Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A KRÉTA  rendszerben a felhasználóknál nem szükséges külön osztályfőnöki jogszinteket kezelni. Az adott osztályhoz tartozó osztályfőnöki jogosultságot automatikusan az a tanár kapja meg, akit az osztályok adatainál osztályfőnöknek vagy osztályfőnök helyettesnek beállítottunk.

Osztályfőnöki jogosultságok

Az osztályfőnökök vagy osztályfőnök helyettesek csak a saját osztályukba járó tanulók adatait kezelhetik, igazolhatják a mulasztásokat, valamint - beállításoktól függően - további jogosultságokkal is rendelkezhetnek az e-naplóban!

A KRÉTA rendszerben lehetőség van az intézményvezetők, tagintézményvezetők, igazgatóhelyettesek stb. számára létrehozni egy vezetői, igazgatói jogosultságot, amely jogosultság birtokában az iskola összes osztályára elvégezhetik mindazon feladatokat, amelyeket az osztályfőnökök saját osztályukkal megtehetnek. 

Vezetői jogosultságok

Ha a KRÉTA rendszerben egy felhasználó rendelkezik az "admin" és az "e-napló" jogosultsággal is, akkor az iskola összes osztályára elvégezheti az osztályfőnöki feladatokat (igazolások, mulasztások kezelése, értékelések beírása stb.).

A jogosultságok beállításáról a ide kattintva olvashat részletes útmutatást. 

A "szuperosztályfőnök" jogosultság

A KRÉTA rendszerben "szuperosztályfőnöknek" nevezzük az e-naplóban azokat a felhasználókat, akiknek Adminisztrátori és e-Napló jogosultsága is van. Tipikusan ilyen felhasználók az intézményvezetők, tagintézményvezető, igazgatóhelyettesek, akik beléphetnek az Adminisztrációs rendszerbe és az Elektronikus naplóba is, valamint az e-naplóban az összes osztályhoz megkapják az osztályfőnöki jogosultságokat. Ez azt jelenti, hogy a naplóba belépve olyan, mintha minden osztályhoz meg lenne adva osztályfőnöknek, azaz az osztályfőnöki feladatok menüpont minden eleménél kiválaszthatja mindegyik osztályt, és adhat igazolást, közösségi szolgálatot, jelölhet mulasztást, stb.