Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Az OKTATÓI ADATOK funkciócsoport, DUÁLIS OKTATÓK menüpontjában lehet létrehozni a duális képzőhelyekhez tartozó duális oktatókat.

Image Removed
Image Added

Duális oktatók létrehozása

A DUÁLIS KÉPZÉS modulban válassza az OKTATÓI ADATOK funkciócsoportban a DUÁLIS OKTATÓ menüpontot és a +ÚJ funkciógombbal hozza létre az új duális oktatót! 

Az új duális oktató rögzítéséhez első lépésben a személyes adatokat szükséges megadni: "Családi név", "Utónév", valamint a legördülő menü segítségével a duális képzőhelyet kell kiválasztani, ahová a duális oktató tartozik. A MENTÉS gomb megnyomása után a duális oktató létrehozása megtörténik.

Duális oktatók adatainak szerkesztése

A képzőhelyi duális adminisztrátor(ok) által létrehozott duális oktatók adatai szerkeszthetők, módosíthatók, törölhetők. Ebben az esetben duális oktatók listájában az oktató neve mellett a  ikonok láthatók. 

A "nagyító" gombbal a duális oktató adatait tekinthetik meg, a "kuka" ikonnal törölhetik a duális oktatót, a "ceruza" ikonnal a duális oktató személyes-, elérhetőségi-, belépési és elsődleges munkaügyi adatai szerkeszthetők. 


Warning
iconfalse
titleFontos tudni!

A képzőhelyi adminisztrátor(ok) csak az által(uk) létrehozott duális oktató adatait tudják módosítani, a telephelyi adminisztrátor által létrehozott duális oktatók adatait csak megtekinthetik!


Duális oktató jogosultságai

A duális oktatónak kétféle jogosultságot oszthatunk ki: "Duális képzőhelyi adminisztrátor" és a "Napló" jogosultságot. A jogosultság beállítását a duális oktató adatai mellett található "szerkesztés" (ceruza ikon) gombra kattintva a belépési adatok lapfülön tudjuk elvégezni. A "MENTÉS" gomb után a képzőhelyi duális oktató rendelkezik a kiosztott jogosultsággal/jogosultságokkal. A MÉGSE gombbal a folyamat megszakítható.


Warning
iconfalse
titleFontos tudni!

A duális képzőhelyi adminisztrátor jogosultsággal a duális oktató újabb Telephelyeket, Helyszíneket, Duális csoportokat, órarendeket hozhat létre. A napló jogosultsággal a foglalkozásokkal kapcsolatos naplózási feladatokat tudja elvégezni a duális oktató.


Amennyiben egy felhasználó Napló és Duális képzőhelyi adminisztrátori jogosultsággal rendelkezik, akkor az adott képzőhelyhez tartozó összes csoport (nem csak a vele összerendelt csoportok) adminisztratív feladatát el tudja végezni.

...