Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Az étkező részéről, az étkezés igénybevételéhez, étkezési nyilatkozat beküldésére van szükség. Kiskorú tanuló esetén, az étkezési nyilatkozatot, a tanuló törvényes képviselője küldi be a rendszerbe, illetve lehetőség van arra is, hogy az étkezést igénybevevők helyett, az ő részükre, az intézmény étkezési ügyintézője rögzítsen a rendszerben étkezési nyilatkozatot. Természetesen, ha nem saját maga rögzíti a  nyilatkozatát az étkező, akkor a rendszeren kívül szükséges az étkezési ügyintéző részére étkezési nyilatkozatot tenni pl. papír alapon.

Az étkezési nyilatkozatát vagy nyilatkozatait a felhasználó az E-ügyintézési modulba belépve az "Étkezés" menüpontot megnyitva, a "Nyilatkozatok" almenüpontra rákattintva tudja kezelni vagy itt, ezen a felületen tud új nyilatkozatot létrehozni az "Új nyilatkozat rögzítése" gombra kattintva:


Warning

Beküldött nyilatkozatokat utólag nem szerkeszthetünk. Amennyiben a nyilatkozat módosítására van szükség, akkor új nyilatkozatot kell rögzítenünk a rendszerben a módosított adatokkal.

Az  - gombra rákattintva elektronikus űrlapként nyílik meg a számunkra a felület. Étkezési szolgáltatást igénybe vevőként belépve a rendszerbe az űrlap előre megszemélyesített adatokkal nyílik meg és nekünk csak a változtatható értékű mezők adatainak a megadásával kell az űrlapot kitöltenünk:

A "Választott étkezés típusa" választógombok szekcióban nyilatkozhatunk arról is, hogy nem kérünk étkezést az intézményben. Ekkor az űrlap további mezői bezárulnak és a "Beküldés" gombra kattintva a nyilatkozatunk rögzítésre kerül:

Amennyiben "Normál" étkezési típust választunk, akkor a legördülő menüből ki kell hozzá választanunk az intézményben elérhető étkezéskombinációt, azaz hogy például ebédet és uzsonnát kívánunk fogyasztani.

Amennyiben a "Diétás" étkezési típust jelöljük meg, akkor vagy az erre vonatkozó szakorvosi igazolásnak megfelelően szükséges a kizárandó élelmiszertípusokat vagy élelmi anyagokat megadnunk pl. laktóz, mogyoró, stb. vagy a vallási okokból kizárt élelmiszerek megnevezését szükséges rögzítenünk pl. sertéshús. Orvosi igazolás esetén az orvosi igazolás lejáratának a dátumát, vallási ok esetén a tanév végének a dátumát szükséges a dátummezőben megadnunk:

A választott étkezésnek megfelelően a program kiírja az étkezések bruttó napidíjait. A napidíjak a kedvezmény nélküli árakat mutatják és tájékoztató jellegűek. A tényleges árakat a rendszer a megrendeléskor, az akkor érvényes ártáblázat és a beállított kedvezmény alapján állapítja meg.

Amennyiben kedvezményt szeretnénk igényelni az étkezések során, akkor a kedvezményre jogosító, körülményre vonatkozó dokumentumot (pl. tartós betegség, 3 gyermekes családi kedvezmény, gyermekvédelmi határozat, stb) kötelezően csatolnunk szükséges a nyilatkozathoz az "Új dokumentum csatolása" gombra kattintva, majd a megnyíló fájl kiválasztó ablakban annak a dokumentumnak a kiválasztásával, amelyet mellékelni szeretnénk a nyilatkozathoz. Amennyiben mégis törölni szeretnénk a csatolt dokumentumot, azt a dokumentum neve melletti "kuka" ikonra kattintva tehetjük meg.

A kötelezően csatolandó dokumentumok mellett egyéb szükséges dokumentumokat is csatolhatunk a nyilatkozatunkhoz az előbbi módszerhez hasonlóan. Itt jelenleg nincs korlátozva a dokumentumok száma és mérete, de intézményi igény esetén ez beállíthatóvá tehető.

Amennyiben végeztünk a nyilatkozatunk kitöltésével és a   - gombra kattintva tudjuk azt a rendszerben rögzíteni vagy a  - gombra kattintva tudunk az űrlap szerkesztéséből mentés nélkül kilépni. A beküldött étkezési nyilatkozatunk azonnal megjelenik az étkezési nyilatkozatok listájában és "Beküldve" státuszba kerül mindaddig, amíg az intézmény étkezési adminisztrátora el nem fogadja azt.


Warning

Az étkezési nyilatkozat beküldése nem pótolja vagy helyettesíti az étkezési megrendeléseket és a nyilatkozatban szereplő adatok változása esetén pl. ha egy további élelmiszer-összetevőre érzékenység alakul ki nálunk, újabb nyilatkozatot szükséges beküldenünk ahhoz, hogy a változást, az étkeztetést szervező intézmény figyelembe vehesse. Ezért kérjük, hogy a beküldött nyilatkozatokat aktualizálják változás esetén.


Az alábbi videóban megtekintheti, az étkezési nyilatkozat beküldésének a folyamatát.

Widget Connector
urlhttps://www.youtube.com/watch?v=Bduh15Bf53U&list=PLkbElPLyR3i3O2jRMRIEtkLYHw9u73XN2&index=5