Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Osztályok és csoportok kapcsolatai a KRÉTA rendszerben

A KRÉTA alaplogikája szerint az osztályokat és a csoportokat a közös tanulóikon keresztül kapcsolja össze a rendszer. Ilyen értelemben tehát egy csoport akkor tartozik egy osztályhoz, ha van (volt) közös tanulójuk. Az osztálybontott csoportok esetében azonban már a csoport létrehozásakor be lehet állítani ezt a kapcsolatot. 

A KRÉTA rendszer a csoportok és osztályok kapcsolatában az alábbi két különböző csoportot kezeli:

Mit jelent a több osztály tanulóiból létrehozott csoport?

A több osztályból létrehozott csoportok olyan csoportok, amelyek tanulói különböző - akár eltérő évfolyamú - osztályokból tevődnek össze.

Több osztály tanulóiból létrehozott csoport specialitásai

A több osztályból álló csoport esetén a csoport adatainál az osztálybontás jelölést nem szabad beállítani, a KRÉTA alaplogikája szerint az osztályokat és a csoportokat a közös tanulóikon keresztül kapcsolja össze a rendszer. Ilyen értelemben tehát egy csoport akkor tartozik egy osztályhoz, ha van (volt) közös tanulójuk.

Megjelenés az osztályok adatainál

A több osztályból létrehozott csoportok csak akkor jelennek meg egy osztály adatainál (pl. az osztály órarendjében), ha legalább egy tanulót az adott osztályból a csoportba besoroltunk!

Abban az esetben ha nem csak több osztályból, hanem különböző évfolyamú tanulókból áll egy csoport, akkor a csoport évfolyamát "na" (nem releváns adat) értékre kell állítani. Az ilyen csoportok évfolyamait - ha szükséges - a csoport tanulóinak évfolyamából lehet meghatározni.