Page tree

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

Mik azok a tananyagtárak? 

A tananyagtárakban van lehetőség a tanulás támogatására szolgáló digitális tananyagok tárolására és rendszerezésére. A tananyagtárban megtalálhatók a tankönyvek, a munkafüzetek, a feladatlapok, a gyűjtemények továbbá a tanmenetek is, elektronikus formában. 

Milyen tananyagtárak vannak a Kollaborációs Térben? 

A DKT-ban többféle tananyagtár is rendelkezésre áll a tanulók részére: 

 1. A Központi tananyagtár tartalmazza azokat a - központi oktatásirányítás által közzétett - globális tananyagokat, amelyeket mindenki publikusan elérhet.
 2. Az Intézményi tananyagtárba van az iskola tanárainak lehetősége feltölteni digitális tananyagokat, fájlokat, amelyeket az iskola tanárai és tanulói is elérhetnek.
 3. A saját tananyagtárban a beadott házi- vagy órai feladataidhoz feltöltött dokumentumok találhatók. Az ide feltöltött dokumentumokat csak Te láthatod!

 4. Digitális tananyagok tananyagtárban megtalálhatók azok a feladatok, amelyek önállóan is elvégezhetők vagy a tanár által kiadásra kerültek.

Hogyan használhatom a Központi tananyagtárat? 

A Központi tananyagtár a felső menüsorban a TANANYAGTÁR szövegre kattintva érhetők el. Alapértelmezetten a Digitális tananyagok tananyagtár látható az oldalon.

A Központi tananyagtár  ikonra kattintva külön blokkban jelennek meg a legújabban feltöltött tananyagok és a munkaterekhez tartozó tananyagok. 

Mi jelenik meg a legújabb tananyagok listában? 

A legújabb tananyagok blokkban az utoljára feltöltött tananyagok jelennek meg. Fontos tudni, hogy ide nem a megjelenés, hanem a tananyagtárba történő feltöltés sorrendjében kerülnek be a dokumentumok!

Hogyan lehet letölteni a tananyagokat? 

A letöltéshez egyszerűen csak kattints a kiválasztott tananyag kártyájára és - a böngésző beállításától függően - a dokumentumot letöltheted a saját gépedre vagy megnyithatod a böngészőprogramban ill. egyéb (pl. Word, Excel) alkalmazásban. Ha a böngészőben tudod megnyitni a kiválasztott tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot, és gyűjteményeket, utána is van mód ezeknek a letöltésére. A tananyagok PDF, EPUB vagy MOBI formátumban érhetőek el. 

Hogyan szűrhetem a tananyagtárban levő digitális dokumentumokat? 

A képernyő bal felső sarkában látható szűrés gombra  kattintva van lehetőséged a tananyagok keresésére, és szűrésére. A keresni és szűrni az alábbi dokumentum tulajdonságok szerint lehetséges, amennyiben a tulajdonság értéke meg van adva a dokumentumhoz: 

 • Munkatér
 • Tananyag címe
 • Szerző neve
 • Évfolyam
 • Tantárgy kategória
 • Tananyag típusa
 • SNI típus
 • Egyéb jellemzők
 • Kiadói kód
 • Kapcsolódó kerettanterv
 • Láthatóság

Hogyan kapcsolódnak a munkatereimhez a tananyagok? 

A központi tananyagtárban levő digitális tananyagok az egyező iskolatípus, évfolyam, ill. tantárgykategória alapján automatikusan kapcsolódnak a munkatereidhez! Egyszerűen válaszd ki a Munkaterek menüpontot, majd a munkatér tananyagtárának  gombjára kattintva megjeleníti a munkatérhez tartozó digitális tananyagokat!

Mit tartalmaz egy tanóra tananyagtára?

A tanóra saját tananyagtára tartalmazza azokat a fájlokat, amelyeket a házi vagy órai feladatok során a tanárod a feladatodhoz csatolt, ill. tartalmazza azokat a fájlokat is, amelyeket te csatoltál a feladatodhoz. 

Digitális tananyagok e-book olvasón

„A KRÉTA Digitális Kollaborációs Tér modulon keresztül elérhető Tanagyagtár menüpont központi digitális tananyagai között, több dokumentum esetében elérhetővé vált az e-book olvasón történő közvetlen megjelenítés.

A megfelelő formátumban elérhető tananyagok letöltése után, a tanár és a tanuló egyaránt saját e-book olvasóján tekintheti meg a kiválasztott tananyagot vagy tananyagokat.

A DKT–n keresztül hozzáférhető digitális tananyagok között, például a munkafüzetek és a tankönyvek esetében egyaránt, az adott tartalom borítója alatt található ikon (MOBI; EPUB) jelzi, hogy alkalmas–e e-book olvasón történő megjelenítésre, megtekintésre is.

Hogyan használhatod az Intézményi tananyagtárat?

Az intézményi tananyagtár megjelenítéséhez kattints az  ikonra!

Az intézményi tananyagtárban az iskola tanárai által feltöltött tananyagokat érheted el, amelyeket megosztottak. 

Hogyan használhatod a Saját tananyagtárat?

A saját tananyagtár megjelenítéséhez kattints az  ikonra! 

A saját tananyagtárban a beadott házi- vagy órai feladataidhoz feltöltött dokumentumok találhatók. Az ide feltöltött dokumentumokat csak Te láthatod!

Digitális tananyagok tananyagtár

Digitális tananyagok tananyagtárban megtalálhatók azok a kurzusok, amelyek folyamatban vannak és a tanulók részére ajánlottak, elérhetők és kiadhatók a tanárok által. Digitális tananyagok tananyagtárat a felső menüsorban láthatóTananyagtárgombra kattintva érjük el. 

A Digitális tananyagok tananyagtárban az alábbiak szerint jelennek meg a kurzusok: Folyamatban lévő kurzusok, az Ajánlott és munkaterekből származó kurzusok, az Elérhető kurzusok, az Elvégzett kurzusok és az Inakítv kurzusok.

Az  és  gombok segítségével a feladatot elkezdhetjük vagy megtekinthetjük. 

Digitális tananyagok tananyagtár keresés és szűrés funckió

Digitális tananyagok tananyagtárban kereshetünk és szűrhetük különböző beállítások alapján. 

 • Évfolyam
 • Tantárgy kategória

 • Tananyag típusa
 • Oktatási nevelési feladat
 • Ágazat
 • Szakma

 • Kulcsszó (Minimum 2 karakter)

 • Témák (Minimum 2 karakter)

Új e-Learning feladat

A DKT rendszerünkbe közvetlenül belépve, már a Kezdőlapon látható, amennyiben új e-Learning feladat került kiadásra, a Teendőim listában. 

Új e-Learning feladat megtekintése

Az új e-Learning feladatra kattintva megtekinthetjük az új kiadott feladatot, a szűrő kikapcsolásával az összes e-Learning feladatot egy oldalon láthatjuk. 

e-Learning feladat megtekintése

Egy kiválasztott e-Learning feladatra kattintva megtekinthetjük a részletes, kurzushoz tartozó információkat. 

Az itt kapott értékelések automatikusan bekerülnek a KRÉTA rendszerbe is.

A DKT Tananyagtár bemutatása

A videóban ismertetésre kerül a KRÉTA Digitális Kollaborációs Tér (DKT) Tananyagtára. 

A DKT Tananyagtár bemutatása, a KRÉTA rendszerbe importálható tanmenetek ismertetése

Videótár:

Include Page
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Tananyagtárának bemutatása
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Tananyagtárának bemutatása