Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A Faliújság-bejegyzések menüpontra kattintást követően megjelenő táblázatban láthatóak a korábban már a Pedagógus által a felületen rögzített Faliújság-bejegyzések.

A fülre kattintva megjelenő lista felett bal oldalon látható az "Új" gomb, amivel egy új bejegyzés rögzítését kezdhetjük meg.

A táblázatban az egyes oszlopokban láthatjuk a korábbi Faliújság-bejegyzések alábbi adatai: érvényesség kezdete dátum, érvényesség vége dátum, rögzítő személy, a Faliújság-bejegyzés címe, a Faliújság-bejegyzés tartalma, a Faliújság-bejegyzés címzettje(i), aki(k) számára látható az üzenet. A sor végén található ceruza ikonnal lehet az adott Faliújság-bejegyzést módosítani, a kuka ikonnal lehet törölni.

Lista sorba rendezése

A listában gyorsan úgy tud keresni, ellenőrizni - ha nem a jelenlegi rendezettséggel szeretné a táblázatot megtekinteni -, hogy az oszlopnevek mellett látható, kis nyíllal jelölt rendezési feltételt egy kattintással megfordítja, vagy 2 kattintással kiveszi a sorba rendezési funkciót, és a kívánt oszlopfejlécre kattintva azt pedig sorba rendezetté teszi.

Egymást követő rendezettségi sorrendek beállítására is van lehetőség (pl. először az első oszlop szerint rendez, majd az abban azonos adatsorokat a második oszlop szerint rendezi).

Faliújság-bejegyzés rögzítése

 1. Faliújság-bejegyzés rögzítése a lista felett található "Új" gombra kattintva kezdeményezhető.
 2. Ezt követően kell kiválasztani azt, hogy az üzenetet mindenkinek az iskolában, vagy csak kiválasztott osztály/csoport tagjainak szeretnénk küldeni. Amennyiben nem szeretnénk mindenkinek elküldeni, akkor "A bejegyzés az egész intézmény számára elérhető" jelölő dobozból egy kattintásra a pipát ki kell venni. Ekkor a lenti osztály/csoport listában az osztály/csoport nevek elől is kikerül a pipa, és egyesével vagy egy, vagy több osztály/csoportot megjelölve tudjuk meghatározni, ki kapja a Faliújság-bejegyzést.
 3. Ki kell választani a Faliújság-bejegyzés tervezett publikálási dátumát, amikortól az megjelenjen a felületen a szülők/tanulók számára..

 4. Ki kell választani a Faliújság-bejegyzés érvényességi idejének végét, azaz azt az időt, amíg szeretnék, hogy a szülők/tanulók láthassák azt.

 5. Be kell gépelni a Faliújság-bejegyzés címét.

 6. Be kell gépelni a Faliújság-bejegyzéshez fűzendő esetleges megjegyzést.
 7. Be kell gépelni a Faliújság-bejegyzés tartalmát.
 8. A Faliújság-bejegyzést a "Mentés" gomb megnyomásával tudja érvényesíteni.

Beírás címe

Amennyiben nem rögzítünk külön Faliújság-bejegyzés címet, akkor a mentést követően a "Faliújság-bejegyzés" szöveg kerül rögzítésre.

Hibajelzés

A felület a mentést megelőzően figyelmeztetést ad az esetleges hibákra, amennyiben a kötelező mezőket nem töltötte ki, vagy hibás dátumot adott meg.

Faliújság-bejegyzés módosítása

 1. Először a módosítandó Faliújság-bejegyzés "ceruza" ikonjára kattintva válassza ki azt.
 2. A felugró ablakban lehet módosítani a Faliújság-bejegyzés minden jellemzőjét. 
 3. A módosítást a "Mentés" gomb megnyomásával tudja érvényesíteni, a "Mégse" gombbal pedig elvetni, és mentés nélkül visszatérni a Faliújság-bejegyzések felületre.

Faliújság-bejegyzés törlése

 1. Először a törlendő Faliújság-bejegyzés "kuka" ikonjára kattintva válassza ki azt.
 2. A felugró ablakban a "Törlés" gomb megnyomásával kezdeményezheti a Faliújság-bejegyzés törlését. 
 3. A felugró ablakban az "Igen" gomb megnyomásával meg kell erősíteni a Faliújság-bejegyzés törlésének igényét, az esetleges téves törlések elkerülésének érdekében. A "Nem" gomb hatására visszatér a felület a módosítás ablakhoz, ahonnan a "Mégse" gombbal lehet mentés és törlés nélkül visszatérni a Faliújság-bejegyzés felületre.

Faliújság-bejegyzések kezelése

A videó bemutatja az elektronikus ellenőrzőben megjelenő faliújság bejegyzésekkel kapcsolatos műveleteket.