Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.
Comment: Visszaállítva a következő verzióról: 93
Section Column
width5%
Columnwidth55%

Image Added

Tanulóknak - Tanároknak - Szoftverfrissítések - Videótár

Column
width5%
Column
width20%
Column
width5%
Section Column
width5%
Columnwidth55%

Mi az a KRÉTA Digitális Kollaborációs Tér?

A KRÉTA Digitális Kollaborációs

Tér

tér - rövidítve DKT - egy olyan komplex modul, amely segíti a tanárok és a diákok digitális online együttműködését, kommunikációját és a feladatok kiadását, szükségtelenné téve egyéb oktatási szoftverek használatát. Használatához nem szükséges az adatok újbóli feltöltése, automatikusan átveszi a KRÉTA által tárolt adatokat! Kiemelt funkciója a tanórai feladatok, a házi feladatok komplex, logikailag egységes rendszerben történő megjelenítése, emellett alkalmas csoportos feladatok kiadására is.

 

A Digitális Kollaborációs Tér a KRÉTA rendszer integrált moduljaként működik, a használatához nem szükséges semmilyen további adatfeltöltést elvégezni! A program a KRÉTÁ-ban tárolt összes szükséges adatot átveszi, a tanév közbeni változásokat automatikusan követi, továbbá képes arra is, hogy a DKT-ban megadott adatokat (pl. értékeléseket, házi feladatokat) automatikusan beírja a KRÉTA rendszerbe is!

Column
width5%
Column
width20%

Image Removed

Column
width5%
Section Column
width5%
Column
width20%

Image Removed

Column
width5%
Column
width55%

Kik használhatják a Digitális Kollaborációs Teret? 

A  DKT programot valamennyi KRÉTA szoftverrendszert használó köznevelési és szakképzési intézmény diákjai és tanárai - a KRÉTA rendszer integrált részeként - használhatják. 

 Kezeli a határidőket, a beadási időszakokat az órai és házi feladatok esetében, valamint képes online kommunikációs platformot biztosítani a diákok és tanárok között.

Diákként hol olvashatok részleteket a KRÉTA DKT használatáról?

A DKT Tanulóknak Tudásbázis oldalunkon a Digitális Kollaborációs Tér tanulói felületének részletes felhasználói leírásai és útmutatói találhatók a diákok részére

, míg a DKT

Tanárként hogyan ismerkedhetek meg a KRÉTA DKT használatával? 

A Digitális Kollaborációs Tér tanári felületének részletes felhasználói leírásai és útmutatói a  DKT Tanároknak Tudásbázis oldalunkon olvashatók a pedagógusok számára

A Digitális Kollaborációs Térbe tanárként a KRÉTA elektronikus naplón keresztül, tanulóként az Elektronikus ellenőrzőn vagy a KRÉTA Tanulóknak mobil alkalmazásból is be lehet lépni. 

Column
width5%
Section Column
width5%
Column
width55%

Kommunikációs funkciók

A DKT számos on-line kommunikációs lehetőséget biztosít a pedagógusok és diákok kapcsolattartására. 

 • Tanári üzenőfalak
 • Osztályok és csoportok üzenőfalai 
 • Privát beszélgetés lehetősége a tanár és diák között
 • Tanórai üzenőfalak
 • Házi- vagy órai feladatokhoz kapcsolódó chat funkciók
 • Feladatokról visszajelzések küldésének lehetősége
 • Digitális tanóra, tanári értekezlet indítása a Webex rendszeren keresztül
Column
width5%
Column
width20%

Image Removed

Column
width5%
Section Column
width5%
Column
width20%

Image Removed

Column
width5%
Column
width55%

Feladatok kezelése

A  Digitális Kollaborációs Térben a pedagógusoknak többféle feladat kezelésére és értékelésére van lehetősége.

Házi feladatok ki- és beadása

.

Feladatok készültségi státuszának kezelése

 • Feladatok értékelése, amely automatikusan a KRÉTA rendszerbe kerül beírásra
 • Több részfeladatból álló digitális feladatlapok, órai feladatok kezelése
 • Nyelvi feladatok kiadása az Idegennyelvi Felkészítő Modulon keresztül
 • e-Learning feladatok kiadása, előrehaladás nyomonkövetése
 • Fájlok, videóanyagok, linkek és tananyagok csatolási lehetősége
 • Column
  width5%

  Milyen előnyei vannak a KRÉTA DKT használatának? 

  A különböző csoportmunka és kollaborációs szoftverek használata során időigényes feladatot jelent az iskolamenedzsment rész kialakítása ezekben a programokban. Az ilyen alkalmazások hatékony használatához fel kell tölteni a tanárok, a diákok, az osztályok, a csoportok, és a tantárgyak adatait, meg kell adni az osztályok és csoportok tanulóit, valamint a tantárgyfelosztást és az órarendet is, továbbá gondoskodni kell ezek naprakészen tartásáról is. A feladatok értékeléseit külön be kell rögzíteni a KRÉTA rendszerbe, hogy a tanulók és szüleik láthassák az eredményeket.

  A fentiekkel ellentétben a Digitális Kollaborációs Tér a KRÉTA rendszer integrált moduljaként működik, a használatához nem szükséges semmilyen további adatfeltöltést elvégezni! A DKT program a KRÉTÁ-ban tárolt összes szükséges adatot átveszi, a tanév közbeni változásokat automatikusan követi, továbbá képes arra is, hogy a DKT-ban megadott adatokat (pl. értékeléseket, házi feladatokat) automatikusan beírja a KRÉTA rendszerbe is!

  A programban kiemelt figyelmet fordítottunk az áttekinthetőségre, az egyszerű használatra és kezelhetőségre, a DKT használatához nem szükséges mélyebb szintű informatikai ismeret, a tanárok és a diákok számára is könnyen használható. A megjelenése igazodik a különböző infokommunikációs eszközök képernyőméretéhez és felbontásához, így bármilyen eszközön (számítógép, laptop, tablet, mobiltelefon) is használható.

  A Kollaborációs Térből elérhető a Digitális óra funkció is, amely segítségével egyszerűen lehet on-line órákat, konzultációkat tartani hang és videó kapcsolattal is.

  Hogyan érhető el a Digitális Kollaborációs Tér?

  A DKT 2020. október elejétől elérhető az összes, KRÉTA rendszert használó köznevelési és szakképzési intézményben. A Kollaborációs Térbe tanárként a KRÉTA elektronikus naplón, ill. tanulóként az Elektronikus ellenőrzőn keresztül lehet belépni és a KRÉTA Tanulóknak mobil alkalmazásból is elérhető.

  Milyen funkciók elérhetők a rendszerben?


  A Kollaborációs Térben a tanári és órai üzenőfalak, a privát beszélgetés (chat) funkciók, valamint a házi- és órai feladatok használhatók. A rendszerben lehetőség van a házi feladatok kiadására, a tanulók a DKT-n keresztül beadhatják a feladataikat, fájlokat csatolhatnak, továbbá nyomon követhetik az értékelés státuszait is.

  A Digitális óra funkció a Cisco Webex Meeting integrálásával lehetőséget ad arra a tanároknak, hogy élő, digitális tanórákat, konzultációkat, felkészítőket tartsanak osztályaiknak, csoportjaiknak vagy akár egyedileg kiválasztott tanulóknak is.

  Kik használhatják a Kollaborációs Teret?

  Fontos tudni, hogy a DKT jelenleg csak tanulói és  tanári bejelentkezéssel használható!