A régi nevén "nyári gyakorlat", ma hivatalosan "összefüggő szakmai gyakorlat"-ként nevezett nyári időszakban történő tanulói gyakorlatok adminisztrálására, nyilvántartására szolgáló csoport.

Gyakori hiba, hogy az intézmények nem az "Összefüggő..." hanem a "sima" szakmai gyakorlati csoport típust választják ki a csoport tulajdonságainál, ami azonban a csoporttal elérhető funkciók széles körét befolyásolja!


Az Összefüggő szakmai gyakorlati csoport számára van lehetőség a tanév utolsó tanítás napja és a tanév vége közé foglalkozásokat rögzíteni. Az ilyen foglalkozások kezdő és végdátuma a Nyilvántartás/Testreszabás menüpont "Az elektronikus napló korlátozásainak beállítása" szekcióban állítható be. Az külön szabályozható, hogy a pedagógusok saját maguknak is rögzíthetnek e ilyen típusú foglalkozásokat, vagy csak központilag, az adminisztrátorok által lehet ezeket felvenni.

Az Összefüggő szakmai gyakorlati csoport csoportvezetője számára a Feljegyzések / Összefüggő szakmai gyakorlat menüpontban van lehetőség a tanulók értékelésére az Összefüggő szakmai gyakorlattal kapcsolatban.


A felugró ablakban ki kell választani a Csoportot, majd a megfelelő Tantárgyat, majd a Tovább gomb segítségével betöltődik a tanulók listája.


A teljes listára vonatkozó beállításokat a lista felett lévő kiemelt gombok segítségével lehet megtenni, vagy az egyes tanulókat külön-külön is lehet értékelni. A Mentés gomb segítségével a végzett változtatások munka közben is rögzíthetőek.

A Szöveges értékelés, Dátum és Megjegyzés csak tanulónként vihető fel. Kötelező mező mentéshez a Teljesítve/Nem teljesítve beállítás, valamint az adott információ rögzítésének dátuma.

Az Exportálás gomb segítségével az eddig rögzített információkat, a teljes csoportnévsorral táblázatba rakja ki a rendszer:


Az Elölről gomb segítségével van lehetőség másik csoport vagy tárgy választására.


A Rögzített információk megjelennek a generált Osztálynaplókban is, feltüntetve a rögzítés dátumát, értékét, a rögzítéshez kapcsolódó megjegyzést is.