Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.


Az Iskolaőr riasztása a KRÉTA webes felületéről

Az ’Iskolaőr’ menüpontra kattintással megjelenő felületen keresztül üzenet küldhető az Iskolaőr készülékére telepített alkalmazás felé.


Üzenet küldése

  • Első lépésként ki kell választani az értesítendő Iskolaőrt, melyet követően az Őrhöz a rendszerbe rögzített telefonszáma megjelenik a felületen.
  • Az üzenet szövegének gyorsabb megírásához használhatók a felületen található gombok.
  • Az üzenet elküldése a felület alján található „Üzenet elküldése” gombra kattintással történik meg.
  • Az üzenet elküldéséről visszaigazolást kapunk a weboldal jobb alsó sarkában.


Az Iskolaőr riasztása a tanári alkalmazásból

A KRÉTA Tanári Napló alkalmazás alsó menüsorában elhelyezett gombok segítségével az Iskolaőr az alkalmazás indítását követően pár érintéssel azonnal értesíthető.

Iskolaőr hívása

Amennyiben az alkalmazást futtató eszköz hívás indítására képes, akkor az Iskolaőrhöz rögzített telefonszám irányába az alkalmazás segítségével közvetlen telefonhívás indítható.

Iskolaőr értesítése

A gomb megérintésével az „Iskolaőr értesítése” felületen keresztül szöveges üzenet küldhető el, ami egy előre megírt alapértelmezett, de szerkeszthető szöveg. Az üzenet alapértelmezetten tartalmazza a jelzést leadó Tanár nevét, ami azonnal küldhető, de szabadon szerkeszthető és bővíthető. A szövegbevitel gyorsítása érdekében további előre megfogalmazott rövid mondatok választhatók, amik segítségével az üzenet szövege könnyen bővíthető. Az érintéssel kiválasztott sablonszövegek hozzáíródnak a szöveg végéhez.

A megírt üzenetet a Tanár - a beállítások függvényében - elküldheti SMS-ben, e-mailen, vagy közvetlenül az Iskolaőr telefonján futó alkalmazásra.

Szöveges üzenet SMS-ben

Az alkalmazásban megírt üzenet elküldhető az Iskolaőr mobiltelefonjára, amennyiben az eszköz SMS küldésre alkalmas és a felhasználó ezt a lehetőséget megjelöli.

Szöveges üzenet e-mailben

Az alkalmazásban megírt üzenet elküldhető az Iskolaőr e-mail címére, amennyiben a felhasználónak az eszközén be van állítva az e-mail fiókja és a felhasználó ezt a lehetőséget kiválasztja.

Szöveges üzenet az Iskolaőr alkalmazásra

A megírt üzenet elküldhető az Iskolaőr eszközén futó „KRÉTA Iskolaőröknek” alkalmazás felé. A beérkezett üzenetről a címzett azonnali értesítést kap.