Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A középfokú intézménybe történő beiratkozás e-Ügyintézésen belüli adminisztrálásának az előfeltétele, hogy az intézményi rendszerben a következő tanévre beiratkozott tanulók adatai a KRÉTA Adminisztrációs moduljában a KIFIR-import menüpontban importálásra kerüljenek.

FIGYELEM! A KIFIR-ből exportált táblázat feltöltéséhez az Adminisztrációs modulban a tanévkijelző legördülő menüben (a főmenüsor bal felső sarkánál található lefelé mutató kis fekete nyil) át kell váltani a következő tanévbe (ekkor kék színűre vált a modul fejléce), majd az Importálások főmenüpontban végezhető el a feltöltés:

Az importálás során megnyíló ellenőrző ablakban célszerű ellenőrizni az importálandó adatokat:

 Az e-Ügyintézési modul intézményi felületén a Folyamatban lévő ügyek-nyitóoldalon találjuk meg a szülők / törvényes képviselők által online benyújtott beiratkozási kérelmeket, amelyeket egyesével kiválasztva Teendők-fülön végezzük el azokat a résztevékenységeket, amelyek a beiratkozáshoz szükségesek.

(Az ügyirat megnyitása az ügyiratszámot tartalmazzó sorra rákattintva végezhető el)

Amikor végeztünk a résztevékenység elvégzésével a résztevékenység sorának végén található jelölőnégyzetet bepipáljuk. A résztevékenységek elvégzése több munkamenetben is elvégezhető, de a munkamenet(ek) végén ne felejtsük el a  - gombra kattintva a rögzített adatainkat elmenteni:

A feladat-listában található linkekre kattintva, közvetlenül a KRÉTA-rendszer azon felületeire juthatunk, ahol az adott a középfokú beiratkozáshoz szükséges résztevékenységet tudjuk elvégezni. A KIR-rendszerben történő adatrögzítéshez a link a KIR-rendszer belépő oldalára navigál.

A beiratkozással kapcsolatos összes teendőnk elvégzését követően a Határozat-fülön tudjuk a beiratkozási kérelmet lezárni a kérelem elfogadásával vagy elutasításával.

A döntésünket meghozva a  - gombra kattintva tudjuk véglegesíteni a beiratkozási folyamatot. Amennyiben a  - gombra kattintunk, akkor a döntést követően már nincs lehetőségünk további dokumentumot csatolni az ügyirathoz és a beiratkozási ügy lezárul, a továbbiakban a kezdőképernyő Folyamatban lévő ügyek- táblázatban az adott beiratkozási ügy csak abban az esetben fog megjelenni, ha bejelöljük, hogy a Lezárt ügyek is jelenjenek meg a táblázatban:


A középfokú beiratkozás a kérelem elfogadása esetén Visszaigazolással zárul, amelyet a Határozat fülön a Megtekintés gombra kattintva tudunk letölteni: