Page tree

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

A Kollaborációs Térben kezelt házi feladatok milyen újdonságot tartalmaznak? 

A házi feladatok kezelése már ismerős lehet a KRÉTA rendszerből, ugyanakkor a DKT-ban számos izgalmas újdonsággal egészült ki a házi feladatok kezelése. A Kollaborációs Térben a házi feladatok kezelésénél lehetőséged van:

 1. Elkészíteni és beküldeni a házi feladatokat.
 2. A beadott feladatokhoz fájlokat is csatolhatsz.
 3. A házi feladathoz üzeneteket írhatsz, kérdezhetsz a tanárodtól vagy diáktársaidtól.
 4. Megnézheted a beadott feladatod állapotát.
 5. Beadás nélkül is bármikor elmentheted a feladatodat, ezeket a mentett piszkozatokat a tanárod még nem láthatja. 
 6. Láthatod, ha elfogadták vagy bármilyen értékelést kaptál a házi feladatodra.  

Hogyan kereshetem meg a házi feladataimat?

A házi feladatok megtekintésre több lehetőséged is van.

 • a felső menüsorból használhatod a HÁZI FELADATOK menüpontot, erre kattintva az összes házi feladatod megjelenik,
 • kiválaszthatsz egy munkateret és ott a házi feladatok gombra  kattintva megnézheted a munkatérhez tartozó házi feladataidat,
 • vagy az órarendből is megkeresheted a házi feladatodat. 

Hogyan listázhatom ki és szűrhetem a házi feladatokat?

A felső menüsorból használhatod a HÁZI FELADATOK menüpontot, erre kattintva az összes házi feladatod megjelenik. A listában az alábbi adatokat láthatod: 

 • a házi feladathoz tatozó tartozó munkatér,
 • a házi feladat kiadásának dátuma,
 • a tanóra sorszáma,
 • a tanóra témája,
 • a házi feladat címe,
 • a beadási határidő, amely sárgával jelenik meg ha 3 napon be kell adnod és pirossal ha már lejárt a beadási határidő,
 • a házi feladat beadásának státusza,
 • a házi feladatra kapott értékelés,
 • valamint a házi feladat műveletei. 

A képernyő bal szélén található  ikonra kattintva beállíthatod a házi feladat megjelenésére, láthatóságára és szűrésére vonatkozó feltételeket is! 

Mobilon így látod

Mit jelent a beadási határidő színezése? 

A program figyelmeztet ha egy házi feladat beadási határideje közeleg. Abban az esetben, ha három napon belül kell beadni egy házi feladatot, akkor sárga háttérrel jelenik meg. Ha egy házi feladatnál a beadási határidő pirosan jelenik meg, akkor annak a feladatnak a beadási határideje lejárt és nem fogod tudni beadni a feladatodat!

Hogyan nézhetem meg a kiadott házi feladatokat?

A házi feladatok listájában egyszerűen kattints a kiválasztott házi feladatra vagy a sor jobb szélén található szerkesztés ikonra.  A házi feladat megnyitása után van lehetőséget megnézni a feladatot, szerkeszteni és beadni a házi feladatodat. 

Mobilon így látod


Hogyan kezelhetem és adhatom be a házi feladatomat? 

A házi feladat megnyitása után olvashatod el a házi feladat leírását, láthatod a beadási határidőt, valamint a tanárod által a házi feladathoz esetlegesen csatolt fájlokat is. A fájlok letöltéshez egyszerűen csak kattints a fájlra és töltsd le a számítógépedre. 

Mobilon így látod

A házi feladatod megoldásának szövegét itt írhatod be és arra is lehetőséged van, hogy megformázd a szöveget. Ha befejezted a munkádat és szeretnéd elmenteni, de még nem akarod beadni a feladatodat, akkor kattints a  nyomógombra és ezzel elmentheted a munkádat.

Ügyelj arra, hogy az elmentett, de még be nem adott feladatodat a tanárod nem tudja megnézni, tehát ha végeztél a feladattal, akkor a  gombbal tudod elmenteni és beadni a házi feladatod. Abban az esetben ha beadtad a feladatodat, akkor utána már nem tudod módosítani azt!

Mi a teendő, ha nem tudok a házi feladat leírásába szöveget írni? 

A böngészőprogramokban - leginkább a Chrome programban - lehetőség van arra, hogy idegen nyelvű oldalakat automatikusan lefordítsa, ugyanakkor a magyar nyelvű oldalaknál ezt a funkciót ki kell kapcsolni. Abban az esetben, ha nem tudsz szöveget beírni a házi feladathoz, akkor a böngészőbeállításoknál kapcsold ki az automatikus fordítást, sőt célszerű a böngészőprogramot úgy beállítani, hogy soha ne fordítsa le a magyar nyelvű oldalakat!

Lehet-e fájlokat csatolni a házi feladatomhoz? 

Ha fájlt szeretnél csatolni a feladathoz, akkor a  gombbal teheted meg. Ha ez a gomb nem jelenik meg, akkor a tanárod nem engedélyezte a fájlok csatolását a feladathoz. 

Warning
iconfalse
titleFontos tudni!

Ügyelj arra, hogy csak dokumentumokat, képeket, médiafájlokat vagy becsomagolt állományokat tudsz csatolni, más fájlok feltöltése nem lehetséges! Továbbá figyelj arra is, hogy maximum 30MB méretű állományokat tudsz csatolni a feladataidhoz!

Valamit nem értek a házi feladattal kapcsolatosan, hol tudom megkérdezni a tanáromat vagy a társaimat?

Ha kérdésed lenne a tanárodhoz vagy társaidhoz, akkor a képernyő jobb felső részén található ÜZENETEK panelre tudsz írni üzenetet és itt tudod elolvasni, ha valaki válaszolt neked. Ezek az üzenetek a munkatér üzenőfalán is megjelennek, ott is el tudod olvasni!

Mobilon így látod


Mik azok a státuszok? 

A feladatoknál a státuszok mutatják meg, hogy a feladatod milyen készültségi vagy beadási állapotban van. A státuszokról részletesen ide kattintva tudsz olvasni!

A beadott feladatom VISSZAKÜLDVE státuszban van. Mit tegyek?

A beadott házi feladatodat a tanárodnak lehetősége van visszaküldeni, ha pl. rossz feladatod oldottál meg vagy hiányzik valami a feladatodhoz. Gyakran előfordul, hogy úgy adod be a házi feladatodat, hogy elfelejted csatolni hozzá a fájlokat vagy lemarad valami a megoldásból. Ilyen esetben kattints a visszaküldött feladatra és nézd meg,  milyen üzenettel küldte vissza a tanárod! Pótold a hiányosságokat vagy javítsd a feladatodat és küld be újra!

Mobilon így látod


Videótár:

Include Page
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Házi feladatok kezelésének bemutatása
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Házi feladatok kezelésének bemutatása