Értékelések felület elemei

A KRÉTA rendszerben az értékelések felületi elemei közül alapértelmezettre csak a dátum van állítva az aktuális napra, azonban sok lehetőség van, amellyel változtatni lehet a felület működésén.

A felület legfontosabb elemei:

  1. Értékelés dátuma, amelyik napra a jegyet szeretnénk felvinni a rendszerben.
  2. Értékelés módja választó, mellyel az értékelés módját választhatjuk ki.
  3. Értékelés témája, ahol megadhatjuk a számonkérés témáját.
  4. Mentés gombra kattintva az értékelések beírásra, elmentésre kerülnek.
  5. Osztályzat, amennyiben osztályzatot szeretnénk beírni, kattintsunk erre a gombra.
  6. Szöveges, amennyiben szöveges értékelést szeretnénk beírni, kattintsunk erre a gombra.
  7. Százalékos, amennyiben százalékos értékelést szeretnénk beírni, kattintsunk erre a gombra.
  8. Elölről, amennyiben erre a gombra kattintunk, elölről kezdhetjük az egész folyamatot.
  9. A sorokat kinyithatjuk/becsukhatjuk, ha erre a gombra kattintunk.


Az Értékelés adásánál legkésőbb a mai napig, legkorábban (az időben visszafelé) pedig az intézmény által beállított határidőkig van lehetőség Értékelés rögzítésére.

Az elektronikus naplóban az a dátum jelenik meg, amikorra a jegyet beírtuk, nem pedig a beírás dátuma (de azt is rögzíti természetesen a rendszer).
A felületen megtekinthetjük a diákoknak havonkénti bontásban már kiosztott Értékeléseket, a rájuk pozicionált egérmutatóval. A felugró ablakban látható a Értékelés, annak adásának dátuma, módja, témája, esetleges súlyozása, valamint az Értékelést rögzítő Pedagógus neve.

Minden tanuló sorának végén megtekinthető az adott pillanatban érvényes, az Évközi Értékelésekből súlyozással számolt átlaga.

Az egyes Értékelés módok más-más színnel jelennek meg, ezzel is segítve a megkülönböztetésüket. Az Évközi, illetve Félévi/Év végi Értékelések színezésében az alapvető különbség az, hogy az Évközi Értékelések maguk vannak színezve, míg a Félévi/Év végi értékelések fehérek, de a hátterük van színezéssel ellátva.

A tanulók neve előtti nyílra kattintva az adott tanuló kiosztott Értékeléseit, illetve azok részletei jelennek meg. Ezen a felületen látszanak a Pedagógusok számára azok az Értékelések is, amiket módosítottak vagy töröltek. Minden Értékelés sorának végén az ikonok segítségével van lehetősge a Pedagógusnak az Értékelés további módosítására illetve törlésére is.

Diákok értékelése

A KRÉTA rendszerben egy diák értékeléséhez az alábbi folyamatokat kell elvégezni.

Értékelés fajtájának kiválasztása

Az Osztályzat, Szöveges vagy Százalékos értékelés fajtának kiválasztásával kell kezdeni az Értékelések adását.

Osztályzattal történő értékelés

Szöveges értékelés adása

Százalékos értékelés

Diákok értékelésének módosítása

A KRÉTA rendszerben egy diák értékelésének módosításához az alábbi folyamatokat kell elvégezni függetlenül attól, hogy Osztályzatról, Szöveges vagy Százalékos értékelésről van szó.

Diákok értékelésének törlése

A KRÉTA rendszerben egy diák értékelésének törléséhez az alábbi folyamatokat kell elvégezni, függetlenül attól, hogy Osztályzatról, Szöveges vagy Százalékos értékelésről van szó.