Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Duális képzőhely létrehozása

Az intézményi duális képzőhelyi adminisztrátor létre tud hozni Duális képzőhelyeket (székhelyeket). A duális képzés alapját a duális képzőhelyek alkotják, így elengedhetetlen a rendszerbe való rögzítésük. Az intézmény első feladata tehát, hogy a KRÉTA rendszerében létrehozza a vele kapcsolatba álló duális képzőhelyeket a székhelyük megadásával! 


Warning
iconfalse
titleFontos tudni!

Csak intézményi KRÉTA adminisztrátor tud létrehozni székhely típusú szervezetet!


A duális képzőhely székhelyének létrehozásához kattintson a DUÁLIS KÉPZÉS - DUÁLIS KÉPZŐHELYEK menüpontra!

Image Removed
Image Added

A menüpontra kattintva az ÚJ funkciógombot kiválasztva lehet új Duális képzőhelyeket létrehozni. A gomb megnyomása után a Duális képzőhely felvétele egy új ablakban jelenik meg. A felületen a csillaggal jelölt adatokat kötelező kitölteni:

  • Duális képzőhely neve,
  • Duális képzőhely adószáma,
  • Duális képzőhely címe.

Az adatok kitöltése után a MENTÉS gombra kattintva létrehozható a duális képzőhely, mint a szervezet székhelye. 

A MENTÉS gomb megnyomása után a duális képzőhelyek listáját tartalmazó képernyőn látható lesz az új duális képzőhely. 

Duális képzőhelyek módosítása

A duális képzőhelyi adminisztrátor a Duális Képzőhelyek listájánál a képzőhely(ek) nevét, a duális képzőhelyek adószámát, a duális képzőhely címét, a képzőhelyhez rendelt duális képzésben résztvevő tanulók-, duális oktatók-, duális csoportok-, tantárgyak és helyszínek összesítését láthatja.  A felületen rögzített adatok módosíthatók a  ikon segítségével, abban az esetben, ha a felhasználó rendelkezik a megfelelő KRÉTA iskolai adminisztrátori jogosultsággal. 

Abban az esetben, ha a  telephely adatai az intézményi képzőhelyi adminisztrátor számára nem szerkeszthetők, akkor csak a  ikon jelenik meg, amelyre kattintva megtekinthetők az adatok. 

Telephelyek rögzítése

Ha az adott szervezethez tartozik egy telephely is, akkor azt nem székhely típusú duális képzőhelyként kell rögzíteni. A  funkciógombbal egy új - nem székhely típusú szervezet - felvétele lehetséges, ahol a kitöltendő adatok megegyeznek a székhelynél leírtakkal. A helyszín típusánál telephely vagy egyéb foglalkoztató is választható.


Tip
iconfalse
titleTipp

A telephelyek rögzítése után lehetőség van arra, hogy a duális csoportokat, oktatókat, helyszíneket stb. a telephelyekhez is hozzárendelni, valamint a duális képzőhelyi adminisztrátori jogosultságot telephelyi szinten is kiosztani. Abban az esteben ha egy duális képzőhelyi adminisztrátor csak a telephelyhez van rögzítve, abban az esetben csak a telephelyhez tartozó további adatokat (pl. csoportok, oktatók, órarendek, helyszínek stb.) kezelheti. Abban az esetben viszont ha a képzőhelyi adminisztrátor a székhelyhez van rögzítve, akkor a székhelyhez és az összes telephelyhez rendelt adatokat is kezelheti. 


Duális képzőhely törlése

Ha már nincs szükség az adott duális képzőhelyre, akkor törölhetők, de fontos tudni csak abban az esetben törölhető, ha nincs hozzárendelve duális tanuló, duális csoport vagy nem rendelkezik más egyéb duális elem (pl. helyszín) kapcsolattal!