Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

  • tanulók adatainak kezelésénél a "BELÉPÉSI ADATOK" lapon lehet a tanulók felhasználónevét és jelszavát egyedileg is beállítani vagy módosítani. Ezt a funkciót akkor célszerű használni ha egy-egy tanulónak vagy gondviselőnek akarjuk megváltoztatni a felhasználónevét vagy jelszavát. 
  • A Nyilvántartás-Tanulók funkcióban a  "BELÉPÉSI AZONOSÍTÓK GENERÁLÁSA" nyomógombra kattintva van lehetőség automatikusan - a "Nyilvántartás - Testreszabás" funkcióban megadott módon - felhasználóneveket és jelszavakat generálni a tanulóknak és a gondviselőknek. 
Warning
titleTanulói és Gondviselői jelszavak elkülönítése!

Fontos, hogy a Tanulóknak és a Gondviselőknek a "saját" jogosultságuknak megfelelő felhasználónevek/jelszavak kerüljenek kiosztásra, mert a felületen más-más jogosultsággal tudnak a rendszerhez hozzáférni. Például az e-Ügyintézés modul csak a Gondviselők számára érhető el, azt Tanulói jogosultsággal nem fogják tudni kezelni!

Tanulói felhasználónevek generálása első alkalommal

...

Beállítás

Funkciók

Tanuló felhasználói jelszó generálás módja

Tanuló felhasználói jelszó generálás módja: 

Véletlenszerű - a tanuló alapértelmezett jelszava egy véletlenszerű kód alapján kerül meghatározásra, ezt a jelszót a generálás után letölthető dokumentum tartalmazza

Egyéni -a tanulói jelszó nem kerül generálásra, egyedileg beállítható a tanulók adatlapjánál.

Note
titleFelhasználónevek és jelszavak generálása

Javasoljuk, hogy az alapértelmezett felhasználóneveket az oktatási azonosító alapján, a jelszavakat pedig a születési dátum alapján határozzák.
Jelszavak alaphelyzetre állítása

...

Note
titleJelszó megadása

A jelszavakat kétszer kell megadni a Jelszó és a Ismételt jelszó mezőkben és minden esetben a két jelszónak azonosnak kell lennie!Gondviselők rögzítése/importálása

Include Page
VIDEO:Gondviselők rögzítése/importálása
VIDEO:Gondviselők rögzítése/importálása