Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

A tanmenet/tervezett tananyag felületen keresztül van lehetősége a pedagógusnak saját magának feltöltenie minden általa tanított csoport részére akár különböző, a tanév óráin használatos tanóra címeket. A felület használatának segítségével nem szükséges minden egyes tanórán egyedileg begépelni az adott tanóra címét, mert a rendszer az itt feltöltött listából kikeresi, és felajánlja a pedagógus számára az óra sorszámának megfelelő címet.

Tanmenet lista módosítása sablon segítségével

Abban az esetben, ha a pedagógus valamilyen oknál fogva néhány tanórán hiányzik, azonban az eltelt számozott órák ellenére a saját tanóra címeivel szeretne haladni, bármikor frissíthető, újra feltölthető a tanmenet/tervezett tananyag excel táblázat, és a még meg nem tartott/le nem könyvelt tanórák címei módosulnak az újonnan feltöltött táblázatnak megfelelően.

A tanmenet/tervezett tananyag oldalt megnyitva a bal oldali szűrő sávban tudunk keresni a már feltöltött tanmenetek/tervezett tananyagok között Osztály/csoport, valamint Tantárgy szerint.

A jobb oldali felületen láthatóak a rendszerbe már feltöltött tanmenetek/tervezett tananyagok listája tantárgy és osztály megjelöléssel.

Tanmenetek/tervezett tananyag felvitele

A rendszerben történő tanmenet/tervezett tananyag rögzítésre két mód áll rendelkezésre:

1. Importálással:

 • A felső sorban található "+IMPORT" gomb megnyomásával kezdhetjük a feltöltést.
 • A felugró ablakban ki kell választani, hogy melyik osztály/csoport számára, melyik tantárgyból szeretnénk tanmenetet/tervezett tananyagot rögzíteni. A tantárgyfelosztásban a Pedagógushoz rendelt osztály/csoport számára, az abban szereplő tantárgyakat van lehetőség kiválasztani.
 • A felületről van lehetőség üres minta sablont letölteni.
 • A megfelelő foglalkozás kiválasztása után a "FÁJL KIVÁLASZTÁSA" gomb megnyomásával lehet kikeresni a számítógépen elmentett tanmenetet/tervezett tananyagot.
 • Az "IMPORTÁLÁS" gomb megnyomására elkezdődik az adatok feltöltése. Az import-állomány sikeres feldolgozásáról visszaigazolást kapunk egy megnyíló ablakban, amelyben megtekinthető mentés előtt a feltöltött fájl tartalma. Amennyiben egyetértünk az ablakban megjelenő tartalommal, a MENTÉS-gombbal véglegesíthetjük a feltöltött tanmenetet/tervezett tananyagot,
 • Hibás típusú vagy adattartalmú file esetén hibaüzenetet kapunk, egyéb esetben a rendszer a sikeres feltöltésről tájékoztat, majd a feltöltött tanmenetek/tervezett tananyagok listájára tér vissza az ablak.

2. Kézi bevitellel:

 • A felső sorban található "+ÚJ" gomb megnyomásával kezdhetjük a feltöltést.
 • A felugró ablakban ki kell választani, hogy melyik osztály/csoport számára, melyik tantárgyból szeretnénk tanmenetet/tervezett tananyagot rögzíteni. A tantárgyfelosztásban a Pedagógushoz rendelt osztály/csoport számára, az abban szereplő tantárgyakat van lehetőség kiválasztani.
 • A kiválasztást követően megnyíló ablakban tudjuk kézzel berögzíteni az egyes tanórák témáit. Minden egyes sorba egy tanóra témája kerül. Az "+ÚJ SOR BESZÚRÁSA" gombbal újabb sort adhatunk a már felvitt listához, míg a "+ÖSSZES TÉMA TÖRLÉSE" gomb segítségével a teljes tanmenet/tervezett tananyag tartalmat törölhetjük.
 • A jobb alsó sarokban lévő MENTÉS-gombbal lehet a változtatásokat véglegesíteni, vagy a MÉGSEM-gombbal változtatások nélkül visszatérni az előző felületre.

Feltöltött tanmenetek/tervezett tananyagok módosítása

 • Az alaplistában szereplő bármelyik tanmenetsor/tervezett tananyag végén lévő kis nyílra kattintva megjelenik a "Módosítás" és az "Export" gomb.
 • A módosítás esetén megnyíló ablakban kézzel, egyesével van lehetőség a tanmenet/tervezett tananyag sorait módosítani.
 • Az exportálás esetén a tanmenet/tervezett tananyag tartalma excel file-ba letöltésre kerül a rendszerből.
 • A kiexportált excel file-t módosíthatjuk, majd a korábbiak szerint újra feltölthetjük, ezzel módosítva a tanmenetet/tervezett tananyagot.

Tanmenet módosítás határa

A tanmenet/tervezett tananyag azon sorai, amelyek már lekönyvelt tanórához tartoznak, ugyan módosíthatók, de a már lekönyvelt tanóra témáját nem fogja megváltoztatni a tanmenet/tervezett tananyag módosítása!

Tanmenet/tervezett tananyag törlése:

 • Tanmenet/tervezett tananyag törléséhez meg kell nyitni az előzőeknek megfelelően az adott tanmenetet/tervezett tananyagot.
 • A "+ÖSSZES TÉMA TÖRLÉSE" gomb segítségével a teljes tanmenet/tervezett tananyag tartalmat törölhetjük.
 • A mentés gomb megnyomása után az alapképernyő listájáról eltávolításra kerül az immár üres tanmenet/tervezett tananyag tantárgyi sora is.

Tanmenet/tervezett tananyag

Az alábbi videóban megtekinthető, hogy hogyan rögzíthetünk vagy importálhatunk a foglalkozásokhoz tanmenetet annak érdekében, hogy a naplózáskor az óra témája automatikusan kitöltésre kerüljön.