Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A menüpontban tudjuk beállítani egyes tanórák órasorszámainak összefűzését. Ezáltal az összefűzött tanórák sorszámai összekapcsolódnak.

Órasorszám kapcsolatok keresése

A bal oldali szűrőpanel segítségével többféle szűrési lehetőség áll rendelkezésre, hogy a listában szereplő értékek között kereshessünk.

Új órasorszám kapcsolat létrehozása

Az (+ÚJ ÖSSZERENDELÉS HOZZÁADÁSA) gomb segítségével indítható egy új osztály/csoport összerendelés kialakítása.

A megnyíló panelen szükséges először a tervezett összerendeléshez nevet megadni.

Legördülő listából lehet kiválasztani, hogy mely osztály, mely tantárgyait szeretnénk az Összerendelésben szerepeltetni, majd a kiválasztást követően az gomb segítségével felvenni:

A kiválasztás és hozzáadást követően a felületen listában megjelennek az összerendelendő foglalkozások, mely sor végén lévő "kuka" ikonnal lehet eltávolítani az adott csoportosításból egy elemet: 

Kezdő órasorszám beállítása

Ezt követően szükséges kiválasztani, hogy az összerendezésre kerülő foglalkozások esetében mi legyen a kezdő órasorszám:

"Nincs kiválasztva" opció esetén az összerendelés óraszáma 1-től indul, és az összerendelt foglalkozások óraszáma a tanév első napjától folyamatosan fog emelkedni.


"Sorszámozás kezdőértéke" opció esetén az összerendelés  óraszáma a beállított értéktől indul, és az összerendelt foglalkozások óraszáma a tanév első napjától folyamatosan fog emelkedni ettől az értéktől. Ezzel a funkcióval a Keresztféléves oktatásban is megoldható, hogy a második, Keresztfélévi félévben az előző tanévi órasorszám folytatása beállítható.

Tanév közbeni csoport összevonás vagy szétbontás esetében van arra is lehetőség, hogy a "Sorszámozás kezdőértéke" opcióval együtt a legördülő listában kiválasszunk egyet a kijelölt csoportok közül, és annak az utolsó óraszám értékével fog a rendszer, mint kiinduló érték számolni.

Mindezek mellett arra is van lehetőség, hogy abban az esetben, ha Összerendelést is készítünk, de azt szeretnénk, hogy az egyes pedagógusoknak az összerendelésen belül az órasorszámai külön fussanak, akkor az "Eltérő órasorszámozás eltérő pedagógusok esetén" opciót is szükséges bejelölni.

Az elmentett Összerendelések a listában megjelenve lenyithatók, egyes elemei megtekinthetőek, külön-külön is kivehetők az összerendelésből, vagy az egész Összerendelés egyben eltávolítható.