A KRÉTA program fontos eleme az Elektronikus napló, amely elérhetővé teszi a jogosultsággal rendelkező pedagógusok számára, hogy az oktatás-neveléshez kapcsolódó adminisztrációs feladataikat elvégezhessék.

Az Elektronikus napló rendszer felületén az alábbi elemeket érhetjük el:

Címsor

A címsor az az általános információkat tartalmazó sáv a képernyő tetején, amely minden lapon megjelenik.

A címsor elején található az intézmény azonosító száma, neve, valamint az aktuális tanév. A címsor jobb oldalán található a bejelentkezett felhasználó neve, mellette zárójelben az automatikus kijelentkezésig hátralevő idő. Erre kattintva nyithatjuk le a profil kezelésére szolgáló menüt.


A bejelentkezett felhasználó neve mellett található ikon jelzi, a nem naplózott tanórák számát. Az ikonra kattintva közvetlenül a nem naplózott tanórák felületére jutunk.

Az alábbi ikon segítségével elérhetőek a tudásbázisban található felhasználói kézikönyvek.

A címsor legvégén található ikonra kattintva érhető el a Termékportál.

Menüsor

A program menüsorából érhetők el a szoftver különböző funkciói. A főmenü elemeire kattintva a hozzá tartozó almenük lesznek elérhetők.

Haladási napló

Itt könyvelhetjük tanóráinkat, helyettesítéseinket és tanórán kívüli foglalkozásainkat. Megadhatjuk a nem kötött munkaidőben végzett tevékenységeinket.

Értékelések

A tanulók értékelését - mind érdemjeggyel történő. mind szöveges, mind százalékos - végezhetjük ebben a menüpontban. A korábbi értékeléseket megtekinthetjük, módosíthatjuk vagy törölhetjük - adott feltételek mellett.

Feljegyzések

Itt adhatunk beírásokat, dicséreteket a tanulóknak, és készíthetünk továbbá elektronikus üzeneteket, faliújság bejegyzéseket is.

Tanári feladatok

Ebben a menüben tekinthetjük meg az általunk tanított tanulók adatait és tölthetünk fel tanmeneteket.

Osztályfőnöki feladatok

Az osztályfőnökök - és helyetteseik - ebben a menüpontban végezhetik el az osztályfőnöki munkakörhöz kapcsolódó feladataikat.

Dokumentumok

Itt hozhatunk létre különféle dokumentumokat a rendszerben levő infomációk alapján.

Heti órarend mező

A címsor és menüsor alatt található az a felület, ahol az aktuális héten már megtartott és még megtartandó óráink vannak feltüntetve órarendszerű elrendezésben.

Ez a felület elérhető a Haladási napló / Napló kitöltése menüpontban, illetve a Menüsor elején található KRÉTA logóra kattintva. Ez a felület jelenki meg minden belépéskor.