Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A KRÉTA rendszer széles körű importálási lehetőségeket biztosít Excel táblázatokból, valamint bizonyos importálási műveletek (pl. KIR adatok) közvetlenül is végrehajthatók. Ugrás a Videótárba

Importálások

Az Importálások menüben tanévenként eltérő funkciók jelenhetnek meg!

Az importálási funkciók az alábbi esetben nyújthatnak segítséget a programban:

  •       A rendszer első adatfeltöltésekor a tanulói/gondviselői, tanári adatok importálásának lehetősége a KIR vagy egyéb Excel táblázatokból.
  •       A tantárgyfelosztás importálása Excel táblázatból, amely funkcióval rendkívül gyorsan lehet az osztályokat, csoportokat, tantárgyakat, valamint a tantárgyfelosztást létrehozni, ill. módosítani a rendszerben.
  •       Az osztály és csoportbesorolások importálása és módosítása.
  •       Külső Excel és XML adatállományok (pl. aSc órarendkészítő) feltöltése a rendszerbe. 

Importálások

Az importálás során lehetőség van csoportos, nagy mennyiségű adatok felvitelére és gyors módosítására is.

A KRÉTA rendszerben a legtöbb adatot Excel (.xlsx) formátumú sablontáblázatokból lehet importálni. 

Importált adatok ellenőrzése

A KRÉTA rendszer importálási lehetőségei egyszerű és gyors eszközt biztosítanak az adatok felviteléhez és módosításához, ugyanakkor az importálási műveletek során nem kerülnek olyan mértékben ellenőrzésre az adatok, mint a program felületén létrehozott vagy módosított tartalmak.

Milyen szabályok betartása szükséges a sikeres importáláshoz?

  • A KRÉTA rendszerből kiexportált táblázatok vagy sablonok szerkezetét soha ne módosítsa! Ne töröljön vagy szúrjon be oszlopokat, mivel ebben az esetben a szoftver nem tudja beimportálni a táblázatot.
  • Ha exportálja az adatokat, akkor mindig a teljes táblázatot töltse vissza. Ha nem kifejezetten ez a szándéka, akkor ne törölje az adatokat a táblázatban, mert ilyen esetben előfordulhat hogy a program is törölni fogja ezeket az adatokat.
  • A beimportált táblázatban ne használjon szűrőket, vagy az oszlopok elrejtését, mert ebben az esetben a program nem fogja tudni beimportálni az adatokat.
  • Soha ne cserélje fel az oszlopok sorrendjét a táblázatokban, mert a program nem az oszlopnevek, hanem az oszlopok sorrendje alapján azonosítja az adatokat!
  • Kérjük, ügyeljen a különböző típusú importálások (KIR, aSc) során leírt szabályok betartásában! 
  • Az importálások során - különös tekintettel a tantárgyfelosztás, az órarend importálására - mindig ellenőrizzük az importálási előnézetet és csak akkor importáljuk be az adatokat ha minden adat helyesen van megadva!