Page tree

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

Mit jelent a digitális óra? 

A DKT Digitális óra funkciójával online tanórákhoz kapcsolódhatsz különféle platformokon, egységes felületen. A rendszer használata lehetővé teszi a tanártól földrajzilag távol lévő diákok számára, hogy interaktív módon részt vehessenek a tanórán, konzultáción, értekezleten. 

Hogyan célszerű a digitális tanórát használni?

A DKT digitális tanóra funkciója a Webex Meeting alkalmazást integrálja, használatához a Google Chrome böngésző használata ajánlott. A rendszer optimális használatához célszerű mind a pedagógusnak, mind a diákoknak olyan számítógépet vagy laptopot használni, amely saját, vagy külső web kamerával felszerelt, illetve amelyhez headset kapcsolódik. A kamera teszi lehetővé a digitális óra résztvevői számára, hogy egymást láthassák, a headset pedig a szóbeli kommunikációhoz szükséges. A tanárok vagy tanulók okostelefont, tabletet is használhatnak az órán való részvételhez. 

Gyorsan meg szeretnél ismerkedni a digitális tanóra kezelésével?

Nézd meg a Gyors Áttekintő Segédlet útmutatónkat a digitális óra tanulói használatáról! 


Section

PDF
nameDKT-Digitális-óra-Tanulóknak.pdf


Hogyan látom, ha van digitális tanórám?

Ha a tanárod elindított egy digitális órát, akkor ezt láthatod a Teendőid listájában, valamint a jobb felső sarokban található kis harang ikonon látható szám mutatja, hogy hány darab jelenleg is futó digitális tanórád van. 

Hogyan tudok csatlakozni a digitális órához? 

Kattints a DIGITÁLIS ÓRA menüpontra, és láthatod a folyamatban levő digitális óráidat. A csatlakozáshoz kattints a  gombra, és máris csatlakoztál az órához! 

A böngészőm azt írja, hogy blokkolja az előugró ablakot. Mit tegyek? 

A digitális óra új lapon nyílik meg a böngészőben, és - beállítástól függően - előfordulhat, hogy a böngészőprogram blokkolja az előugró ablakokat. Azt javasoljuk, hogy a MINDIG ENGEDÉLYEZZE gombra kattintva állítsd be úgy a böngésződet, hogy a DKT weboldaláról mindig engedélyezze az új ablakok megnyitását! 


Mobilon vagy tableten csatlakozom. Mit kell tenni?

Ha mobilon vagy tableten használod a digitális óra funkciót akkor először töltsd le a Webex alkalmazást az alkalmazásboltokból!

Nézd meg a KRÉTA videótárban, hogy mobiltelefonon keresztül hogyan tudod használni a digitális óra funkciót a DKT-ban! A videót ide kattintva érheted el!

Warning
iconfalse
titleFontos tudnod!

Fontos tudnod, hogy mobiltelefonon vagy tableten csak akkor tudsz csatlakozni a digitális órához, ha előtte letöltötted az alkalmazásokat! Ügyelj arra is, hogy mindig a legfrissebb verziójú applikáció legyen telepítve az eszközödön, ha nem tudnál csatlakozni, akkor mindenképpen ellenőrizd és ha szükséges frissítsd a Webex alkalmazást!

A telefonos alkalmazások esetében esetleg szükséges további engedélyek megadása is pl. hozzáférés a mikrofonhoz vagy engedély a böngészőnek, hogy másik alkalmazást indítson el, ezeket is engedélyezni kell a helyes használathoz.

Sikerült csatlakoznom, mi a további teendőm? 

A böngészőben a digitális óra egy új ablakban fog megjelenni! A DKT digitális tanóra funkciója a Cisco Webex Meeting alkalmazást integrálja, így lehetőséged van a böngészőn vagy a letölthető alkalmazáson vagy telefonos applikáción keresztül is használnod!

 • Ha a Windows alkalmazásból szeretnéd használni a funkciót, akkor - a letöltés és telepítés után - kattints A(Z) CISCO WEBEX MEETING MEGNYITÁSA gombra, és az alkalmazásból tudsz csatlakozni az órához. 
 • Ha nem szeretnéd vagy nem tudod a programot telepíteni, akkor kattinst a MÉGSE gombra majd a CSATLAKOZZON A BÖNGÉSZŐBŐL szövegre a kapcsolódáshoz!
 • Ha mobiltelefonon vagy tableten használod, akkor mindenképpen telepítened kell az alkalmazást!


Tip
iconfalse
titleJó, ha tudod!

Az egyszerűbb és hatékonyabb használat miatt azt javasoljuk, hogy a csatlakozást az alkalmazásból indítsd el!


Mit tegyek ha felhasználónevet, e-mail címet vagy értekezlet jelszót kér a böngészőben a program? 

A Cisco Webex alkalmazásnál előfordulhat, hogy a böngészőből való csatlakozás esetén nevet, e-mail címet és értekezlet jelszót kér a program. 

Ha ilyen képernyő jelenik meg a böngésződben, akkor a Webex alkalmazás nem tudta fogadni a bejelentkezési adataidat. A probléma megoldásához, töltsd le a számítógépedre a Webex alkalmazást és a DKT-ban történő csatlakozás után válaszd az asztali alkalmazás megnyitását. A Webex asztali alkalmazásról további információkat ide kattintva olvashatsz: https://help.webex.com/hu-hu/0tow9g/Download-the-Cisco-Webex-Meetings-Desktop-App


Hogyan kapcsolódhatok az órához a Webex Meetingben? 

Egyszerűen csak kattints a CSATLAKOZÁS ÉRTEKEZLETHEZ gombra! A Webex program a digitális tanórát "értekezletnek" nevezi, de ez ne zavarjon! 

A kapcsolódás előtt célszerű ellenőrizni az alábbiakat:

 • nézd meg, hogy a hangbeállítás a SZÁMÍTÓGÉPES HANG HASZNÁLATA értékre van állítva,
 • célszerű, ha a kapcsolódás előtt lenémítod a mikrofonodat,
 • ha videóval szeretnél csatlakozni, akkor indítsd el a videót a csatlakozás előtt, és ellenőrizd, hogy milyen képet fogsz küldeni a többieknek. Note
iconfalse

Figyelj arra, hogy amíg a tanárod nem csatlakozott és vette át a szervező szerepet, addig nem tudod bekapcsolni a hangot és a képet a digitális tanórán! Várd meg amig a tanárod is bekapcsolódik és utána akítvak lesznek ezek a gombok is!


Csatlakoztam az értekezlethez, mit tudok tenni?

A Webex rendszerben nagyon sok funkció van, amit használni tudsz, ismerkedjünk meg a legfontosabbakkal, és adunk néhány tanácsot is a használathoz!

 • Ügyelj arra, hogy ha nem te beszélsz, akkor NÉMÍTSD LE a mikrofonodat!
 • Ha van webkamerád, akkor a VIDEÓ INDÍTÁSA gombra kattintva képet is tudsz küldeni magadról a digitális órán!

 • Ha a tanárod engedélyezi, akkor a MEGOSZTÁS gombra kattintva megoszthatod a képernyődet is.
 • A RÉSZTVEVŐK gombra kattintva láthatod a digitális órán résztvevő tanárokat, tanulókat. 
 • A BESZÉLGETÉS gombra kattintva szöveges üzenetet tudsz váltani a többiekkel. 


HTML
<style>

.vf-slide-outer {
  height: inherit !important;
}

</style>Microsoft Edge böngésző használata digitális óra indításakor 

Microsoft Edge böngésző használata során engedélyezni szükséges a további előugró elemeket és az átirányításokat:

A jobb felső sarokból elérhető Beállítások menüponton keresztül javasolt beállítások az alábbiak:

Beállítások menüpont:

Sütik és webhely engedélyek kiválasztása:

A Webhely engedélyei között kattinsunk a jelzett ikonra:

Válasszuk ki ahttps://nexiuskolibri.webex.com/weboldalt és állítsuk be a megfelelő és szükséges engedélyeket! Videótár:

Include Page
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Digitális óra kezelésének bemutatása
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Digitális óra kezelésének bemutatása

Videótár:

Include Page
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Digitális óra kezelésének bemutatása mobiltelefonon
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Digitális óra kezelésének bemutatása mobiltelefonon