Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

A kiválasztás és hozzáadást követően a felületen listában megjelennek az összerendelendő foglalkozások, mely sor végén lévő "kuka" ikonnal lehet eltávolítani az adott csoportosításból egy elemet: Ezt követően szükséges kiválasztani, hogy az összerendezésre kerülő foglalkozások esetében mi legyen a kezdő órasorszám:


"Nincs kiválasztva" opció esetén az összerendelés óraszáma 1-től indul, és az összerendelt foglalkozások óraszáma a tanév első napjától folyamatosan fog emelkedni.


Image Added


"Sorszámozás kezdőértéke" opció esetén az összerendelés  óraszáma a beállított értéktől indul, és az összerendelt foglalkozások óraszáma a tanév első napjától folyamatosan fog emelkedni ettől az értéktől. Ezzel a funkcióval a Keresztféléves oktatásban is megoldható, hogy a második , Kersztfélévi félévben az előző tanévi órasorszám folytatása beállítható.


Image Added


Tanév közbeni csoport összevonás vagy szétbontás esetében van arra is lehetőség, hogy a "Sorszámozás kezdőértéke" opcióval együtt a legördülő listában kiválasszunk egyet a kijelölt csoportok közül, és annak az utolsó óraszám értékével fog a rendszer, mint kiinduló érték számolni.


Image Added


Mindezek mellett arra is van lehetőség, hogy abban az esetben, ha Összerendelést is készítünk, de azt szeretnénk, hogy az egyes pedagógusoknak az összerendelésen belül az órasorszámai külön fussanak, akkor az "Eltérő órasorszámozás eltérő pedagógusok esetén" opciót is szükséges bejelölni.


Image Added