Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Mit jelent a digitális óra? 

A DKT Digitális óra funkciójával online tanórákhoz kapcsolódhatsz különféle platformokon, egységes felületen. A rendszer használata lehetővé teszi a tanártól földrajzilag távol lévő diákok számára, hogy interaktív módon részt vehessenek a tanórán, konzultáción, értekezleten. 


Hogyan célszerű a digitális tanórát használni?

A DKT digitális tanóra funkciója a Webex Meeting alkalmazást integrálja, használatához a Google Chrome böngésző használata ajánlott. A rendszer optimális használatához célszerű mind a pedagógusnak, mind a diákoknak olyan számítógépet vagy laptopot használni, amely saját, vagy külső web kamerával felszerelt, illetve amelyhez headset kapcsolódik. A kamera teszi lehetővé a digitális óra résztvevői számára, hogy egymást láthassák, a headset pedig a szóbeli kommunikációhoz szükséges. A tanárok vagy tanulók okostelefont, tabletet is használhatnak az órán való részvételhez. 

Gyorsan meg szeretnél ismerkedni a digitális tanóra kezelésével?

Nézd meg a Gyors Áttekintő Segédlet útmutatónkat a digitális óra tanulói használatáról! 

Hogyan látom, ha van digitális tanórám?

Ha a tanárod elindított egy digitális órát, akkor ezt láthatod a Teendőid listájában, valamint a jobb felső sarokban található kis harang ikonon látható szám mutatja, hogy hány darab jelenleg is futó digitális tanórád van. 

Hogyan tudok csatlakozni a digitális órához? 

Kattints a DIGITÁLIS ÓRA menüpontra, és láthatod a folyamatban levő digitális óráidat. A csatlakozáshoz kattints a  gombra, és máris csatlakoztál az órához! 


A böngészőm azt írja, hogy blokkolja az előugró ablakot. Mit tegyek? 

A digitális óra új lapon nyílik meg a böngészőben, és - beállítástól függően - előfordulhat, hogy a böngészőprogram blokkolja az előugró ablakokat. Azt javasoljuk, hogy a MINDIG ENGEDÉLYEZZE gombra kattintva állítsd be úgy a böngésződet, hogy a DKT weboldaláról mindig engedélyezze az új ablakok megnyitását! Sikerült csatlakoznom, mi a további teendőm? 

A böngészőben a digitális óra egy új ablakban fog megjelenni! A DKT digitális tanóra funkciója a Cisco Webex Meeting alkalmazást integrálja, így lehetőséged van a böngészőn vagy a letölthető alkalmazáson vagy telefonos applikáción keresztül is használnod!

 • Ha a Windows alkalmazásból szeretnéd használni a funkciót, akkor - a letöltés és telepítés után - kattints A(Z) CISCO WEBEX MEETING MEGNYITÁSA gombra, és az alkalmazásból tudsz csatlakozni az órához. 
 • Ha nem szeretnéd vagy nem tudod a programot telepíteni, akkor kattinst a MÉGSE gombra majd a CSATLAKOZZON A BÖNGÉSZŐBŐL szövegre a kapcsolódáshoz!
 • Ha mobiltelefonon vagy tableten használod, akkor mindenképpen telepítened kell az alkalmazást!
Jó, ha tudod!

Az egyszerűbb és hatékonyabb használat miatt azt javasoljuk, hogy a csatlakozást az alkalmazásból indítsd el!


Hogyan kapcsolódhatok az órához a Webex Meetingben? 

Egyszerűen csak kattints a CSATLAKOZÁS ÉRTEKEZLETHEZ gombra! A Webex program a digitális tanórát "értekezletnek" nevezi, de ez ne zavarjon! 

A kapcsolódás előtt célszerű ellenőrizni az alábbiakat:

 • nézd meg, hogy a hangbeállítás a SZÁMÍTÓGÉPES HANG HASZNÁLATA értékre van állítva,
 • célszerű, ha a kapcsolódás előtt lenémítod a mikrofonodat,
 • ha videóval szeretnél csatlakozni, akkor indítsd el a videót a csatlakozás előtt, és ellenőrizd, hogy milyen képet fogsz küldeni a többieknek. Figyelj arra, hogy amíg a tanárod nem csatlakozott és vette át a szervező szerepet, addig nem tudod bekapcsolni a hangot és a képet a digitális tanórán! Várd meg amig a tanárod is bekapcsolódik és utána akítvak lesznek ezek a gombok is!


Csatlakoztam az értekezlethez, mit tudok tenni?

A Webex rendszerben nagyon sok funkció van, amit használni tudsz, ismerkedjünk meg a legfontosabbakkal, és adunk néhány tanácsot is a használathoz!

 • Ügyelj arra, hogy ha nem te beszélsz, akkor NÉMÍTSD LE a mikrofonodat!
 • Ha van webkamerád, akkor a VIDEÓ INDÍTÁSA gombra kattintva képet is tudsz küldeni magadról a digitális órán!

 • Ha a tanárod engedélyezi, akkor a MEGOSZTÁS gombra kattintva megoszthatod a képernyődet is.
 • A RÉSZTVEVŐK gombra kattintva láthatod a digitális órán résztvevő tanárokat, tanulókat. 
 • A BESZÉLGETÉS gombra kattintva szöveges üzenetet tudsz váltani a többiekkel. 

Videótár:

A KRÉTA (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) DKT (Digitális Kollaborációs Tér) moduljának Tanulói felületének bemutatása. A videóban a tanulók a DKT Digitális óra menüpontját tekinthetik meg. Bemutatásra kerül a Digitális óra indtása, az elérhető funkciók, illetve a felületek.


Videótár:

A KRÉTA (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) DKT (Digitális Kollaborációs Tér) moduljának Tanulói felületének bemutatása. A videóban a tanulók a DKT Digitális óra menüpontját tekinthetik meg. Bemutatásra kerül a Digitális óra indtása, az elérhető funkciók, illetve a felületek Androidos telefonon, telepített Webex alkalmazásban.