Videóbemutató megtekinthető a kép alatti linkre kattintva:


Az e-ügyintézésbe átjelentkezve, a beküldött étkezési nyilatkozatokat, az intézmény étkezési adminisztrátora, az intézményi étkezés menüpontot lenyitva, a Nyilatkozatok-menüpontot kiválasztva tudja megnyitni az Étkezési nyilatkozatok kezelőfelületen:


Egy adott Elfogadott-státuszban lévő nyilatkozat sorára rákattintva a nyilatkozat részletes adatai megtekinthetők, a nyilatkozathoz csatolt dokumentumok letölthetők, de a nyilatkozat adatai nem módosíthatók:

A Beküldve-státuszú nyilatkozatok megnyitását követően hasonlóképpen a nyilatkozat részletes adatai megtekinthetők, a nyilatkozathoz csatolt dokumentumok letölthetők, de ezen kívül itt végezhetők el a nyilatkozat alapján a megfelelő étkezési paraméterek, kedvezmények beállítása.


Az intézményi étkezési ügyintéző a beküldött nyilatkozat alapján kiválasztja az étkezés típusának megfelelő diétát. Amennyiben az intézményben a beküldött diétának megfelelő választék nem található a rendszerben, akkor az Elérhető diéták szerkesztése-gombra rákattintva átléphetünk a beállítások részben ismertetett Étkezéstípusok-diéták beállítási felületre, ahol az új diétát felvehetjük az intézményi étkezésválasztékok közé:


Amennyiben az étkezést igénylő kedvezmény igénybevételére jogosult, akkor rögzítjük a megállípított kedvezmény százalékértékét és annak a módját, hogy az adott kedvezmény milyen finanszírozás által valósul meg. A nyilatkozathoz szabadon szerkeszthető mezőben megjegyzést fűzhetünk:


A benyújtott nyilatkozatot amennyiben pl. nem megfelelő tartalmú dokumentumot csatoltak a kedvezmény igénybevételéhez, elutasíthatjuk az Elutasítás-gombra kattintva. Ekkor az étkezési nyilatkozatot benyújtó új nyilatkozat benyújtásával tud ismételten nyilatkozatot beküldeni az intézmény számára.

A nyilatkozat elfogadása esetén, az Elfogadás-gombra kattintva a beküldött nyilatkozat elfogadásra kerül, és az abban szereplő paraméterek alapján étkezési megrendelés esetén, megtörténik a megfelelő diéta, a megfelelő étkezési típus és az aktuális árak hozzárendelése a megredelési feltételekhez.


Ezen a felületen van lehetősége az étkezési adminisztrátornak más nevében történő nyilatkozat rögzítésére. Erre abban az esetben lehet szüksége, ha az étkezési szolgáltatást igénybevevő nem tud (nem képes) vagy nem kíván az e-ügyintézésen keresztül étkezési nyilatkozatot leadni, de pl. papír alapon nyilatkozik az étkezés igénybe vételéhez szükséges feltételekről:

A nyilatkozat kitöltésének a módja és menete megegyezik az Étkezési nyilatkozat beküldése részben ismertetett lépésekkel. Más nevében történő nyilatkozat rögzítése esetén a nyilatkozatot a Beküldését követően úgyanúgy szükséges feldolgozni, mintha az étkezést igénybevevő küldte volna azt be az intézménybe.