Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 28 Next »


Mivel a pedagógusok KIR rendszerből importált adatai nem tartalmaznak minden munkaügyi információt, ezek felvitelére utólag van lehetőség. A hiányzó adatokat megadhatjuk "többes módosítással", de lehetőségünk van a munkaügyi adatok importálására is.

Aktuális tanév megadása

Az adminisztrátori oldal bal felső sarkában állítsuk be, hogy az importálni kívánt adatokat mely tanévre szeretnénk felvinni a rendszerbe!


Első lépésként ki kell exportálni a rendszerben levő alkalmazottak aktuális adatait, hogy a módosításokat, az új információkat egy Excel táblázatban adhassuk meg, melyet később vissza importálhatunk a Kréta rendszerbe.

A táblázat szerkezete

A táblázat szerkezetén nem szabad változtatni pl. új oszlopokat beszúrni, különben nem fogjuk tudni importálni a módosított fájlt! Ne vegyen fel új sorokba, új alkalmazottakat sem!


 Az exportált táblázatban az alábbi adatokat adhatjuk meg, vagy változtathatjuk meg az értékét:
  • Adószám
  • Besorolási fokozat (listából választható)
  • Munkakör (listából választható)
  • Foglalkoztatás módja (listából választható)
  • Kötelező óraszám
  • Feladattal terhelt óraszám
  • Feladattal terhelt óraszám oka (listából választható)


Hiányzó kategóriák

A legördülő listából választható elemeket az intézményi fenntartók állapították meg. Ha ettől eltérő adatot szeretne megadni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot fenntartójával.

Vezetői óraszámok

Az intézményvezető, tagintézményvezető, intézményvezető-helyettes stb. munkakörök esetén a vonatkozó jogszabályban rögzített óraszámot kell megadni a Kötelező óraszám mezőben.

Órakedvezmények

A Feladattal terhelt óraszám mezőben azt az óraszámot kell megadni, amit a vonatkozó jogszabály ír elő a Feladattal terhelt óraszám oka mezőben megadott feladatok ellátása esetén.

"NA" érték beállítása

Azokban az esetekben, ahol kötelező a legördülő listából választani, de egyik lehetőség sem megfelelő (pl. Besorolási fokozat egy nem pedagógus munkakörben dolgozó esetén), ott az "Na" értéket kell megadni. Ilyen esetben nem kell figyelembe venni a kezdő oldalon megjelenő figyelmeztető üzenetet.Ha elvégeztük a szükséges adatok megadását, módosítását az Excel táblázatban, akkor mentsük el egy megfelelő helyre, megfelelő néven.

Térjünk vissza a Kréta rendszerbe, és a Fájl kiválasztása gombra kattintva válasszuk ki az előbb elmentett táblázatot.

Kattintsunk az Importálás gombra.

Hiba az importálás közben

Ha a rendszer nem tudja importálni a fájl, mert valamilyen hibát talált benne a feldolgozása során, akkor hibaüzenetet kapunk, amely alapján javíthatjuk a táblázatunkat, és újra megpróbálhatjuk importálni.

  • No labels