IKTATÁS

Egy KRÉTÁban generált dokumentum iktatását a következőképen tudjuk elvégezni.

Lépjünk be a KRÉTA rendszerbe adminisztrátori jogosultsággal, majd a „Dokumentumok” menübe.


Jelöljük ki azt a dokumentumot, amit iktatni szeretnénk.

Most legyen ez egy Osztálynapló.Válasszuk ki az osztályt vagy osztályokat.

Ezután pipáljuk be az „Iktatás” jelölőnégyzetet, majd nyomjunk rá a „Letöltés” gombra.

Ekkor a két rendszer kommunikációja során a Poszeidon leiktatja a dokumentumot, a KRÉTA pedig megjeleníti a Poszeidon által adott iktatószámot, és az ügyirat/irat főbb jellemzőit.

Iktatás jelölőnégyzeten kívül bármennyi további paramétert kiválaszthatunk a jelölőnégyzetek bepipálásával, az iktatást tényét nem fogja befolyásolni!


A két rendszer kommunikációja során a Poszeidonban megjelenik az iktatott dokumentum, amit a KRÉTA „Iktatott dokumentumok” füle alatt vissza is tudunk keresni. A KRÉTA megjeleníti a Poszeidon által adott iktatószámot, és az ügyirat/irat főbb jellemzőit.


KERESÉS

 Amikor több iktatott dokumentumot egyszerre szeretnénk letölteni, akkor a sor elején található jelölőnégyzet kipipálása után a sorok felett látható gombra kattintva az iktatott dokumentumok utolsó iktatott verziói egy tömörített, zip állományban töltődnek le a felhasználó eszközére.

A dokumentum nevére és a  kattintva letölthetjük a KRÉTA által generált dokumentumot bármennyiszer, bármikor, amikor a dokumentum státuszánál azt látjuk: Iktatva.

Egy dokumentumnak az iktatás során a dokumentum státuszát tekintve 3 állapota van: Iktatva, Iktatószámra vár és Hibás.

Keresni az oldalon a bal oldali menüsávban tud a megadott paraméterek alapján a KERESÉS gomb megnyomása után.

Az oldalon a legújabb generált dokumentumot mutatja.A korábban iktatott dokumentumokat a Dokumentum kategória előtt található menüben találja meg.

A Lapozó segítségével Ön az oldalak között tud lapozni, ez nagyban segíti a keresést.