A KRÉTA rendszerben a tanulóknak és a gondviselőknek is lehetőség van felhasználónév és jelszó beállítására, amely segítségével beléphetnek az elektronikus ellenőrzőbe és megnézhetik adataikat, mulasztásaikat, értékeléseiket, feljegyzéseket stb. A programban a belépési adatokat alapvetően két különböző módon lehet kezelni:

Tanulói felhasználónevek generálása első alkalommal

A tanulóknak a felhasználóneveket ill. jelszavakat első alkalommal automatikusan is el lehet végezni. A generálás módját  a "Nyilvántartás - Testreszabás" funkcióban lehet beállítani az alábbi módon:

Beállítás

Funkciók

Tanuló felhasználói név generálás módja

Tanuló felhasználói név generálás módja: 

Tanuló felhasználói jelszó generálás módja

Tanuló felhasználói jelszó generálás módja: 

Véletlenszerű - a tanuló alapértelmezett jelszava egy véletlenszerű kód alapján kerül meghatározásra, ezt a jelszót a generálás után letölthető dokumentum tartalmazza

Egyéni -

Gondviselő felhasználói név generálás módja

Gondviselő felhasználói név generálás módja: 

ezt a felhasználónevet a generálás után letölthető dokumentum tartalmazza

Gondviselő felhasználói jelszó generálás módja

Gondviselő felhasználói jelszó generálás módja:

Véletlenszerű - a gondviselő alapértelmezett jelszava egy véletlenszerű kód alapján kerül meghatározásra, ezt a jelszót a generálás után letölthető dokumentum tartalmazza

Egyéni -


Javasoljuk, hogy az alapértelmezett felhasználóneveket az oktatási azonosító alapján, a jelszavakat pedig a születési dátum alapján határozzák.