Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Mi az a KRÉTA Digitális Kollaborációs Tér?

A KRÉTA Digitális Kollaborációs tér - rövidítve DKT - egy olyan komplex modul, amely segíti a tanárok és a diákok digitális online együttműködését, kommunikációját és a feladatok kiadását, szükségtelenné téve egyéb oktatási szoftverek használatát. Kiemelt funkciója a tanórai feladatok, a házi feladatok komplex, logikailag egységes rendszerben történő megjelenítése és kezelése, emellett alkalmas csoportos (projekt-) feladatok kezelésére is. Továbbá kezeli a határidőket, a beadási időszakokat a feladatok, házi feladatok esetében, és képes online kommunikációs platformot biztosítani a diákok és tanárok között

Hogyan lehet használni a Kollaborációs Teret?

A Digitális Kollaborációs Tér (DKT) közvetlenül elérhető a KRÉTA Elektronikus naplójának webes felületéről.  A használathoz be kell jelentkezni a KRÉTA programba, majd a DKT gombra kell kattintani. A DKT felületét nem csak számítógépről, hanem tabletről vagy mobiltelefonról is lehetőség van használni!

Fontos tudni!

A Digitális Kollaborációs Tér (DKT) tanári felületét csak az Elektronikus napló felületről, a menüsorban megjelenő DKT gombon keresztül, tanári belépéssel lehet használni! Az adminisztrátori vagy szülői felületről nincs lehetőség belépni a Kollaborációs Térbe!

Milyen adatokat kell feltölteni a Digitális Kollaborációs Tér használatához?

A Kollaborációs Tér a KRÉTA rendszer integrált része, így semmilyen további adatot nem kell feltölteni a használatához! Lépjen be a DKT-ba és az osztályait, csoportjait, az e-naplóban beírt tanóráinak adatait, továbbá a KRÉTA rendszerben kiadott házi feladatait már azonnal láthatja! Ha először lép be a KRÉTA Digitális Kollaborációs Térbe, akkor kattintson ide és nézze meg, hogy milyen műveleteket kell elvégezni az első belépéskor

Szeretne gyorsan megismerkedni a DKT funkcióival?

Nézze meg a KRÉTA Digitális Kollaborációs Tér tanári használatának bemutatóit tartalmazó oktatóvideókat, ahol megismerkedhet a DKT alapfunkcióival és hasznos tanácsokat, tippeket és ötleteket mutatunk be a rendszer használatáról!