Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

A KRÉTA Tárgyi Eszköz Ellátási és Karbantartási (TESZEK) Modul áttekintése

A KRÉTA Tárgyi Eszköz Ellátási és Karbantartási (röviden TESZEK) Modul a "Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára" című projekt nyilvántartási és karbantartási folyamatainak informatikai támogatását biztosító - a köznevelésben használt KRÉTA rendszerekkel integráltan működő - szoftvermodul.  A "Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára" című projekt célja annak elősegítése, hogy a digitális oktatásba életkorának megfelelő évfolyamokon bekapcsolódó valamennyi tanuló korszerű, versenyképes oktatástechnológiai környezetben tanulhasson. További célja a köznevelési intézmények és pedagógusaik hordozható IKT eszközökkel való ellátása és a pedagógusok felkészítése a digitális eszközök mindennapi oktatási gyakorlatuk során történő alkalmazására. A fenti célok együttesen biztosítani tudják az elkövetkező időszak változó társadalmi, gazdasági kihívásai közepette is a minőségi, versenyképes közneveléshez történő egyenlő hozzáférés lehetőségét a gyermekek és a családok számára.


Warning
iconfalse
titleFontos tudni!

Az eszköz igényléshez szükséges regisztrációs folyamatot csak szülői, gondviselői jogosultsággal lehet elindítani, tanulói belépéssel nem lehetséges! A regisztrációt csak a törvényes képviselőnek beállított szülő, gondviselő tudja végrehajtani!


Gyorsan meg szeretne ismerkedni a KRÉTA rendszerben az eszközigénylés és regisztráció folyamatával a KRÉTA Szülőknek mobil applikációban? 

Nézze meg oktatóvideónkat arról, hogy hogyan lehet - az eszközigénylésre jogosult tanulók szüleinek - a KRÉTA Szülőknek mobil alkalmazásban elindítani az eszközregisztrációs folyamatot! Ha még nem töltötte le a KRÉTA Szülőknek mobil alkalmazást, akkor ide kattintva megismerkedhet az applikációkkal, továbbá le is tudja tölteni az alkalmazásboltokból!

Hogyan tudom a regisztrációt végrehajtani asztali vagy hordozható számítógépen? 

Ha asztali vagy hordozható számítógépen szeretné elindítani a regisztrációt, akkor ide kattintva nézze meg oktatóvideónkat,  amelyben lépésről-lépésre elmagyarázzuk, hogy az eszközigénylést hogyan tudja a böngészőprogramban végrehajtani!


Warning
iconfalse
titleFontos tudni!

A regisztrációt minden esetben az a szülő végezze el - saját adatainak megadásával -, aki átveszi majd az eszközt az intézményben! Abban az esetben ha a regisztrációt végző szülő akadályoztatva van az átvételben, akkor mindenképpen szükséges egy meghatalmazás annak a személynek - házastárs, családtag esetén is - aki az intézményben átveszi az eszközt!


Bejelentkezés a programba

Az eszköz igényléséhez regisztrációra van szükség, melyet a KRÉTA Szülőknek mobilalkalmazásban, illetve asztali számítógépről a KRÉTA Elektronikus ellenőrzőjében is megtehet. Amennyiben Önnek még nincs gondviselői felhasználóneve, jelszava, akkor jelezze azt gyermeke iskolai KRÉTA adminisztrátorának. 

Hol tudom elérni az eszköz igénylését és az ügyintézési funkciókat a KRÉTA SZÜLŐKNEK mobilalkalmazásban? 

A KRÉTA Szülőknek mobilalkalmazásba gondviselői felhasználónévvel és jelszóval kell bejelentkeznie, majd a TÁRGYI ESZKÖZ ÜGYINTÉZÉSE menüpontot kell kiválasztania. 

Hibásan adtam meg az adataimat a regisztrációs folyamat során. Tudom módosítani a mobil alkalmazásban? 

Igen. Ha a regisztráció során tévedésből rosszul adta meg az adatait, akkor a TÁRGYI ESZKÖZ ÜGYINTÉSE funkcióban lehetősége van az adatainak módosítására. Válassza ki a menüből a TÁRGYI ESZKÖZ ÜGYINTÉZÉSE funkciót, adja meg a helyes adatokat, majd az ADATOK MÓDOSíTÁSA gombra kattintva mentse el a változásokat. 

Hol tudom elérni az eszköz igénylését és az ügyintézési funkciókat asztali számítógépről? 

Az intézményi KRÉTA felületre gondviselői felhasználónévvel és jelszóval kell bejelentkeznie, majd a felső menüsorban az ESZKÖZ ÜGYINTÉZÉS menüpontra kell kattintania. Ide kattintva megnézheti az oktatóvideónkat is,  amelyben lépésről-lépésre elmagyarázzuk, hogy az eszközigénylést hogyan tudja a böngészőprogramban végrehajtani!

Mit tegyek, ha nem jelenik meg az Eszköz ügyintézés funkció? 

A funkció csak gondviselői felhasználónévvel és jelszóval történő bejelentkezés után csak azon szülőknek/gondviselőknek jelenik meg, akik az intézmény KRÉTA felületén törvényes képviselőnek vannak beállítva. 

Mit tegyen, ha  Ön a gyermeke törvényes képviselője, de mégsem jelenik meg az Eszköz ügyintézés funkció:

  1. Ellenőrizze le, hogy valóban gondviselői felhasználónévvel és jelszóval jelentkezett be a felületre, nem pedig tanulói adatokkal!
  2. Vegye fel a kapcsolatot az intézménnyel, hogy ellenőrizzék le az Ön törvényes gondviselői beállítását!

Személyes adatok kitöltése

A regisztrációnál a személyi igazolványán szereplő adatait kell megadnia! A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező! Amennyiben a regisztrációnál megadott adatokban változás következik be az eszköz átvételéig ezen adatokat módosítani tudja a felületen.


Warning
iconfalse
titleFontos tudni!

A regisztrációs felületen mindig a saját - a személyi igazolványával egyező - adatait adja meg, ne pedig a gyerekének a személyes adatait!


Az Általános Szerződési Feltételek és az Adatkezelési Tájékoztató elfogadása, az igénylés beküldése

Az eszközigénylés azzal válik véglegessé, ha az Általános Szerződési Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató tartalmát megismertem és az abban foglaltakat tudomásul vettem szövegek melletti jelölőnégyzeteket  kipipálja, majd a REGISZTRÁCIÓ BENYÚJTÁSA gombra kattint.

Kérdése van a KRÉTA TESZEK Modul használatával kapcsolatosan? 

Olvassa el a Gyakran Ismételt Kérdések - Szülőknekoldalunkat, ahol a program használatával kapcsolatosan számos kérdésre megtalálhatja a megoldást és a válaszokat!


HTML
<style>
div.theme-default .ia-splitter #main {
margin-left: 0px;
}
.ia-fixed-sidebar, .ia-splitter-left {
display: none;
}
div#main {
margin-left: 0px !important;
}
div#footer {
margin-left:0px !important;
}
</style>