Page tree

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

Mire használhatók az órai feladatok? 

Az órai feladatok leginkább a hagyományos írásbeli feladatlapoknak felelnek meg. Ezeket a feladatokat akár az iskolai, akár a digitális tanórákon lehet használni. Az órai feladatoknak az alábbi legfontosabb jellemzői vannak: 

 • Egy tanórához több órai feladatot is lehetősége van a tanárodnak rögzíteni.
 • Az egyes feladatokat külön is lehet értékelni vagy pontozni. 
 • A feladatoknál azt is meg lehet adni tájékoztató jelleggel,  hogy hány perc alatt kell megcsinálni.
 • A feladatokat egyesével lehet elmenteni és kiadni. 
 • Az egyes feladatok összpontszámát a program összesíti és a tanár ez alapján adhat osztályzatot vagy egyéb értékelést.

Mi a különbség a házi feladatok és az órai feladatok között?

Az egyik legfontosabb különbség, hogy minden tanórához csak egy házi feladat tartozhat, de órai feladatból többet is lehet rögzíteni. A házi feladatot általában önállóan értékeli a tanárod, az órai feladatok esetében viszont lehetősége van arra, hogy - mint pl. egy dolgozatnál - az egyes feladatokat pontszámmal értékelje  és a végén a feladatok összpontszáma alapján adjon jegyet vagy más típusú értékelést. 

Mi a jelentősége az órai feladatoknál az időtartamnak? 

Az órai feladatok esetében az időtartam abba segít, hogy itt a tanárod megadhatja, hogy hány perc alatt kell a feladatot megoldani. Ez segíthet pl. az érettségire, a felvételire vagy egy vizsgára való felkészülésben, ahol időre kell dolgoznod. 

Ha letelik a feladatnál megadott időtartam, akkor nem tudom beadni a munkámat? 

De igen, az órai feladatok esetében az időtartam csak tájékoztatásul szolgál, a feladatodat bármikor beadhatod. 

Hogyan tudom megnézni az órai feladataimat?

Az órai feladatok megtekintésre több lehetőséged is van.

 • A felső menüsorból használhatod a ÓRAI FELADATOK menüpontot, erre kattintva az összes órai feladatod megjelenik, tanóránkénti összesítésben. 
 • Kiválaszthatsz egy munkateret és ott az órai feladatok gombra  kattintva megnézheted a munkatérhez tartozó órai feladataidat,
 • vagy az órarendből is megkeresheted egy tanórához tartozó órai feladatokat.

Órai feladatok listázása

Ha a felső menüsorban az ÓRAI FELADATOK szövegre klikkelsz, akkor megjelenik az összes órai feladatod, tanóra szerinti összesítésben. A listában azok a tanóráid jelennek meg, ahol van kiadva órai feladat. A feladatokat a  gombra kattintva megjeleníthető szűrőpanel segítségével tudod szűrni vagy módosítani a lista megjelenítését. 

Mobilon így látod


Hogyan nézhetem meg egy tanórához tartozó órai feladatokat?

Az órai feladatokat tartalmazó lista elején kattints erre  a  lefelé mutató kis ikonra és a program megjeleníti az adott tanórához tartozó órai feladataidat és azok státuszát is. 

Mobilon így látod


Hogyan tudom megnézni az órai feladatokat?

Egyszerűen kattints a kijelölt feladatra és utána lehetőséged van megnézni vagy megoldani a feladatod.   A tanórai feladatok között a címsor alatti lapokon válthatsz. Csak azokat a feladatokat fogod látni amelyeket a tanárod már kiadott!

Az órai  feladatod megoldásának szövegét itt írhatod be és arra is lehetőséged van, hogy megformázd a szöveget. Ha befejezted a munkádat és szeretnéd elmenteni, de még nem akarod beadni a feladatodat, akkor kattints a  nyomógombra és ezzel elmentheted a munkádat.

Ügyelj arra, hogy az elmentett, de még be nem adott feladatodat a tanárod nem tudja megnézni, tehát ha végeztél a feladattal, akkor a  gombbal tudod elmenteni és beadni az órai feladatod. Abban az esetben ha beadtad a feladatodat, akkor utána már nem tudod módosítani azt!

Mobilon így látod


Lehet-e fájlokat csatolni az órai feladatomhoz? 

Ha fájlt szeretnél csatolni az egyes feladatokhoz, akkor a  gombbal teheted meg. Ha ez a gomb nem jelenik meg, akkor a tanárod nem engedélyezte a fájlok csatolását a feladathoz. 

Warning
iconfalse
titleFontos tudni!

Ügyelj arra, hogy csak dokumentumokat, képeket, médiafájlokat vagy becsomagolt állományokat tudsz csatolni, más fájlok feltöltése nem lehetséges! Továbbá figyelj arra is, hogy maximum 15MB 30MB méretű állományokat tudsz csatolni a feladataidhoz!

Valamit nem értek az órai feladattal kapcsolatosan, hol tudom megkérdezni a tanáromat vagy a társaimat?

Ha kérdésed lenne a tanárodhoz vagy társaidhoz, akkor a képernyő jobb felső részén található ÜZENETEK panelre tudsz írni üzenetet és itt tudod elolvasni, ha valaki válaszolt neked. Ezek az üzenetek a munkatér üzenőfalán is megjelennek, ott is el tudod olvasni!

Mik azok a státuszok? 

A feladatoknál a státuszok mutatják meg, hogy az órai feladatod milyen készültségi vagy beadási állapotban van. A státuszokról részletesen ide kattintva tudsz olvasni!

A beadott órai feladatom VISSZAKÜLDVE státuszban van. Mit tegyek?

A beadott órai feladatodat a tanárodnak lehetősége van visszaküldeni, ha pl. rossz feladatod oldottál meg vagy hiányzik valami a feladatodhoz. Gyakran előfordul, hogy úgy adod be a feladatodat, hogy elfelejted csatolni hozzá a fájlokat vagy lemarad valami a megoldásból. Ilyen esetben kattints a visszaküldött feladatra és nézd meg, milyen üzenettel küldte vissza a tanárod! Pótold a hiányosságokat vagy javítsd a feladatodat és küld be újra!

Videótár:

Include Page
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Órai feladatok bemutatása
VIDEO:KRÉTA DKT Tanulói felület Órai feladatok bemutatása