Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Videóbemutató megtekinthető a kép alatti linkre kattintva:


Az étkező részéről, az étkezés igénybevételéhez, étkezési nyilatkozat beküldésére van szükség. Kiskorú tanuló esetén, az étkezési nyilatkozatot, a tanuló törvényes képviselője küldi be a rendszerbe, illetve lehetőség van arra is, hogy az étkezést igénybevevők helyett, az ő részükre, az intézmény étkezési ügyintézője rögzítsen a rendszerben étkezési nyilatkozatot. Természetesen, ha nem saját maga rögzíti a saját nyilatkozatát az étkező, akkor a rendszeren kívül szükséges az étkezési ügyintéző részére étkezési nyilatkozatot tenni pl. papír alapon.


Az étkezési nyilatkozatát vagy nyilatkozatait a felhasználó az e-ügyintézési modulba belépve az Étkezés-menüpontot megnyitva, a Nyilatkozatok-almenüpontra rákattintva tudja kezelni vagy itt, ezen a felületen tud új nyilatkozatot létrehozni az Új nyilatkozat rögzítése-gombra kattintva:


Beküldött nyilatkozatokat utólag nem szerkeszthetünk. Amennyiben a nyilatkozat módosítására van szükség, akkor új nyilatkozatot kell rögzítenünk a rendszerben a módosított adatokkal.

Az  - gombra rákattintva elektronikus űrlapként nyílik meg a számunkra a felület. Étkezési szolgáltatást igénybe vevőként belépve a rendszerbe az űrlap előre megszemélyesített adatokkal nyílik meg és nekünk csak a változtatható értékű mezők adatainak a megadásával kell az űrlapot kitöltenünk:


A Választott étkezés típusa-rádiógombok szekcióban nyilatkozhatunk arról is, hogy nem kérünk étkezést az intézményben. Ekkor az űrlap további mezői bezárulnak és a Beküldés-gombra kattintva a nyilatkozatunk rögzítésre kerül:

Amennyiben Normál-étkezési típust választunk, akkor a legördülő menüből ki kell hozzá választanunk az intézményben elérhető étkezéskombinációt, azaz hogy például ebédet és uzsonnát kívánunk fogyasztani.

Amennyiben a Diétás-étkezési típust jelöljük meg, akkor vagy az erre vonatkozó szakorvosi igazolásnak megfelelően szükséges a kizárandó élelmiszertípusokat vagy élelmi anyagokat megadnunk pl. laktóz, mogyoró, stb. vagy a vallási okokból kizárt élelmiszerek megnevezését szükséges rögzítenünk pl. sertéshús. Orvosi igazolás esetén az orvosi igazolás lejáratának a dátumát, vallási ok esetén a tanév végének a dátumát szükséges a dátummezőben megadnunk:


A választott étkezésnek megfelelően a program kiírja az étkezések bruttó napidíjait. A napidíjak a kedvezmény nélküli árakat mutatják és tájékoztató jellegűek. A tényleges árakat a rendszer a megrendeléskor, az akkor érvényes ártáblázat és a beállított kedvezmény alapján állapítja meg.


Amennyiben kedvezményt igényelünk az étkezések során, akkor a kedvezményre jogosító körülményre vonatkozó dokumentumot (pl. tartós betegség, 3 gyermekes családi kedvezmény, gyermekvédelmi határozat, stb) kötelezően csatolnunk szükséges a nyilatkozathoz az Új dokumentum csatolása-gombra kattintva, majd a megnyíló fájl-kiválasztó ablakban annak a dokumentumnak a kiválasztásával, amelyet mellékelni szeretnénk a nyilatkozathoz. Amennyiben mégis törölni szeretnénk a csatolt dokumentumot, azt a dokumentum neve melletti kuka-ikonra kattintva tehetjük meg.


A kötelezően csatolandó dokumentumok mellett egyéb szükséges dokumentumokat is csatolhatunk a nyilatkozatunkhoz az előbbi módszerhez hasonlóan. Itt jelenleg nincs korlátozva a dokumentumok száma és mérete, de intézményi igény esetén ez beállíthatóvá tehető.


Amennyiben végeztünk a nyilatkozatunk kitöltésével és a   - gombra kattintva tudjuk azt a rendszerben rögzíteni vagy a  - gombra kattintva tudunk az űrlap szerkesztéséből mentés nélkül kilépni. A beküldött étkezési nyilatkozatunk azonnal megjelenik az étkezési nyilatkozatok listájában és Beküldve-státuszba kerül mindaddig, amíg az intézmény étkezési adminisztrátora el nem fogadja azt.


Figyelem!

Az étkezési nyilatkozat beküldése nem pótolja vagy helyettesíti az étkezési megrendeléseket és a nyilatkozatban szereplő adatok változása esetén pl. ha egy további élelmiszer-összetevőre érzékenység alakul ki nálunk, újabb nyilatkozatot szükséges beküldenünk ahhoz, hogy a változást, az étkeztetést szervező intézmény figyelembe vehesse. Ezért kérjük, hogy a beküldött nyilatkozatokat aktualizálják változás esetén.