Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.


Mivel a pedagógusok KIR rendszerből importált adatai nem tartalmaznak minden munkaügyi információt, ezek felvitelére utólag van lehetőség. A hiányzó adatokat megadhatjuk "többes módosítással", de lehetőségünk van a munkaügyi adatok importálására is.

Warning
titleAktuális tanév megadása

Az adminisztrátori oldal bal felső sarkában állítsuk be, hogy az importálni kívánt adatokat mely tanévre szeretnénk felvinni a rendszerbe!


Első lépésként ki kell exportálni a rendszerben levő alkalmazottak aktuális adatait, hogy a módosításokat, az új információkat egy Excel táblázatban adhassuk meg, melyet később vissza importálhatunk a Kréta rendszerbe.

Ehhez kattintsunk az gombra, majd mentsük el vagy nyissuk meg a megnyíló táblázatot.

Warning
titleA táblázat szerkezete

A táblázat szerkezetén nem szabad változtatni pl. új oszlopokat beszúrni, különben nem fogjuk tudni importálni a módosított fájlt! Ne vegyen fel új sorokba, új alkalmazottakat sem!


Expand
titleAz exportált táblázatban az alábbi adatokat adhatjuk meg, vagy változtathatjuk meg az értékét:
  • Adószám
  • Besorolási fokozat (listából választható)
  • Munkakör (listából választható)
  • Foglalkoztatás módja (listából választható)
  • Kötelező óraszám
  • Feladattal terhelt óraszám
  • Feladattal terhelt óraszám oka (listából választható)Note
titleHiányzó kategóriák

A legördülő listából választható elemeket az intézményi fenntartók állapították meg. Ha ettől eltérő adatot szeretne megadni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot fenntartójával.


Warning
titleÓrakedvezmények

A Feladattal terhelt óraszám mezőben azt az óraszámot kell megadni, amit a vonatkozó jogszabály ír elő a Feladattal terhelt óraszám oka mezőben megadott feladatok ellátása esetén. Vezetőknél az előbb leírtakat szerint járjunk el.Warning
title"NA" érték beállítása

Azokban az esetekben, ahol kötelező a legördülő listából választani, de egyik lehetőség sem megfelelő (pl. Besorolási fokozat egy nem pedagógus munkakörben dolgozó esetén), ott az "Na" értéket kell megadni. Ilyen esetben nem kell figyelembe venni a kezdő oldalon megjelenő figyelmeztető üzenetet.Ha elvégeztük a szükséges adatok megadását, módosítását az Excel táblázatban, akkor mentsük el egy megfelelő helyre, megfelelő néven.

Térjünk vissza a Kréta rendszerbe, és a gombra kattintva válasszuk ki az előbb elmentett táblázatot.

Kattintsunk az gombra.

Note
titleHiba az importálás közben

Ha a rendszer nem tudja importálni a fájl, mert valamilyen hibát talált benne a feldolgozása során, akkor hibaüzenetet kapunk, amely alapján javíthatjuk a táblázatunkat, és újra megpróbálhatjuk importálni.