Értékelések felület elemei

A KRÉTA rendszerben az értékelések felületi elemei közül alapértelmezettre csak a dátum van állítva az aktuális napra, azonban sok lehetőség van, amellyel változtatni lehet a felület működésén.


A felület legfontosabb elemei:

  1. Értékelés dátuma, amelyik napra a jegyet szeretnénk felvinni a rendszerben.
  2. Értékelés módja választó, mellyel az értékelés módját választhatjuk ki.
  3. Értékelés témája, ahol megadhatjuk a számonkérés témáját.
  4. Mentés gombra kattintva az értékelések beírásra, elmentésre kerülnek.
  5. Osztályzat, amennyiben osztályzatot szeretnénk beírni, kattintsunk erre a gombra.
  6. Szöveges, amennyiben szöveges értékelést szeretnénk beírni, kattintsunk erre a gombra.
  7. Százalékos, amennyiben százalékos értékelést szeretnénk beírni, kattintsunk erre a gombra.
  8. Elölről, amennyiben erre a gombra kattintunk, elölről kezdhetjük az egész folyamatot.
  9. A sorokat kinyithatjuk/becsukhatjuk, ha erre a gombra kattintunk.


Diákok értékelése

A KRÉTA rendszerben egy diák értékeléséhez az alábbi folyamatokat kell elvégezni.

Értékelés fajtájának kiválasztása

Az Osztályzat, Szöveges vagy Százalékos értékelés fajtának kiválasztásával kezdeni az Értékelések adását.

Osztályzattal történő értékelés

Először válassza ki az adott Értékelésnek tervezett, naplóba kerülő dátumot.

Az elektronikus naplóban az a dátum jelenik meg, amikorra a jegyet beírtuk, nem pedig a beírás dátuma.

Az Értékelés adásánál legkésőbb a mai napi, legkorábban (az időben visszafelé) pedig az intézmény által beállított határidőkig van lehetőség Értékelés rögzítésére.Ezt követően válassza ki a legördülő menüből az Értékelés módját.

A rendszerben beállított alap lehetőségeken felül, az intézmény saját maga is létrehozhat egyedi Értékelés módokat, illetve módosíthatja is azokat. Minden Értékelés módnál lehetőség van súlyozás beállítására is az Adminisztrációs felületen, az intézmény által a Pedagógiai Programban meghatározottak szerint.


Az értékelés típusa kiválasztása után, a felugró ablakban még van lehetősége a típust megváltoztatnia, majd válassza ki az osztályt vagy csoportot, melyben a diákokat értékelni szeretné. Adja meg az értékelés módját és töltse ki a további szükséges adatokat. A tanulók mellett a jobb oldalon írhatja be az értékelést, osztályzat esetén az alábbiak közül választva.


Amennyiben szöveges vagy százalékos értékelést szeretne beírni, kattintson a megfelelő gombra, majd a felület automatikus megváltozása után írja be az értékelést. Kattintson a „Mentés” gombra.

A KRÉTA rendszerben egy diák értékelése ilyen egyszerű.


Diákok értékelésének módosítása


A KRÉTA rendszerben egy diák értékelésének módosításához az alábbi folyamatokat kell elvégezni. Az értékelés típusa kiválasztása után, a felugró ablakban még van lehetősége a típust megváltoztatnia, majd válassza ki az osztályt vagy csoportot, melyben a diákokat értékelni szeretné. A felületen a gombok alatt megjelennek a kiválasztott osztály vagy csoport diákjai és havi lebontásban az értékeléseik. Válassza ki, hogy melyik értékelést szeretné módosítani, majd kattintson rá. A felugró ablakban módosíthatja az értékelést. Kattintson a „Mentés” gombra a megjelent ablakban.

Diákok értékelésének törlése

A KRÉTA rendszerben egy diák értékelésének törléséhez az alábbi folyamatokat kell elvégezni. Az értékelés típusa kiválasztása után, a felugró ablakban még van lehetősége a típust megváltoztatnia, majd válassza ki az osztályt vagy csoportot, melyben a diákokat értékelni szeretné. A felületen a gombok alatt megjelennek a kiválasztott osztály vagy csoport diákjai és havi lebontásban az értékeléseik. Válassza ki, hogy melyik értékelést szeretné törölni, majd kattintson rá. A felugró ablakban kattintson a „Törlés” gombra.