Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A KRÉTA rendszerben a tanulóknak és a gondviselőknek is lehetőség van felhasználónév és jelszó beállítására, amely segítségével beléphetnek az elektronikus ellenőrzőbe és megnézhetik adataikat, mulasztásaikat, értékeléseiket, feljegyzéseket stb.

Belépési adatok kezelése

A programban a belépési adatokat alapvetően két különböző módon lehet kezelni:

  • tanulók adatainak kezelésénél a "BELÉPÉSI ADATOK" lapon lehet a tanulók felhasználónevét és jelszavát egyedileg is beállítani vagy módosítani. Ezt a funkciót akkor célszerű használni, ha egy-egy tanulónak vagy gondviselőnek akarjuk megváltoztatni a felhasználónevét vagy jelszavát. 
  • A NYILVÁNTARTÁS/TANULÓK szekcióban a  "BELÉPÉSI AZONOSÍTÓK GENERÁLÁSA" gombra kattintva van lehetőség automatikusan - a "Nyilvántartás - Testreszabás" funkcióban megadott módon - felhasználóneveket és jelszavakat generálni kizárólag a tanulóknak

Tanulói és Gondviselői jelszavak elkülönítése!

Fontos, hogy a Tanulóknak és a Gondviselőknek a "saját" jogosultságuknak megfelelő felhasználónevek/jelszavak kerüljenek kiosztásra, mert a felületen más-más jogosultsággal tudnak a rendszerhez hozzáférni. Például az e-Ügyintézés modul csak a Gondviselők számára érhető el, azt Tanulói jogosultsággal nem fogják tudni kezelni!

Tanulói felhasználónevek generálása első alkalommal

A tanulóknak a felhasználóneveket ill. jelszavakat első alkalommal automatikusan is el lehet végezni. A generálás módját  a "Nyilvántartás - Testreszabás" funkcióban lehet beállítani az alábbi módon:

Beállítás

Funkciók

Tanuló felhasználói jelszó generálás módja

Tanuló felhasználói jelszó generálás módja: 

Véletlenszerű - a tanuló alapértelmezett jelszava egy véletlenszerű kód alapján kerül meghatározásra, ezt a jelszót a generálás után letölthető dokumentum tartalmazza

Egyéni -a tanulói jelszó nem kerül generálásra, egyedileg beállítható a tanulók adatlapjánál.

Egyedi felhasználónevek és jelszavak beállítása a tanulóknak

Abban az esetben ha egy tanulónak egyedileg szeretnénk a felhasználónevét vagy jelszavát módosítani, akkor a tanulók adatainak kezelésénél a "BELÉPÉSI ADATOK" lapon lehet  ezt megtenni. 

A Felhasználónév mezőben lehetőségünk van a tanulói felhasználónév módosítására, a Jelszó mezőbe pedig az új jelszót adhatjuk meg a tanulónak. 

Jelszó megadása

A jelszavakat kétszer kell megadni a Jelszó és a Ismételt jelszó mezőkben és minden esetben a két jelszónak azonosnak kell lennie!

 gombra kattintva a tanuló felhasználónevét a - testreszabásoknál megadott módon - ismételten elő lehet állítani, a   funkcióval pedig a jelszót lehet ismételten generálni az adott diáknak. 

Egyedi felhasználónevek és jelszavak beállítása a gondviselőknek

Abban az esetben ha egy gondviselőnek szeretnénk a felhasználónevét vagy jelszavát módosítani illetve bővített jogosultságot adni, akkor ezt a  a tanulók adatainak kezelésénél a "GONDVISELŐ" lapon lehet megtenni.

A gondviselő adatainak módosításához kattintsunk a módosítás funkcióra, majd az ablakban beírhatjuk a szülő, gondviselő új felhasználónevét vagy jelszavát. 

A gondviselő csökkentett jogosultságról bővített jogosultságra történő beállításához kattintsunk a bővített jogosultság opcióra.

Gyorsan meg szeretne ismerkedni a gondviselők rögzítésével, importálásával?

Nézze meg az alábbi videót!

A videó bemutatja, hogy a KRÉTA  adminisztrátorai a gondviselőket a hogyan rögzíthetik a rendszerben. A megfelelő jogosultság birtokában az osztályfőnökök is rögzíthetnek gondviselőket. A rögzítéssel vagy importálással létrejönnek a gondviselői hozzáférések, amelyeket az adminisztrátorok módosíthatnak akár importálással is.