Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 28 Current »

Az általános iskolai beiratkozás (BÁI-folyamat) adminisztrálásának menete intézményi oldalról az e-Ügyintézés - modulba átlépve A Folyamatban lévő ügyek - menüpontból kiindulva végezhető el. 

Az alábbi linkről letölthető a Klebeslberg Központ által az intézmények részére összeállított felhasználói útmutató az általános iskolai beiratkozásról: Általános iskolai beiratkozás a 2020/2021 tanévre

Figyelem!

A KRÉTA Adminisztrátor-hoz tartozó belépési azonosítókat NEM lehet használni az e-Ügyintézésben! Az e-Ügyintézéshez megszemélyesített belépés szükséges.

(A KRÉTA-rendszer egyéb funkcióinak használatánál is kérjük, hogy NE a KRÉTA Adminisztrátorral végezzék a programhoz tartozó műveleteket, azt csak néhány speciális esetben használják pl. jogosultságok kiosztásakor, rendszerszintű adatmódosításkor).

Ellenőrizzék, hogy az elektronikus ügyeket kezelő munkatársak rendelkeznek-e EÜGYINTÉZŐ jogosultsággal!

Amennyiben a KRÉTA-rendszer Adminisztrációs - moduljának a főmenüsorában nem látható az e-@-Ügyintézés főmenüpont, kérjük ellenőrizni szíveskedjenek, hogy a beiratkozási kérelmeket kezelő felhasználó rendelkezik-e eügyintézői jogosultsággal.

A felvett nebulóknál az Adminisztrációs modulban Fe-(Felvett)-státusz esetén egyes vagy többes kijelölést követően tudunk a nebulók részére felvételi értesítőt generálni a  - gombra kattintva. A sikeres műveletet a tanuló Státusz - oszlopában fekete körben lévő pipa jelzi. Amennyiben a tanuló beiratkozása nem elektronikusan történt meg a rendszerben, akkor ügyiratszámot is generál a program a művelet folyamán:

Az e-Ügyintézési modul intézményi felületén a Folyamatban lévő ügyek-nyitóoldalon találjuk meg a szülők / gondviselők által online benyújtott beiratkozási kérelmeket vagy a program által generált ügyiratszámokat a felvett tanulókhoz. Az ügyiratszámra kattintva tudjuk megnyitni az ügyiratot szerkesztésre:

 


Figyelem!

Amennyiben az e-Ügyintézés intézményi beállítások menüpontjában (a bal oldali panelon az utolsó menüpontban) a BAI - folyamathoz nem rendeltünk hozzá egy adott ügyintézőt, akkor a Folyamatban lévő ügyek felületen a táblázat felett található legördülő menüben a Saját ügyeim mutatása - opciót váltsuk át a Minden ügy mutatása - opcióra!

Az ügytípusok ügyintézőhöz történő hozzárendeléséről itt olvashatók további részletes információk:   Az e-Ügyintézés beállításai

A BAI-folyamat esetén a csillaggal megjelölt kötelezően kitöltendő mezőket manuálisan NEM kell kitöltenünk, mert ezt a  - gombra történő rákattintást követően a program automatikusan elvégezte helyettünk. A felület alján található ELŐNÉZET - gombra kattintva tudjuk ellenőrizni, hogy a létrehozott felvételi értesítőben minden adat helyesen szerepel-e. Az ELŐNÉZET megtekintésekor még a dokumentum nem kap iktatószámot (az csak a döntést követően kerül rá a dokumentumra):

Amennyiben a felvételi értesítőn minden adatot rendben találunk, akkor a  - gombra kattintva tudjuk a beiratkozási folyamatot véglegesíteni. A letölthető / kinyomtatható felvételi értesítőre ekkor rákerül az iktatószám illetve az értesítőben megadott tanulói belépési azonosítók is létrejönnek a tanulóhoz hozzárendelve a rendszerben. A végleges dokumentumot a MEGTEKINTÉS - gombra kattintva tudjuk megtekinteni / letölteni pdf - formátumban:


A beiratkozással kapcsolatos, folyamatosan frissített Gyakran ismételt kérdések (GYIK) ezen az oldalon találhatók:    GYIK


OPCIONÁLIS LEHETŐSÉGEK a beiratkozási kérelmek kezeléséhez:

Az e-Ügyintézés modulban egy adott BAI-ügy Teendők - fülén lehetőségünk van az ügyirat lezárásáig a beiratkozás további részfolyamatait check-listaszerűen nyomon követni, illetve itt tudunk az ügyintézés során keletkezett további dokumentumokat csatolni az ügyiratszámhoz:


A benyújtott kérelmek, a kérelmek feldolgozása közben létrejövő illetve a beiratkozási kérelemhez csatolt iratok automatikusan iktatódnak, amelyre a kérelemhez automatikusan létrehozott kulcsszavak alapján kereshetünk rá a KRÉTA Poszeidon-modulban:


  • No labels