Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A rendszernek legfontosabb alapköve az iskolai adminisztrációs és tanügyigazgatási modul, amely a KRÉTA programban Adminisztrációs rendszer néven került publikálásra. Az Adminisztrációs rendszer tartalmazza mindazon adatokat, amelyeket egy köznevelési intézménynek tárolnia kell önmagáról, alkalmazottairól, diákjairól valamint tanügyi folyamatairól.

Az Adminisztrációs rendszerben az alábbi funkciók érhetők el:

Irányítópult

A KRÉTA programba történő bejelentkezés után a nyitólap jelenik meg, ahonnan elérhetők a szoftver alapfunkciói, illetve a leggyakrabban használt műveletek. 

 Irányítópulton megjelenő üzenetek

A irányítópulton láthatók az adminisztrációs rendszer üzenetei, amelyek különböző frissítési üzeneteket, rendszer információkat és ellenőrzéseket tartalmaznak. 

Frissítési információk

A frissítési információk a programfrissítésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat, a szoftver új funkcióit, valamint az adatszolgáltatásokkal kapcsolatos egyéb üzeneteket tartalmazzák.

A frissítési információkhoz számos esetben lehetőség van különböző segédleteket is letölteni. Ha pl. egy új adatszolgáltatás jelenik meg a KRÉTA rendszerben, akkor a Segédlet letöltése szövegre kattintva egy rövid szakmai dokumentumot is le lehet tölteni, amely az adatszolgáltatással kapcsolatos feladatok leírását tartalmazza. 

Figyelmeztetések

A KRÉTA rendszer a háttérben folyamatosan ellenőrzi, elemzi a felvitt adatok helyességét és figyelmeztetéseket jelenít meg, ha valamilyen adat hiányzik vagy esetleg rosszul van beállítva. Az intézményeknél ezeknek a figyelmeztetéseknek eltérő lehet a jelentése, ezért fontos tudni, hogy a figyelmeztető üzenetek nem hibákat jelölnek és számos intézménytípusban figyelmen kívül hagyhatók! Például a program figyelmeztet, ha egy csoportnak nincs beállítva az évfolyam jellemzője, de ha ezek pl. a szakköri csoportok az iskolában - amelyeknek értelemszerűen nincs évfolyamuk - úgy ezzel a figyelmeztetéssel nem kell foglalkozni.

Az Elemek listázása szövegre kattintva megjeleníthető a figyelmeztetésben szereplő adatok listája.

Hibák

A programban pirossal olyan hibaüzenetek jelennek meg, amelyek a rendszer helyes működését érdemben befolyásolhatják! Ezeket a hibákat mindenképpen célszerű javítani.

Az Elemek listázása szövegre kattintva megjeleníthető a hibaüzenetben szereplő adatok listája.

Címsor

A címsor az az általános információkat tartalmazó sáv a képernyő tetején, amely minden lapon megjelenik. A címsorban található az intézmény azonosító száma, neve, valamint a kiválasztott tanév. A bejelentkezés után a rendszer automatikusan az aktuális tanév adatait jeleníti meg, a tanév váltását a név alatt megjelenő tanévre kattintva lehet módosítani. 

 Tanévek kezelése

A KRÉTA rendszerbe adminisztrátori jogkörrel belépve minden esetben automatikusan az aktuális tanév kerül betöltésre. A felület tetején található az intézmény azonosító kódja, és rövid neve, valamint ez alatt látható az aktuális tanév. A tanév nevére, vagy a mellette található lenyitás ikonra kattintva kiválaszthatóak az elérhető tanévek.

Az aktuális tanévet kiválasztva a rendszer minden felülete az aktuális tanév szerint tölt be. A következő tanévet kiválasztva a rendszer minden felülete a következő tanév szerint kerül betöltésre. Abból a célból, hogy könnyű legyen megkülönböztetni az aktuális és következő tanévet, amennyiben a rendszerben a következő tanévre vált, a KRÉTA fejlécének a színe megváltozik.

Tanévek kiválasztása

Kérjük, minden esetben fokozattan ügyeljenek arra, hogy ha több tanévet kezelnek egyszerre, akkor minden esetben a megfelelő tanévben végezzék el a változtatásokat!

Fontos tudni, hogy a tanév kiválasztásával az adatok módosítása mindig csak az adott tanévben kerül végrehajtásra. Az alábbiakban - a tanévek kezelésével kapcsolatos - tippeket és trükköket ismertetünk, amelyek segíthetik jobban megérteni a tanévek kezelésének elvét. 

Tippek és trükkök

Ha egy tantárgy oktatása a következő évben megszűnik (pl. kifutó rendszerben), akkor a következő tanév kiválasztása után lehetőségünk van törölni a tantárgyat. Ebben az esetben az aktuális - ill. összes korábbi tanévben - a tantárgy megőrzésre kerül, csak a következő tanévben fog eltűnni a rendszerből.

Ha egy pedagógusnak pl. a besorolási fokozata megváltozik az új tanévben, akkor ezt is kezelhetjük a tanévek váltásával. Ha az aktuális tanévben még "pedagógus I", de következő tanévtől átlép a "pedagógus II" fokozatba, akkor a következő tanév kiválasztása után módosíthatjuk a tanár munkaügyi adatait. Ebben az esetben az aktuális - ill. összes előző tanévben - a pedagógus továbbra az akkori időszaknak megfelelő pedagógus fokozatában marad ( "pedagógus I"), csak az új tanévtől fog megváltozni a besorolási fokozata.

A címsor jobb oldalán található a bejelentkezett felhasználó neve, mellette zárójelben az automatikus kijelentkezésig hátralevő idő, továbbá a szöveg melletti ikonra kattintva megjeleníthető a felhasználói profil beállítására szolgáló menü. 

 Felhasználói profil kezelése

A címsor jobb oldalán található a bejelentkezett felhasználó neve, mellette zárójelben megjelenik az automatikus kijelentkezésig hátralevő idő. Erre kattintva nyithatjuk le a profil kezelésére szolgáló menüt.


Saját adatlap

Itt adhatjuk meg a belépésre jogosult személy adatait, és ide tölthetünk fel fényképet.

Ez a menüpont jelenleg még nem aktív.

Profil beállítások

Az részben állíthatjuk be, hogy a program működéséhez kapcsolódó tippek láthatók legyenek vagy sem. Ehhez a Tippek elrejtése jelölőnégyzetet kell bepipálnunk, vagy megszüntetnünk a kiválasztását, majd a gombra kattintva rögzíteni a kívánt állapotot.

A részben változtathatjuk meg jelszavunkat. Ehhez a szokásos módon meg kell adnunk a jelenlegi jelszót, valamint az új jelszót kétszer. Ha a változást menteni akarjuk, akkor kattintsunk a gombra.

Szerepkör beállítások

Ez a menüpont csak abban az esetben aktív, ha a bejelentkezett felhasználónak legalább két jogkört osztottak ki az alkalmazottak adatai között a Belépési adatok fülön. A felnyíló ablakban választhatunk az elérhető szerepköreink közül, ahol a jelenlegi belépéskor választott szerepkör világoskék színű, és mögötte az "(Aktív)" felirat látható.

KRÉTA ügyfészolgálat

A KRÉTA rendszer tartalmaz egy integrált ügyélszolgálati hibabejelentő felületet, amelynek segítségével gyorsan lehet a programmal kapcsolatos problémákat, a szakmai kérdéseket, a fejlesztési javaslatokat közvetlenül eljuttatni a KRÉTA Ügyfélszolgálatához.

Az ügyfélszolgálati rendszerről bővebben olvashat az Ügyfélszolgálat, hibabejelentés oldalon.

Kijelentkezés

Itt léphetünk ki a KRÉTA rendszerből.


A címsor legvégén található két ikonnal érhető el az Ügyfélszolgálat és a Termékportál.

 Ügyfélszolgálat

A KRÉTA rendszer tartalmaz egy integrált ügyélszolgálati hibabejelentő felületet, amelynek segítségével gyorsan lehet a programmal kapcsolatos problémákat, a szakmai kérdéseket, a fejlesztési javaslatokat közvetlenül eljuttatni a KRÉTA Ügyfélszolgálatához.

Ügyfélszolgálat bejelentő

Kérjük, hogy a biztonságosabb, gyorsabb és hatékonyabb válaszadás érdekében a bejelentéseiket a KRÉTA rendszerből elérhető ügyfélszolgálati bejelentő felületen keresztül tegyék meg!

A KRÉTA Ügyfélszolgálat on-line bejelentőfelületét a Felhasználói profil menüből, továbbá a képernyő jobb felső sarkában található  ikon segítségével lehet kezdeményezni. A hibák bejelentéséhez, a szakmai kérdések feltevéséhez, valamint a fejlesztési javaslatok megírásához az alábbi műveleteket hajtsuk végre:

Új bejelentés

 1. Kattintson a Felhasználói profil menüben a KRÉTA Ügyfélszolgálat menüpontra vagy a képernyő jobb felső sarkában található  ikonra!

 2. A képernyőn megjelennek az akítv bejelentései.
 3. Kattintson a képernyő jobb felső sarkában látható  gombra!
 4. A bejelentéseket - a hatékonyabb ügyintézés érdekében - különböző kategóriákba lehet sorolni. Válassza ki a bejelentés típusát!

  Bejelentés típusának megnevezéseLeírásKitöltendő mezők
  Oktatás-technikai szakmai kérdésekA szoftver kezelésével kapcsolatos oktatás-szakmai kérdések. A "hogyan kell a programban megcsinálni?" típusú kérdések.Kérdés címe, Kérdés leírása
  Fejlesztési javaslatA szoftver fejlesztésével kapcsolatos ötlet, javaslat megírása.Javaslat címe, Javaslat leírása
  eÜgyintézés - Fejlesztési javaslatAz eÜgyintézés modul fejlesztésével kapcsolatos ötlet, javaslat megírása.Javaslat címe, Javaslat leírása
  Adatbázis visszaállításA rendszer adatbázisának visszaállítása. A visszaállítást követően csak azok az adatok maradnak a rendszerben, amik a visszaállítási dátum előtt lettek rögzítve. Az adatbázis visszaállítás esetén - biztonsági okokból - a KRÉTA munkatársai további megerősítést (pl. e-mailben vagy telefonon) is kérhetnek.Mikorra szeretné visszaállítani az adatbázist?
  Üzleti kérdésekA KRÉTA rendszerrel kapcsolatos pénzügyi, üzleti kérdések.Kérdés címe, Kérdés leírása
  eÜgyintézés - KérdésA KRÉTA eÜgyintézés modullal kapcsolatos kérdések.Kérdés címe, Kérdés leírása
  Új URL igényléseA KRÉTA rendszer egyedi URL címének igénylése. Az új elérési cím lehetőséget ad, hogy az intézmények egy könnyebben megjegyezhető, azonosítható URL címmel tudják igénybe venni a KRÉTA rendszert. Javasoljuk, hogy az URL névben adjanak meg valamilyen jellemzőt, amivel könnyebben meg lehet majd különböztetni az azonos nevű iskolákat. Az URL igénylésének menetét bemutató segédletet az Új URL igénylése linkről lehet letölteni.Az URL egyedi aldomain neve.
  KRÉTA - PoszeidonA KRÉTA - Poszeidon modullal kapcsolatos kérdések.Bejelentés címe, Bejelentés leírása
  KRÉTA Pénzügyi modulA KRÉTA eÜgyintézés Pénzügyi modullal kapcsolatos kérdések.Bejelentés címe, Bejelentés leírása
  Hiba bejelentéseA programmal kapcsolatos problémák, hibák bejelentése. Kérjük, hogy a programban jelentkezett hibát minden esetben pontosan írják le, különös tekintettel arra, hogy melyik programmodulban (Adminisztrációs rendszer, e-Napló, Elektronikus ellenőrző stb.), melyik oldalon jelentkezett.Bejelentés címe, Hiba leírása
  eÜgyintézés - HibaAz eÜgyintézés modullal kapcsolatos problémák, hibák bejelentése. Kérjük, hogy az eÜgyintézésban jelentkezett hibát minden esetben pontosan írják le, különös tekintettel arra, hogy melyik programmodulban (eÜgyintézés folyamat, stb.), melyik oldalon jelentkezett feltüntetve az esetlegesen kijelzett Korrelációs hiba kódját.Bejelentés címe, Hiba leírása
  Egyéb bejelentésekEgyéb, a fentiekbe nem besorolható bejelentésBejelentés címe, Bejelentés leírása
  Oktatás igényléseAz e-napló kezelésével kapcsolatos helyíni tantestületi oktatás, továbbképzés igénylése. Az oktatásokkal kapcsolatos kérdések felvetése. Az e-napló rendszer bevezetéséhez minden iskola tantestülete részére ingyenes, helyszíni oktatást biztosítunk, az iskolával egyeztetett időpontban. Javasoljuk, hogy az oktatás igénylésével egyidejűleg jelezzék számunkra a megfelelő időpontokat is.Oktatás helyszíne, Egyéb megjegyzések az oktatással kapcsolatban
 5. Töltse ki a - bejelentés típusához tartozóan - kötelező mezőket!

 6.  gombra kattintva küldheti el a bejelentését az Ügyfélszolgálatunkra! A   gombra kattintva a bejelentés elküldése nélkül bezárhatja az ablakot!

Automatikus e-mail küldése

A KRÉTA bejelentőfelületén keresztül beküldött bejelentések fogadásáról, az Ügyfélszolgálatról érkezett válaszokról a KRÉTA rendszer automatikusan elektronikus levelet küld az iskola regisztrált e-mail címére.

Automatikus e-mail küldése

Ha a bejelentés elküldését követően nem kap az intézmény regisztrált email postafiókjába - e-mailben visszajelzést a bejelentés fogadásáról, akkor ezt e-mailben vagy telefonon jelezze Ügyfélszolgálatunknak!

A bejelentés fogadásáról az alábbi üzenetet küldi a rendszer:

Válaszküldés

Kérjük, hogy a hibabejelentő által küldött automatikus e-mail üzenetekre levélben SOHA ne válaszoljanak, a válaszokat minden esetben a KRÉTA rendszer bejelentőfelületén küldjék el!

A bejelentésekre adott válaszok ill. a pontosításra vonatkozó kérdések esetében is egy automatikus e-mail kerül kiküldésre az iskolai postafiókba az alábbi tartalommal:


Figyelmeztetés

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az eKRÉTA Informatika Zrt. semmilyen célból nem kéri sem e-mailben, sem SMS-ben a személyes adatok, felhasználónevek vagy jelszavak megadását. Amennyiben ilyen tartalmú levelet kap, kérjük haladéktalanul értesítsék az eKRÉTA Informatika Zrt. Ügyfélszolgálatát az ugyfelszolgalat@ekreta.hu emailcímen!


Bejelentések státuszának kezelése

A KRÉTA rendszerben a bejelentések státuszáról a felhasználók visszajelzéseket láthatnak. Az egyes bejelentések státuszának jelentése a következő:

FOLYAMATBAN - a bejelentés feldolgozása folyamatban van

MEGOLDVA - a bejelentés megoldásra került vagy pl. fejlesztési javaslatok esetében, a bejelentés belekerült a fejlesztési tervek listájában. 

ÜGYFÉLRA VÁR - a bejelentésre az Ügyfélszolgálat választ vár

FEJLESZTÉS ALATT - a bejelentett probléma javítása/fejlesztése már folyamatban van, de a befejezésére még nem lehet dátumot meghatározni. 

Ügyfélszolgálat, Profilbeállítások (Admin)

Az adminisztrátori jogosultsággal rendelkező felhasználók a felületen keresztül segítséget kérhetnek a Terméktámogatási csoport munkatársaitól, a felületre beépített üzenetküldő alkamazáson keresztül.


 Termékportál

A KRÉTA program része egy Termékportál is, melyben segédleteket, kézikönyveket találhat a rendszer működésével, használatával kapcsolatban, valamint rövid leírásokat a KRÉTA rendszer egyes moduljairól.


A Temékportál fő részei:

 1. Újdonságok csoport
 2. Adatszolgáltatások csoport
 3. E-learning csoport
 4. Felhasználói kézikönyvek csoport
 5. KRÉTA Poszeidon Iratkezelő modul
 6. Egyéb dokumentumok csoport
 7. KRÉTA rendszer moduljainak leírása


Bármelyik csoport kinyitható/bezárható, ha a nevére kattintunk. Kibontás után válik láthatóvá, hogy milyen dokumentumok érhetők el az aktuális csoportból.

A dokumentumok, a nevük mögött, a sor végén található ikonnal nyithatók meg.


Menüsor

A program menüsorából érhetők el a szoftver különböző funkciói. A KRÉTA rendszer különböző moduljaiban (Adminisztrációs rendszer, Elektronikus napló, Elektronikus ellenőrző) a menüsor eltérő funkciókat tartalmaz. 

 A menüsor felépítése

A program menüsorából érhetők el a szoftver különböző funkciói. 

Menüsor

A KRÉTA rendszer különböző moduljaiban (Adminisztrációs rendszer, Elektronikus napló, Elektronikus ellenőrző) a menüsor különböző funkciókat tartalmaz. 

A KRÉTA Adminisztrációs rendszer menüsora tartalmazza az egyes programfunkciók csoportosítását (főmenük). A főmenük feliratára kattintva jeleníthetők meg az azonos csoportba tartozó programfunkciók (almenük). 

A KRÉTA Adminisztrációs rendszerének főmenüje a képen látható funkciókat tartalmazza:

Az egyes főmenükön belül a különböző funkciók a - program működési logikája alapján - további csoportokra vannak bontva.

Menüpontok felépítésének elve

A menüsor legtöbbször követi a "fentről lefelé és balról jobbra" elvet, tehát az adattartalmak feltöltését, a műveletek elvégzési sorrendjét általában ez az elv határozza meg.

Nyilvántartás

A Nyilvántartás menüben kezelheti az intézmény adminisztrációs rendszerében kezelhető alapnyilvántartásokat és adatokat. 

 Nyilvántartás főmenü funkciói

A 'Nyilvántartás' menüben kezelhetjük az intézmény adminisztrációs rendszerében szereplő alapnyilvántartásokat és adatokat. Ugrás a Videótárba

Nyilvántartás

A Nyilvántartás menüben csoportosítva találjuk meg az intézmény törzsadatainak, alapnyilvántartásainak és tanügyi adatainak kezelését biztosító funkciókat.

A menüben a különböző funkciók az alábbi csoportosításban láthatók:


Importálások

A KRÉTA rendszerben az Importálások menüben lehet különböző külső adatforrásokból (Excel táblázatok, KIR rendszer)  adatokat betölteni a szoftverbe. 

 Az Importálások menü funkciói

A KRÉTA rendszer széles körű importálási lehetőségeket biztosít Excel táblázatokból, valamint bizonyos importálási műveletek (pl. KIR adatok) közvetlenül is végrehajthatók. Ugrás a Videótárba

Importálások

Az Importálások menüben tanévenként eltérő funkciók jelenhetnek meg!

Az Importálások főmenüben található funkciók és leírások az alábbi csoportokba rendezve érhetők el:

Az importálási funkciók az alábbi esetben nyújthatnak segítséget a programban:

 •       A rendszer első adatfeltöltésekor a tanulói, tanári adatok importálásának lehetősége a KIR vagy egyéb Excel táblázatokból.
 •       A tantárgyfelosztás importálása Excel táblázatból, amely funkcióval rendkívül gyorsan lehet az osztályokat, csoportokat, tantárgyakat, valamint a tantárgyfelosztás létrehozni, ill. módosítani a rendszerben.
 •       Az osztály és csoportbesorolások importálása és módosítása.
 •       Külső Excel és XML adatállományok (pl. aSc órarendkészítő) feltöltése a rendszerbe. 

Importálások

Az importálás során lehetőség van csoportos, nagy mennyiségű adatok felvitelére és gyors módosítására is.

A KRÉTA rendszerben a legtöbb adatot Excel (.xlsx) formátumú sablontáblázatokból lehet importálni. 

Importált adatok ellenőrzése

A KRÉTA rendszer importálási lehetőségei egyszerű és gyors eszközt biztosítanak az adatok felviteléhez és módosításához, ugyanakkor az importálási műveletek során nem kerülnek olyan mértékben ellenőrzésre az adatok, mint a program felületén létrehozott vagy módosított tartalmak.

Az adatok importálásához kérjük, hogy az alábbi szabályokat mindenképpen tartsa be:

 • A KRÉTA rendszerből kiexportált táblázatok vagy sablonok szerkezetét soha ne módosítsa! Ne töröljön vagy szúrjon be oszlopokat, mivel ebben az esetben a szoftver nem tudja beimportálni a táblázatot.
 • Ha exportálja az adatokat, akkor mindig a teljes táblázatot töltse vissza. Ha nem kifejezetten ez a szándéka, akkor ne törölje az adatokat a táblázatban, mert ilyen esetben előfordulhat hogy a program is törölni fogja ezeket az adatokat.
 • A beimportált táblázatban ne használjon szűrőket, vagy az oszlopok elrejtését, mert ebben az esetben a program ne fogja tudni beimportálni az adatokat.
 • Soha ne cserélje fel az oszlopok sorrendjét a táblázatokban, mert a program nem az oszlopnevek, hanem az oszlopok sorrendje alapján azonosítja az adatokat!
 • Kérjük, ügyeljen a különböző típusú importálások (KIR, aSc) során leírt szabályok betartásában! 
 • Az importálások során - különös tekintettel a tantárgyfelosztás, az órarend importálására - mindig ellenőrizzük az importálási előnézetet és csak akkor importáljuk be az adatokat ha minden adat helyesen van megadva!

Tanulók besorolása

Az osztályok, csoportok tanulóinak kezelésére a Tanulók besorolása menüpontban találhatjuk meg a különböző funkciókat.

 A Tanulók besorolása menüpont funkciói

A tanulók - tanévenkénti - osztályba és csoportba sorolási műveleteit lehet elvégezni a menüpontban. Ebben a menüben lehet a felvett tanulókat besorolni az osztályaikba, csoportjaikba, tanulókat áthelyezni osztályokból vagy csoportokból, továbbá kiíratni a tanulókat. Ugrás a Videótárba

Tanulók besorolása

Az Tanulók besorolása menüben tanévenként eltérő funkciók jelenhetnek meg!

A Tanulók besorolása főmenüben található funkciók az alábbi csoportokba rendezve érhetők el:

Aktuális tanév - osztályok

Aktuális tanév - csoportok

Besorolások módosítása, javítása

Következő tanév - osztályok

Következő tanév - csoportok
A tanulók besorolása menüpontban van lehetőségünk a tanulókat osztályba, csoportokba sorolni. Itt kezelhetjük a tanév közben történő osztály- vagy csoportváltásokat, javíthatjuk az esetleges besorolási hibákat. A következő tanév előkészítésekor lehetőségünk van az osztályokat, csoportokat léptetni, hogy a ne kelljen tanévenként minden besorolást újra elvégezni.

e-Napló adatainak kezelése

Az Adminisztrációs rendszerben ebben a menüpontban kezelhetjük az órarendet, a helyettesítéseket, valamint számos szűrési, keresési lehetőség is rendelkezésre áll. 

 Az e-Napló menüpont funkciói

A KRÉTA Adminisztrációs rendszerében az e-Napló menüpont az elektronikus napló kezeléséhez szükséges funkciókat tartalmazza. Ugrás a Videótárba

e-Napló kezelése

Az Adminisztrációs rendszer e-Napló menüpontjában szereplő funkciókat csak akkor kell kezelni ha az iskola használja a KRÉTA Elektronikus napló modulját!

Az e-Napló főmenüben található funkciók az alábbi csoportokba rendezve érhetők el:


Az e-Napló menüpontban az alábbi funkciókat lehet végrehajtani:

 • tanári és osztály órarendek kezelése,
 • tanórák, mulasztások, értékelések, feljegyzések keresése, szűrése,
 • naplók ellenőrzése,
 • helyettesítések kezelése

Dokumentumok

A Dokumentumok menüpontból lehet a különböző iskolai dokumentumokat elektronikus formátumban előállítani. 

Adatszolgáltatások

Az Adatszolgáltatások menüpont az intézmények Fenntartói által meghatározott rendszeres ill. "ad-hoc" adatszolgáltatásokat tartalmazza. 

 Az Adatszolgáltatások menüpont funkciói

A KRÉTA rendszer egy teljeskörű intézményadminisztrációs rendszer (IAR), melynek kiemelt célja az is, hogy az intézmények fenntartói adatokat kapjanak a saját hálózatukról. A KRÉTA rendszer folyamatos adatkapcsolat keretében támogatja ezt, azonban bizonyos időszakokban szükséges az intézményeknek az adatszolgáltatási kötelezettségüknek eleget tenni. Jelen fejezet kiemelten bemutatja, hogy az adott adatszolgáltatás során milyen fontos feladatokat kell elvégezniük az intézményeknek. Ugrás a Videótárba

Adatszolgáltatások

Az adatszolgáltatásokkal kapcsolatos gyors áttekintő segédleteket a Adatszolgáltatás modul linkről lehet letölteni.

A KRÉTA Adatszolgáltatás modulja kezeli a tanév során rendszeres adatszolgáltatásokat, amelyekkel az előzetes és a tanévi tantárgyfelosztás, illetve az osztály, valamint csoportba sorolás alapján az intézményi létszámokat ellenőrizheti a fenntartó az intézményekben.

Adatszolgáltatás

Fontos tudni, hogy az Adatszolgáltatások funkció csak az aktív tanévben érhető el!

A rendszer a fenntartó számára lehetőséget nyújt a feltöltött adatszolgáltatások elfogadására, adatainak kiértékelésére, ezzel segítve a tanévi feladatok tervezését, megvalósítását. A modul az Intézményi Adminisztrációs Rendszer modul és a Központi rendszer bővítménye.

Adatszolgáltatások

Az adatszolgáltatásokkal kapcsolatos szakmai útmutatókat az alábbi linkekről lehet letölteni:

Adminisztrációs felület áttekintése

Az alábbi videóban röviden áttekintésre kerül a teljes Adminisztrátori felület, annak menüpontjainak bemutatásával együtt. Az egyes menüpontok a további videókban kerülnek majd részletes bemutatásra az előzetes áttekintést követően.