Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

A Nyilvántartás / Intézményi adatok menüoszlopban csak a szakképző intézmények számára vált elérhetővé az Oktatott szakmák menüpont.

Image Modified

A menüpontot megnyitva egy listás felületen láthatóak a szakképzésben jelenleg az Új Szkt. szerint oktatható szakmák, illetve az egyes szakma soroknak megfelelően a rendszerben beállított tanulói létszámok és azok részletes adataik, illetve a bal oldali szokásos Szűrő panel, és a táblázat felett elhelyezkedő funkciógombok.

Image Modified

A jelenleg 279 soros táblázatba az egyes tanulóknál bellított értékek alapján történnek változások, módosul a táblázatban érték a “Jelenleg zajló képzés” oszlopban és a “Jelenleg zajló képzett tanulók száma” oszlopban.

Ennek feltétele:

  1. A tanuló tanügy fülén az Új Szkt. – Szakmajegyzék blokkban be van állítva a megfelelő Ágazat (ennek van a kétjegyű kódja, ami az Ágazati besorolás oszlopban is látható),
  2. Ugyanitt be van állítva az Ágazathoz tartozó Szakma (ennek van a kilencjegyű kódja, ami a Szakképesítés azonosítószáma oszlopban látható),
  3. Amennyiben tartozik a Szakmához Szakmairány, akkor azt is be kell állítani a tanulónál. Ha nem tartozik hozzá, akkor nem.
  4. A tanulónak olyan osztályba kell járnia, aminek az Ellátott köznevelési feladata,

...

  1. megegyezik a szakmához tartozóval. A táblázatban az Ellátott köznevelési feladat oszlopban láthatjuk, hogy melyik szakmához milyen tartozik. (Pl.: Technikum, Szakképző iskola)


Ha ez a

...

négy feltétel teljesül, akkor meg fogja találni a rendszer a tanulót és a táblázatban a “Jelenleg zajló képzés” oszlopban IGEN érték fog megjelenni, a “Jelenleg zajló képzett tanulók száma” oszlopban pedig akkora érték, ahány tanulóra igazak a beállítások.

Szerkesztésre megnyitva

...

egy-

...

egy szakmasort, a szerkesztő felületen kötelező, csillaggal jelölt és nem kötelező mezők is szerepelnek, valamint van lehetőség a megfelelő nyilatkozattételre és annak feltöltésére.

Image Modified

Feltöltött nyilatkozat letölthető vagy törölhető az erre szolgáló funkciógombok segítségével, illetve új állomány is feltölthető a rendszerbe. A felületen is láthatóan maximálisan 15 MB méretű, kizárólag PDF formátumú dokumentum feltöltésére van lehetőség szakmasoronként.

Image Modified