A KRÉTA rendszerben a tanulóknak és a gondviselőknek is lehetőség van felhasználónév és jelszó beállítására, amely segítségével beléphetnek az elektronikus ellenőrzőbe és megnézhetik adataikat, mulasztásaikat, értékeléseiket, feljegyzéseket stb. A programban a belépési adatokat alapvetően két különböző módon lehet kezelni:

Tanulói felhasználónevek generálása első alkalommal

A tanulóknak a felhasználóneveket ill. jelszavakat első alkalommal automatikusan is el lehet végezni. A generálás módját  a "Nyilvántartás - Testreszabás" funkcióban lehet beállítani az alábbi módon:

Beállítás

Funkciók

Tanuló felhasználói jelszó generálás módja

Tanuló felhasználói jelszó generálás módja: 

Véletlenszerű - a tanuló alapértelmezett jelszava egy véletlenszerű kód alapján kerül meghatározásra, ezt a jelszót a generálás után letölthető dokumentum tartalmazza

Egyéni -a tanulói jelszó nem kerül generálásra, egyedileg beállítható a tanulók adatlapjánál.
Jelszavak alaphelyzetre állítása

 A Nyilvántartás-Tanulók funkcióban a  "JELSZAVAK ALAPHELYZETRE ÁLLÍTÁSA" nyomógombra kattintva a tanulói jelszavakat - a Testreszabás funkcióban beállított módon - alaphelyzetre állítja.

Egyedi felhasználónevek és jelszavak beállítása a tanulóknak

Abban az esetben ha egy tanulónak egyedileg szeretnénk a felhasználónevét vagy jelszavát módosítani, akkor a tanulók adatainak kezelésénél a "BELÉPÉSI ADATOK" lapon lehet  ezt megtenni. 

A Felhasználónév mezőben lehetőségünk van a tanulói felhasználónév módosítására, a Jelszó mezőbe pedig az új jelszót adhatjuk meg a tanulónak. 

A jelszavakat kétszer kell megadni a Jelszó és a Ismételt jelszó mezőkben és minden esetben a két jelszónak azonosnak kell lennie!

 gombra kattintva a tanuló felhasználónevét a - testreszabásoknál megadott módon - ismételten elő lehet állítani, a   funkcióval pedig a jelszót lehet ismételten generálni az adott diáknak. 


Egyedi felhasználónevek és jelszavak beállítása a gondviselőknek

Abban az esetben ha egy gondviselőnek szeretnénk a felhasználónevét vagy jelszavát módosítani illetve bővített jogosultságot adni, akkor ezt a  a tanulók adatainak kezelésénél a "GONDVISELŐ" lapon lehet  ezt megtenni.

A gondviselő adatainak módosításához kattintsunk a módosítás funkcióra, majd az ablakban beírhatjuk a szülő, gondviselő új felhasználónevét vagy jelszavát. 

A gondviselő csökkentett jogosultságról bővített jogosultságra történő beállításához kattintsunk a bővített jogosultság opcióra.

Felhasználónév mezőben lehetőségünk van a tanulói felhasználónév módosítására, a Jelszó mezőbe pedig az új jelszót adhatjuk meg a tanulónak. 

A jelszavakat kétszer kell megadni a Jelszó és a Ismételt jelszó mezőkben és minden esetben a két jelszónak azonosnak kell lennie!