Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Diákolimpiai kapcsolat a KRÉTA rendszerben

A KRÉTA rendszerben 2017.09.19-én bekövetkezett frissítést követően, lehetősége nyílik az intézményeknek a Diákolimpiai kapcsolat funkció használatára. Az új funkcióval a diákolimpiai jogsultságot birtokló pedagógusok továbbíthatják a diákolimpián résztvevő diákokat az MDSz rendszerébe.

Jogosultság megadása

Adminisztrátori szerepkörrel belépve minden pedagógusnál be lehet állítani a Diákolimpiai jogosultság jelölőnégyzetet. A beállítást a pedagógus belépési adatainál lehet megadni. A nevezések továbbítását kizárólag olyan pedagógus végezheti el, aki rendelkezik a jogosultsággal.

Diákolimpiai kapcsolat

A pedagógusoknak belépést követően elérhetővé válik a Diákolimpiai kapcsolat felület, melyet a Tanári feladatok menüpont lenyitásával érhet el.

A kiválasztást követően megjelenő felületen a pedagógusnak lehetősége van kiválasztani az intézmény diákjai közül azokat, akiket szeretne az MDSz rendszerébe továbbítani.

A kiválasztást könnyítik a felületen elhelyezett szűrési lehetőségek:

  •       Név
  •       Születési dátum (tól-ig)
  •       Anyja neve
  •       Osztály
  •       Oktatási azonosító

A diákok kiválasztását a sorok elején található jelölőnégyzetekkel segítsésével lehet elvégezni. A diákok kiválasztását követően a „Kijelöltek küldése az MDSZ rendszerbe” gomb lenyomásával lehet továbbítani a kiválasztott tanulókat.

Sikeres művelet visszaigazolása

A művelet sikerességéről megerősítő üzenetet ad a rendszer. A diákok csak abban az esetben kerültek át az MDSz rendszerébe, ha arról a rendszer megerősítést ad.