Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Mire szolgál az Osztálypénz kezelése funkció? 

Az intézményhez közvetlenül nem kapcsolható, ám a tanulókat érintő anyagi hozzájárulásokkal (osztálykarácsony, tánctanfolyam, ruhabérlés, fényképkészítés stb.) kapcsolatos díjak kezelésének folyamata. A modul segítségével a folyamat alanyai online, akár mobil applikáción keresztül is kezelhetik a tanulókat érintő nem intézményhez kapcsolható pénzügyi vonzatú tevékenységeket. Az SZMK előírások kezelése a bal oldali menüsáv „Osztálypénz kezelés” menüpontjára kattintva érhető el. Az „SZMK előírások” képernyőn megjelenő listában láthatók a létrehozott előírások, amely lista szűrhető és rendezhető.

Egyelőírás sorára kattintva megjelenik az előírás megtekintésére szolgáló képernyő, ahol az előírás részletei olvashatók, módosíthatók, az adott előírás törölhető, illetve lezárható.

Kik az osztálypénz kezelésének résztvevői? 

A folyamatnak intézményi résztvevője nincs, csupán az SZMK képviselő és a gondviselő vesz részt benne. A gondviselők megállapodhatnak a tanulmányokhoz szorosan nem kapcsolódó, de az aktív iskolai életben előforduló költségek rendezéséhez osztálypénz gyűjtésében. A befizetés minden esetben önkéntes alapon történik. Az ezzel kapcsolatos feladatok elvégzésére egy, a szülők által közösen választott SZMK képviselőt bíznak meg.