt. Az opcionális mezők kitöltése nélkül is tudunk menteni.

Célszerű a Kötelező jelszó módosítást bepipálni, mert ilyenkor az általunk létrehozott felhasználónak első belépéskor meg kell változtatni a jelszavát.

Ezután lépjünk át a Adminisztráció menü Szerepkörök almenüjébe, ahol az általunk generált felszanálót szerepkörhöz tudjuk rendelni. Ez egy fontos lépés, hiszen enélkül nem tud az új felhasználónk dolgozni a Poszeidon rendszerben. 

Új funkciógombra kattintunk.Először a Szervezeti egységet kell kiválasztanunk  a ... összerendelő gomb segítségével.Írjuk be a kiválasztani kívánt szervezeti egység nevének részletét, majd kattintsunk az OK gombra. 

Hasonlóan járjunk el a Személy és a Szerepkör mezőknél is.

Mentés gomb lenyomása után egy felugró ablak figyelmeztetést küld arról, hogy szeretnénk-e, hogy az új usert a program automatikusan hozzárendelje az általunk kiválasztott szervezeti egységhez. Itt a válasz javasoltan az Igen.

Ezzel készen is vagyunk, létrehoztuk az új felhasználót és most már tud a rendszerben dolgozni.Felhasználó létrehozása

Az alábbi videóban azt mutatjuk be, hogyan kell létrehozni egy új felhasználót a Tankerületi / Szakképzési Centrum ún. telepített kliensében. 

Felhasználói jelszavak módosítása 

Meglévő felhasználóknak új jelszót az Adminisztráció menü, Alkalmazottak almenüjében tudunk adni, az Új jelszó funkció gomb megnyomásával.
Új jelszó megadása meglévő felhasználó számára

Az alábbi videóban azt mutatjuk be, hogyan tudunk egy már meglévő Poszeidon felhasználónak új jelszót adni.A folyamatok bővebb leírását a releváns Felhasználói Kézikönyvében találhatja meg, melyet az alábbi linken találhat meg: Új felhasználó felvitelekor elvégzendő feladatok

Felhasználó adatainak módosítása

Egy alkalmazott adatinak a módosításához válasszuk ki az alkalmazottak listájából azt a felhasználót, akinek az adatait módosítani szeretnénk, majd nyomjuk meg a "Szerkeszt" gombot. Az adatok módosításának befejezése után a "Mentés" gomb megnyomásával tudjuk az új adatokat rögzíteni.


Adatmódosítás meglévő felhasználó számára


Az alábbi videóban azt mutatjuk be, hogyan tudunk egy már meglévő Poszeidon felhasználónak az adatai módosítani a Tankerület / Szakképzési Centrum ún. vastag kliensében.


Felhasználó törlése


Ha egy alkalmazottat hibásan vettünk fel és sztornózni kívánjuk, akkor lépjünk az Adminisztráció, majd a Szerepkörök menüre. Válasszuk ki a listából, majd kattintsunk a „Stornó” gombra.

A rendszer figyelmeztető üzenetet küld. Ha valóban el szeretnénk távolítani a felhasználót, a változtatások rögzítéséhez kattintsunk a „Mentés” gombra.

Felhasználói hozzáférés törlése


Az alábbi videóban azt mutatjuk be, hogyan tudunk egy már meglévő felhasználói hozzáférést törölni a Poszeidon Tankerületi / Szakképzési Centrum ún. telepített kliensében.