Page tree

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

A Faliújság-bejegyzések menüpontra kattintást követően megjelenő táblázatban láthatóak a korábban már a Pedagógus által a felületen rögzített Faliújság-bejegyzések.

A fülre kattintva megjelenő lista felett bal oldalon látható az "Új" gomb, amivel egy új bejegyzés rögzítését kezdhetjük meg.

A táblázatban az egyes oszlopokban láthatjuk a korábbi Faliújság-bejegyzések alábbi adatai: érvényesség kezdete dátum, érvényesség vége dátum, rögzítő személy, a Faliújság-bejegyzés címe, a Faliújság-bejegyzés tartalma, a Faliújság-bejegyzés címzettje(i), aki(k) számára látható az üzenet. A sor végén található ceruza ikonnal lehet az adott Faliújság-bejegyzést módosítani, a kuka ikonnal lehet törölni.


Tip
iconfalse
titleLista sorba rendezése

A listában gyorsan úgy tud keresni, ellenőrizni - ha nem a jelenlegi rendezettséggel szeretné a táblázatot megtekinteni -, hogy az oszlopnevek mellett látható, kis nyíllal jelölt rendezési feltételt egy kattintással megfordítja, vagy 2 kattintással kiveszi a sorba rendezési funkciót, és a kívánt oszlopfejlécre kattintva azt pedig sorba rendezetté teszi.

Egymást követő rendezettségi sorrendek beállítására is van lehetőség (pl. először az első oszlop szerint rendez, majd az abban azonos adatsorokat a második oszlop szerint rendezi).


Faliújság-bejegyzés rögzítése

 1. Faliújság-bejegyzés rögzítése a lista felett található "Új" gombra kattintva kezdeményezhető.
 2. Ezt követően kell kiválasztani azt, hogy az üzenetet mindenkinek az iskolában, vagy csak kiválasztott osztály/csoport tagjainak szeretnénk küldeni. Amennyiben nem szeretnénk mindenkinek elküldeni, akkor "A bejegyzés az egész intézmény számára elérhető" jelölő dobozból egy kattintásra a pipát ki kell venni. Ekkor a lenti osztály/csoport listában az osztály/csoport nevek elől is kikerül a pipa, és egyesével vagy egy, vagy több osztály/csoportot megjelölve tudjuk meghatározni, ki kapja a Faliújság-bejegyzést.
 3. Ki kell választani a Faliújság-bejegyzés tervezett publikálási dátumát, amikortól az megjelenjen a felületen a szülők/tanulók számára..

 4. Ki kell választani a Faliújság-bejegyzés érvényességi idejének végét, azaz azt az időt, amíg szeretnék, hogy a szülők/tanulók láthassák azt.

 5. Be kell gépelni a Faliújság-bejegyzés címét.

 6. Be kell gépelni a Faliújság-bejegyzéshez fűzendő esetleges megjegyzést.
 7. Be kell gépelni a Faliújság-bejegyzés tartalmát.
 8. A Faliújság-bejegyzést a "Mentés" gomb megnyomásával tudja érvényesíteni.


Tip
iconfalse
titleBeírás címe

Amennyiben nem rögzítünk külön Faliújság-bejegyzés címet, akkor a mentést követően a "Faliújság-bejegyzés" szöveg kerül rögzítésre.

 • Be kell gépelni a Faliújság-bejegyzéshez fűzendő esetleges megjegyzést.
 • Be kell gépelni a Faliújság-bejegyzés tartalmát.
 • A Faliújság-bejegyzést a "Mentés" gomb megnyomásával tudja érvényesíteni.


 • warning


  Warning
  iconfalse
  titleHibajelzés

  A felület a mentést megelőzően figyelmeztetést ad az esetleges hibákra, amennyiben a kötelező mezőket nem töltötte ki, vagy hibás dátumot adott meg.


  Faliújság-bejegyzés módosítása

  1. Először a módosítandó Faliújság-bejegyzés "ceruza" ikonjára kattintva válassza ki azt.
  2. A felugró ablakban lehet módosítani a Faliújság-bejegyzés minden jellemzőjét. 
  3. A módosítást a "Mentés" gomb megnyomásával tudja érvényesíteni, a "Mégse" gombbal pedig elvetni, és mentés nélkül visszatérni a Faliújság-bejegyzések felületre.

  Faliújság-bejegyzés törlése

  1. Először a törlendő Faliújság-bejegyzés "kuka" ikonjára kattintva válassza ki azt.
  2. A felugró ablakban a "Törlés" gomb megnyomásával kezdeményezheti a Faliújság-bejegyzés törlését. 
  3. A felugró ablakban az "Igen" gomb megnyomásával meg kell erősíteni a Faliújság-bejegyzés törlésének igényét, az esetleges téves törlések elkerülésének érdekében. A "Nem" gomb hatására visszatér a felület a módosítás ablakhoz, ahonnan a "Mégse" gombbal lehet mentés és törlés nélkül visszatérni a Faliújság-bejegyzés felületre.

  Faliújság-bejegyzések kezelése

  Include Page
  VIDEO:Faliújság-bejegyzések
  VIDEO:Faliújság-bejegyzések