A köznevelésben tanulmányokat folytató gyermekek gondviselői évente többször hoznak döntést és nyilatkoznak arról, hogy gyermeküket elengedik-e kirándulásra, moziba, színházba vagy múzeumi látogatásra, illetve ezen költségeket viselik-e, illetve milyen módon tudják viselni.  A felületen az iskolai kirándulást szervező pedagógus engedélykérését kezeli a gondviselő online módon az intézmény felé.

Iskolai kirándulás: az intézményen kívüli program, mely lehet színház-látogatás, osztálykirándulás, intézmény által szervezett sítábor, vagy egyéb, az intézmény falain kívül eső helyszínen megtartott esemény, beleértve az intézményi időkereten és a pedagógia programom kívül eső időben tett látogatásokat is.

Az Iskolai kirándulásokkal kapcsolatos eÜgyintézési szülői / gondviselői felület a modul bal oldali kapcsolattartási-panelján a Kirándulások-funkciógombra kattintva nyitható meg:

A felületen külön jelölőnégyzetben történő bepipálással jeleníthetjük meg a már lezárt kirándulások eseményeket illetve beállíthatjuk azt, hogy csak a megválaszolatlan engedélykérések jelenjenek meg a kirándulások-listában.

Az iskolai kirándulások események kezelése:

  1. A meglévő kirándulások eseményeinket sorba rendezhetjük az Esemény neve, az esemény Időtartama, Felelőse, Határideje és az eseményre adott Elküldött visszajelzések szerint, illetve az oszlopfejléc neve alatti vízszintes vonalra kattintva az adott oszlopon belül egyedi keresést indíthatunk.
  2. A felület elemeit egérmutatóval történő rákattintás útján vagy a TAB-billenytyűvel (előre) illetve a Shift + TAB-billentyűvel (visszafelé) jelölhetjük aktívvá. Az Enter-billentyű megnyomásával az adott mező szerint rendezi a program a táblázatot.
  3. A több oldalas üzenetlista oldalai között a lista alján lévő navigációs gombokkal navigálhatunk: A számokra kattintva az adott számú oldalra ugrik a rendszer.


A kirándulási esemény kiválasztását követően a megnyíló ablakban tudjuk a szülői / gondviselői visszajelzést elküldeni a kirándulás szervezőjének: