Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Diákolimpiai kapcsolat a KRÉTA rendszerben

A KRÉTA rendszerben lehetőség van az intézmények számára, hogy a diákolimpián induló tanulóikat a rendszeren keresztül jelentkeztessék. A diákolimpiai jogosultságot birtokló pedagógusok továbbíthatják a diákolimpián résztvevő diákokat a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) rendszerébe.

Jogosultság megadása

Adminisztrátori szerepkörrel belépve minden pedagógusnál be lehet állítani a Diákolimpiai jogosultság jelölőnégyzetet. A beállítást a pedagógus belépési adatainál lehet megadni. A nevezések továbbítását kizárólag olyan pedagógus végezheti el, aki rendelkezik a jogosultsággal.

Diákolimpiai kapcsolat

A pedagógusoknak belépést követően elérhetővé válik a Diákolimpiai kapcsolat felület, melyet a Tanári feladatok menüpont lenyitásával érhet el.

A kiválasztást követően megjelenő felületen a pedagógusnak lehetősége van kiválasztani az intézmény diákjai közül azokat, akiket szeretne az MDSZ rendszerébe továbbítani.

A kiválasztást könnyítik a felületen elhelyezett szűrési lehetőségek:

  •       Név
  •       Születési dátum (tól-ig)
  •       Anyja neve
  •       Osztály
  •       Oktatási azonosító

A diákok kiválasztását a sorok elején található jelölőnégyzetekkel segítségével lehet elvégezni. A diákok kiválasztását követően a „Kijelöltek küldése az MDSZ rendszerbe” gomb lenyomásával lehet továbbítani a kiválasztott tanulókat.

Sikeres művelet visszaigazolása

A művelet sikerességéről megerősítő üzenetet ad a rendszer. A diákok csak abban az esetben kerültek át az MDSZ rendszerébe, ha arról a rendszer megerősítést ad.