Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Dokumentumfeltöltés lépései:

 1. A feltölteni kívánt dokumentumainkat előkészítjük (pdf-formátumban kinyomtatjuk, papíralapú dokumentumainkat beszkenneljük, lefotózzuk, stb) és elhelyezzük abban a mappában, amelyből az adatfeltöltést a rendszerbe el kívánjuk végezni.
 2. Az e-Ügyintézési rendszer - gombra kattintva megnyitjuk a dokumentum feltöltési felületet, ahol kiválasztjuk a feltölteni kívánt fájlt. A kiválasztást követően a rendszerbe automatikusan feltöltődik a dokumentumunk.
 3. Ellenőrizzük az e-Ügyintézés felületén hogy a -gomb helyén megjelent a feltöltött dokumentumunk.


Dokumentumtörlés lépései:
 1. A törölni kívánt dokumentumunk neve után található fekete színű (kuka)-ikonra rámutatva az piros színűvé változik, majd rákattintva a dokumentumunk törlődik a felületről.


Ügyek előnézeti megtekintése
 1. A kitöltött (és csatolt dokumentumokkal ellátott) folyamat-űrlapok rendszerbe történő beküldését megelőzően lehetőségünk van az -gombra kattintva a rendszer által generált de még nem megszemélyesített iratunkat megtekinteni és amennyiben szükséges a beküldés előtt javítani.
 2. A megtekintő-ablak típusa és használata az eszközünkre telepített programoktól függően változhat. A megtekintő-ablakból kilépve az e-Ügyintézési felületre jutunk vissza.


Ügyek beküldése a rendszerbe:
 1. Az ügyeink rendszerbe történő beküldését a - gombra kattintva végezhetjük el.
 2. Az ügy rendszerben történő rögzítését megelőzően egy megerősítő ablakban az -gombra kattintva tudjuk elindítani a rögzítés menetét.
 3. A rögzítést követően ellenőrizzük, hogy az ügyünk megjelent a fülön (a felület bal felső részén tudjuk kiválasztani) és hogy az ügyünk Új-státusszal bekerült a rendszerbe.


A folyamatban lévő ügyeink rendezése, visszakeresése
 1. A folyamatban lévő ügyeinket az ügyeket tartalmazó táblázat oszlopainak a fejlécében a (sorba-rendező)-gombra kattintva tudjuk ABC-szerint növekvő vagy ismételt rákattintással csökkenő sorrendbe helyezni.
 2. A sorrendbe helyezés hatására az az oszlop fejléce változik kék színűre, amelyik szerint az ügyeink sorba rendezettek. A megnevezés melletti felfelé illetve lefelé mutató nyíl a sorba rendezés irányát jelzi.
 3. Az ügyeink közül az oszlopok fejlécében található vízszintes vonalra kattintva az ügyeink közül kikereshetjük a beírásnak megfelelő karakterekkel kezdődő ügyeket is. Ezt főleg ügytípusok szerinti szűrésnél lehet alkalmazni.
 4. Amennyiben a már lezárt ügyeinket is meg szeretnénk jeleníteni a felületen, akkor ehhez a nevű jelölőnégyzetet kijelölni szükséges a táblázat bal felső sarkában.
 • No labels