Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A  Digitális Kollaborációs Térben találkozhatsz olyan dolgokkal, amelyek a KRÉTA rendszerből már ismerősek lehetnek (pl. házi feladatok, órarend), de ezek sok újdonsággal egészültek ki. És természetesen vannak olyan új funkciók is, amelyeket most ismerhetsz meg! A DKT különböző lehetőségeinek megismeréséhez kattints a megfelelő funkcióra és olvasd el a részletes leírását!

Legyél mindig naprakész! A nyitólapon a teendőim listában tudod megnézni, hogy milyen feladataid vannak a Kollaborációs Térben. Itt láthatod, ha van beadandó házi feladatod vagy az utolsó bejelentkezésed óta keletkezett új üzenetedet, vagy digitális órád! A program arra is figyelmeztet, ha hamarosan be kell adnod egy házi feladatot, vagy lejárt egy határidőd. 

A Digitális Kollaborációs Térben munkatereknek nevezzük a tanóráidat és egyéb, tanórán kívüli foglalkozásaidat. A munkaterek használata megkönnyíti számodra a feladataid szűrését, rendszerezését. A munkatereknél megnézheted a tantárgyhoz tartozó tanóráidat, feladataidat és üzenetet is küldhetsz az osztály-, vagy csoporttársaidnak. 


A DKT Digitális óra funkciójával online tanórákhoz kapcsolódhatsz különböző infokommunikációs eszközökön (számítógép, laptop, táblagép, okostelefon) és egységes felületen. A rendszer használata lehetővé teszi, hogy a digitális munkarendben a diákok interaktív módon részt vehessenek az élő, on-line tanórákon, konzultációkon.

A tanórák funkcióval a Kollaborációs Térben levő munkaterekhez tartozó tanórákat láthatod. Megnézheted, hogy az elektronikus naplóba rögzített tanóráidhoz írt-e valaki üzenetet, mi volt a házi feladat és az órai feladat. A tanórák funkcióval egy helyen látod az összes, hagyományos vagy digitális órádhoz kapcsolódó üzeneteket, feladatokat és funkciókat.

A tanáraiddal és diáktársaiddal az üzenőfalakon keresztül tudsz kommunikálni, beszélgetni. Minden tanárodnak van egy saját üzenőfala ahol a diákjainak üzenhet és ezekre válaszolhatsz. További üzenőfalak kapcsolódhatnak a munkatereidhez, házi- vagy órai feladataidhoz és a tanóráidhoz is, ezeket az üzeneteket azonban csak az osztály- vagy csoporttársaid láthatják.

Az üzenőfalakra írt üzeneteket a diáktársaid, osztály-, vagy csoporttársaid is olvashatják. Ha a tanárodnak olyan üzenetet szeretnél küldeni, amit nem szeretnéd, hogy más is lásson, akkor használd a DKT privát beszélgetések funkcióját. Ebben a funkcióban egy kiválasztott tanárnak tudsz olyan üzenetet küldeni, amelyet csak a tanárod és te láthatsz!

A Kollaborációs Térben is van arra lehetőséged, hogy megnézd az órarendedet és a tanóráidat, ugyanakkor akár innen is be tudsz lépni egy-egy tanórádra, hogy megnézzed az órához írt üzeneteket, a házi és órai feladatokat. Arra is lehetőséged van, hogy az órarendedet különböző módon jelenítsd meg, attól függően, hogy mit szeretnél kiemelni. 

A KRÉTA rendszerben korábban használatos házi feladatok funkció is sok újdonsággal bővült ki a Digitális Kollaborációs Térben. Mostantól már lehetőséged van a házi feladataidhoz fájlokat csatolni és beadni az elkészült leckéket. A házi feladatoknál mindig láthatod, hogy milyen állapotúak az egyes feladataid, mivel mit kell még csinálni!

Az órai feladatokat a hagyományos vagy digitális tanórákon lehet alkalmazni. Az órai feladatok esetében lehetőség van egyedi feladatokat tartalmazó feladatlapok, dolgozatok, felmérők összeállítására, a feladatok ütemezett kiküldésére. Az órai feladatoknál is mindig láthatod, hogy az egyes feladatokat hogyan végezted el és akár értékelést is kaphatsz a végén!

A Digitális Kollaborációs Térben lehetőséged van a saját profilod testreszabására. A profilodban az e-mail címedet kötelezően meg kell adni. Kérjük, hogy valós e-mail címet írjál be, ha bármilyen e-mail üzenetet szeretne küldeni a rendszer, akkor biztosan eljusson hozzád a levél. Ha szeretnéd, akkor a profilodban saját profilképet is beállíthatsz magadnak.