Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A KRÉTA rendszerben a tanulók törlése egy többszörös ellenőrzési folyamaton megy keresztül, így a törléskor az alábbi műveleteket kell végrehajtani:

  1. Kattintsunk a tanuló listában a törölni kívánt tanuló melletti TÖRLÉS ikonra.
  2. Amennyiben a tanuló nem törölhető mert pl. osztályba vagy csoportba van sorolva, akkor kapunk egy hibaüzenetet. "...tanuló nem törölhető, mert egy vagy több kapcsolódása van! Kapcsolatok:..."
  3. A tanuló adatlapjára kattintva megnézheti a tanuló aktuális és régebbi csoportjait
  4. Kattintson a Tanuló adatok lapon az Osztályai és csoportjai menüpontra. Kattintsa be az Archív osztályok megjelenítése választógombot, majd nyomja meg a LISTÁZÁS gombot. Ekkor megjelennek azok az osztályok és csoportok amelyeknek a tanuló bármikor tagja volt.
  5. Ha van téves besorolása, akkor válassza ki a Tanulók besorolása - Osztályok tanulóinak listája menüpontot. Fontos tudni, hogy ez a menüpont csak az aktív tanévben jelenik meg! 
  6. Itt megjelenik az összes tanuló-osztály besorolás. Ha nem találja a tanuló nevét, akkor állítsa nagyobbra a megjelenítendő elemek számát vagy lapozzon a következő oldalra.
  7. A megjelenő osztály-tanuló sor melletti ikonnal törölheti a tanulót az osztályból. Ügyeljünk arra, hogy ezt a funkciót csak téves felvitel esetén használjuk!
  8. A törlés után a tanuló osztályba tartozása megszűnik, így most már tudja törölni a tanulót!

Tanulók törlése

A tanulók törlése után nem állíthatók vissza a korábbi adatok, ezért ezt a műveletet kérjük, hogy nagy körültekintéssel használják!

Tanulók kiíratása

  • ha egy tanuló pl. szeptember 12-én iratkozik ki az iskolából (pl. másik iskolába megy). akkor szeptember 1-12 között a tanulók listájába a program megjeleníti, készíteni kell számára Törzslap és Osztálynapló bejegyzés oldalt, mulasztásokat be lehet írni a tanulónak, majd a távozása után (amelyet a kiiratkozásnál megfelelő záradékkal kell ellátni) már nem jelenik meg a tanórákon
  • ilyen értelemben tehát csak akkor szabad törölni egy tanulót az osztályából ha tévesen került oda (és akkor is a "Téves besorolás javítása" funkcióval!), abban az esetben, ha a tanuló csak egy időszakig járt az osztályba, akkor soha nem szabad törölni, mindig a kiiratkozás funkcióval kell a távozását rögzíteni